Bundan yaklaşık 2 yıl evvel bitcoin üretim zorluğu ile paralel olarak fiyatın artması çok normaldi, kazımı zorlaşan para biriminin değerinin de artması elbette doğal bir şey, fakat son 1 yılda anlamadığım şekilde zorluk oranı sürekli düşmekle birlikte fiyatlarda aşırı patlama yaşandı.
Bunun bir kısmını forklara kayan madenciler desek, bir kısmını da yeni yatırımcı kitlesi desek bile artışta açıklanamayacak derecede fazla bir açık vardı. 2017 yılında ne değişti de btc 20 kat arttı? Biraz mantıklı düşünürsek teknolojisinde hiç bir şey değişmeyen, hatta günümüzde çok daha zor durumlar yaşayan, fee ücretlerinin delirdiği ve yavaşlayan bitcoin bir çok kişiyi zengin etti! AMA bir çok kişiyi de an itibari ile batırdı. Şimdi okuyorum forumda düşsün düşsün alım fırsatı yazanlar var, peki btc'nin dünya genelinde fiyatının artmasını sağlayan 60-70-80 bin lira civarından kredi çekip, altın-döviz borç alıp, kenardaki gerekli parasını çok para kazanmak amacı ile btc'ye yatıranlar şu aşamada sizin gibi rahat mı acaba? ya da tekrar düşükten alacak paraları var mı acaba?
Bu postu neden yazıyorum? çünkü maalesef ne kadar istemesem de haklı çıktım, 2 hafta evvel en cafcaflı zamanında bir postta tehlikeyi sezmiş ve belirtmiştim.
https://bitcointalksearch.org/topic/m.25921144Şimdi de bitcoin'in öyle kısa zamanda tekrar 20 bin dolarları göreceğini düşünmediğimi belirtmek istiyorum, birilerine alım için gaz verirken biraz mantıklı düşünüp yorum yazın, her ne kadar mecra sanal olsa da gerçek paralar dönüyor ortada, kâr amacı ile ortalık durulmadan girip kimse para kaybetmesin, artarsa da kârdan zarar edin, batmaktan iyidir. Bir süre daha beklemekte fayda var acele etmeyin derim şahsi olarak.