Pages:
Author

Topic: Bitcoin düşmüyor, siz düştüğünü sanıyorsunuz. - page 3. (Read 781 times)

member
Activity: 168
Merit: 24
Ben de panik olmak ile satmayı ayırayım bari.
Düşüş başladığından beri 3 farklı kademede alım yaptım. En yüklüsü de 8K USD seviyelerinden oldu.
Panik var mı var, 4K lara kadar düşebilme analizleri varken. Ama satar mıyım, asla.
Tabi enterasan bir durum da oluştu. Mining'in zarar ettirme, hadi en iyi ihtimalle kâr ettirmeme durumu ne kadar sürebilir ki?
Hadi sürdü uzun süre, senaryo ne olur merak ediyorum bir miner olarak.
legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
Kardeşim eline sağlık güzel anlatmışsında şuda var ; her seviyede izlemek de mantksız.Mesela çok aşırı yükseldiğini düşünce satmalısın,düştüğünde dip budur dediğinde kendi hislerine göre tekrar almalısın.Böyle izlemekle zarar + zarar yazarsın başkada birşey yapamazsın.Yükseliş trendi hissettiğinde tekrar girer alırsın.Zaten bir anda 2-3x yapmıyor ki,zamanla yükseliyor.En fazla kârdan %20-25 kaybedersin.Ama zararıma satmamakla BENİM GİBİ = 65.000 tl den beri zararına satma dediler.Geldiğimiz nokta ortada.Hoş bu fiyatlarda bile dayanamaz 3-4 k 'ya salar kendini diye düşünüyorum.

Satışa asla karşı değilim. Hatta sürekli realize etme taraftarıyım. Gerekirse zararına satmak da problem değil. Olay panik olmamak, oyunda kalmayı başarabilmek. Panik satışı farklı bir şey, bilinçli satış farklı bir şey...
sr. member
Activity: 672
Merit: 277
CAT.EX Exchange
Kardeşim eline sağlık güzel anlatmışsında şuda var ; her seviyede izlemek de mantksız.Mesela çok aşırı yükseldiğini düşünce satmalısın,düştüğünde dip budur dediğinde kendi hislerine göre tekrar almalısın.Böyle izlemekle zarar + zarar yazarsın başkada birşey yapamazsın.Yükseliş trendi hissettiğinde tekrar girer alırsın.Zaten bir anda 2-3x yapmıyor ki,zamanla yükseliyor.En fazla kârdan %20-25 kaybedersin.Ama zararıma satmamakla BENİM GİBİ = 65.000 tl den beri zararına satma dediler.Geldiğimiz nokta ortada.Hoş bu fiyatlarda bile dayanamaz 3-4 k 'ya salar kendini diye düşünüyorum.
legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
Çıkarın takkeleri, koyun masanın üstüne. Şöyle karşılıklı bir konuşalım.

1. Panik oldunuz, oldular, olacaklar. Beklentinizin çok daha altına elinizden çıkarıyorsunuz değil mi coinleri, tokenları? Fena düşüyor değil mi? Bir sürü de karınız olmuştu nasılsa, zararı durduralım, yeter bu kadar diyorsunuz değil mi? Çok kötü değil mi durum? Peki ya şunu düşündünüz mü hiç?

"Durum, hem satanlar hem de alanlar yani herkes için çok kötü olmalı ama sizin sattıklarınızı birileri alıyor."

Peki bir de şu soruları cevaplamayı dener misiniz?

* Alanlar için durum kötü değil mi?
* Neden alıyorlar?
* Kim alıyor?
* Manyak mı bunlar, değeri her an düşen bir şeyi neden satın alıyorlar?

2. Kendisini hiç sevmem ama Warren Buffet'ın bir lafı vardır. Der ki:

"Çorap da olsa, hisse senedi de olsa fiyatı düşerken satın alırım.

Peki neden yükselirken alıp hemen kar etmeyi hedeflemiyor bu adam? Neden kötü durumda -olduğunu sanan- şirketleri satın alarak yatırım yapmış? Neden değeri düşerken hep almış, değeri yükselirken hep satmış? Bazı yatırımlarını ise değeri yükselirken de satmamış, yarına saklamış?

3. Kusura bakmayın ama bitcoinin fiyatı düşmüyor. Eğer kimse satmazsa fiyat düşmez. Orada kalır. Ayılar da önce şöyle bir bakar, koklar, etrafında dolaşır, sonra yollarına devam ederler.

4. Bu yaşadığımız şey olması gereken ve biz early adapter'lar için olabilecek en güzel şey. Asıl tehlikeli olan şey nedir biliyor musunuz? Fiyatın öyle durması. Hacmin yok olması. İşte o zaman bitcoin düşer, yavaş yavaş kaybolur, yok olur. Bitcoinin bugüne kadar aldığı değerin tek bir sebebi var. O da ilgi görüyor olması. Eğer kimse ilgi göstermezse işte o zaman ölür.

5. Bu yazdıklarımdan çıkacak mesaj satın ya da satmayın, bekleyin değil. Durumunuzu koruyun. Oyunda kalın. Çünkü oyun devam ediyor. Oyun ancak siz çıktığınız zaman biter sizin için. Ama oyunda kalabildiğiniz sürece fırsatlar devam edecek. Hem de o kadar fazla fırsatla karşılaşacaksınız ki bir zaman gelecek şaşıracaksınız. Tekrar söylüyorum, formül çok basit. Oyunda kalın, sadece bunu başarmanız yeterli olacak.
Pages:
Jump to: