Pages:
Author

Topic: Bitcoin Merkezîdir! - page 2. (Read 4363 times)

full member
Activity: 364
Merit: 104
July 20, 2017, 07:12:53 AM
Merkezi olup harkulade manipule ve kontrol edilip sanki öyle değilmiş süsü verilmesi aslında hiç de zor görünmüyor. Benzeri bir bakış açısının komplo teorisi olduğunu öne sürmek çin çok geç bir zaman diliminde olduğumuzu düşünüyorum.
full member
Merit: 100
July 20, 2017, 06:21:43 AM
Bu durum yine de bitcoinin merkezi bir yapida oldugu anlamina gelmez. Hayatin en temel gerceklerinden biridir. Paranin dagilimi. Kimi insanlarda cok bulunur kimi insanlarda az bulunur. Bu dagilimin dengelenmesi hicbir zaman mumkun olmamistir. Miktar olarak elinde bulundurdugu varlik kisi ve kurumlari ancak zengin eder. Bu guc, dolasimdaki tum paranin kontrolunu saglamaya asla yetmez.gucun dagilimi ile merkezsizlik konulari birbirinden bagimsizdir.
member
Activity: 70
Merit: 10
July 20, 2017, 01:43:07 AM
Topici başlatan arkadaşa şöyle katılıyorum... Özellikle Borsalar, altcoinler aracılığıyla güç sahipleri tabloyu tamamen kendi lehlerine çevirmiş durumda.
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
July 19, 2017, 03:38:36 PM
ben eminim ki hala, bir serverda bi yazılım var çalışan bitcoin diye, girip orda bitcoinin kodlarını değiştirdiklerini düşünen bir sürü insan var burda.

birde yukarda bi komplo teori uzmanı arkadaş gelmiş onada birşey yazayım, arkadaşım görüyorum ve arttırıyorum . Bende bu arkadaşın aslında kapitalizm için çalışan ve bitcoinin yada yazılımcılarının masum olmadığını söylemek için tutulmuş biri olabileceğini bu yöntemle insanları yağmurdan kaçarken doluya misali, kapitalizm ile korkutarak kapitalizmin kucağına çekmeye çalışan biri olabileceğini düşünüyorum. Evet sıra kimdeyse biri benimle ilgili bir inception komplo teorisi üretsin ben sıramı savdım.

Gülünç, haklısın Satoshi Nakamoto adlı bir kahraman Bitcoin'i yarattı ve dünyayı kapitalizmden kurtaracak hemde kurtardığı sırada en çok yatırımı bankalar cenneti olan ülkelerden alacak. Tabi, kesin öyledir. Bu sadece gelecekte oluşturulacak olan alternatif bankacılık sisteminin tabanıdır, deneme sürümüdür.

senin yaklaşımınla, sana göre şu anda kapitalizm öyle bir güçki her taşın altında o, ne olsa arkasında kapitalizm var diyeceksin, ne katıyorsun bizlere bu şekilde? böyle davranarak tek yaptığın şey kapitalizmi belkide olduğundan daha büyük bir korkuya dönüştürmek ve dolayısıyla güçlendirmek.

Ben sadece farkındalık sağlıyorum, hayal aleminde yaşamanın gereği yok.
full member
Activity: 125
July 19, 2017, 02:09:35 PM
ben eminim ki hala, bir serverda bi yazılım var çalışan bitcoin diye, girip orda bitcoinin kodlarını değiştirdiklerini düşünen bir sürü insan var burda.

birde yukarda bi komplo teori uzmanı arkadaş gelmiş onada birşey yazayım, arkadaşım görüyorum ve arttırıyorum . Bende bu arkadaşın aslında kapitalizm için çalışan ve bitcoinin yada yazılımcılarının masum olmadığını söylemek için tutulmuş biri olabileceğini bu yöntemle insanları yağmurdan kaçarken doluya misali, kapitalizm ile korkutarak kapitalizmin kucağına çekmeye çalışan biri olabileceğini düşünüyorum. Evet sıra kimdeyse biri benimle ilgili bir inception komplo teorisi üretsin ben sıramı savdım.

Gülünç, haklısın Satoshi Nakamoto adlı bir kahraman Bitcoin'i yarattı ve dünyayı kapitalizmden kurtaracak hemde kurtardığı sırada en çok yatırımı bankalar cenneti olan ülkelerden alacak. Tabi, kesin öyledir. Bu sadece gelecekte oluşturulacak olan alternatif bankacılık sisteminin tabanıdır, deneme sürümüdür.

senin yaklaşımınla, sana göre şu anda kapitalizm öyle bir güçki her taşın altında o, ne olsa arkasında kapitalizm var diyeceksin, ne katıyorsun bizlere bu şekilde? böyle davranarak tek yaptığın şey kapitalizmi belkide olduğundan daha büyük bir korkuya dönüştürmek ve dolayısıyla güçlendirmek.
legendary
Activity: 3276
Merit: 2442
July 19, 2017, 01:33:50 PM

Benim anlamadıgım bu sahotsi denen şahıs nasıl birşey icat etmişte her isteyen kodlarla oynayabiliyor? Bunlar şifreli veya kapalı değil mi ? Onun izni veya yetkisi olmadan nasıl madenciymiş , geliştiriciymiş kodlarla oynayabiliyor?

Bitcoinin kodu kapalı kaynak olsaydı kimse içinde ne var bilemezdi. İçinde ne var ne yok bakamadığın kodu da kimse gidip para verip satın almaz. Olay zaten açık kaynak kodlu olmasında sistemin.

Altcoin denen zımbırtılar da aslında birer bitcoin. Her altcoin yaratan adam bitcoin'in beğendiği beğenmediği özelliklerini kafasına göre değiştirip piyasaya sürüyor.

Bitcoin'in değerli olmasının altında yatan tek sebep, alıcısının olması.

Fikrin eğer çoğunluğu ikna etmeye değer derecede iyi ise, çoğunluğu ikna edebilirsen, bitcoin'i istediğin yöne upgrade edebilirsin. Edemezsen kendi coin'ini başlatabilirsin.

Tüm mesele kalabalığı ikna kabiliyetin. Bitcoin'in arkasındaki güç saf olarak bu. (altın ile dolar'ın arkasındaki güç de bu da sulandırmayalım şimdi heheh)
sr. member
Activity: 672
Merit: 277
CAT.EX Exchange
July 19, 2017, 01:10:27 PM

Benim anlamadıgım bu sahotsi denen şahıs nasıl birşey icat etmişte her isteyen kodlarla oynayabiliyor? Bunlar şifreli veya kapalı değil mi ? Onun izni veya yetkisi olmadan nasıl madenciymiş , geliştiriciymiş kodlarla oynayabiliyor?

legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
July 19, 2017, 11:55:32 AM

full member
July 19, 2017, 10:43:04 AM

hero member
Activity: 658
Merit: 500
July 19, 2017, 09:08:08 AM
Şayet Bitcoin Core programının kodunda hiçbir değişiklik yapılamasaydı işte o zaman Merkezsiz olurdu. Üzerinde iyi yada kötü Segwit yada hard Fork yapılan bir program nasıl merkezsiz olabilir ki? 🏛

Bu nasıl bir mantık? Bitcoin Core için yeterli bilgisi olan herkes katkıda bulunabilir.
Bitcoin'i istediğiniz kadar forklayabilirsiniz. Önemli olan sizin forkunuzu kaç kişinin kullandığıdır. İsterseniz tek başınıza bile ayrı bir zincirden gidebilirsiniz ancak bunun ekonomik bir karşılığı yoktur.

Sayın ingiltere bence ikimizde ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Eğer Bitcoin ileride ikiye bölünecekse bu durumda merkezsiz bir yapıdan bahsedebilir miyiz? Koduyla oynuyorlar programın işte.

üstat sorun merkezsiz olduğundan kaynaklı aslında. adamlar kimseye bağlı kalmadan böle bilirler . sende kimseye bağlı kalmadan istediğini tercih edeblirsin.
daha önceki örneklerde vardı merkz bankası bu tlleri topluyorum yerine btl olcak dediğinde sen mecbursun yapmaya ama burda piyasa belirler bölen değil. ki götleri yemedi şuanda yapmaya anlaşılan
legendary
Activity: 2982
Merit: 1485
July 19, 2017, 08:11:34 AM
Sayın ingiltere bence ikimizde ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Eğer Bitcoin ileride ikiye bölünecekse bu durumda merkezsiz bir yapıdan bahsedebilir miyiz? Koduyla oynuyorlar programın işte.

Ben hala kurduğunuz mantığı anlayamadım. Hiçbir program geliştirilmediği sürece hayatta kalamaz ki. Nasıl anayasaların belli değişmez maddeleri var ancak kalan hepsi değiştirilebiliyorsa Bitcoin'in de değiştirilemez maddeleri var ama geri kalanı ihtiyaç ve taleplere göre zamanla değiştirilebiliyor.
Bitcoin ilk kez bölünmüyor, daha önce defalarca bölündü. Bundan sonra da defalarca bölünecektir. Hangisini kullanacağınızı seçmek size kalmış. Bu bölünme tartışmaları ne yazık ki eksik bilgi ve dezenformasyon yüzünden tam anlaşılamıyor.
sr. member
Activity: 868
Merit: 259
Monetizing Mobile Engagement Data
July 19, 2017, 08:05:54 AM
Şayet Bitcoin Core programının kodunda hiçbir değişiklik yapılamasaydı işte o zaman Merkezsiz olurdu. Üzerinde iyi yada kötü Segwit yada hard Fork yapılan bir program nasıl merkezsiz olabilir ki? 🏛

Bu nasıl bir mantık? Bitcoin Core için yeterli bilgisi olan herkes katkıda bulunabilir.
Bitcoin'i istediğiniz kadar forklayabilirsiniz. Önemli olan sizin forkunuzu kaç kişinin kullandığıdır. İsterseniz tek başınıza bile ayrı bir zincirden gidebilirsiniz ancak bunun ekonomik bir karşılığı yoktur.

legendary
Activity: 2982
Merit: 1485
July 19, 2017, 07:57:45 AM

sr. member
Activity: 868
Merit: 259
Monetizing Mobile Engagement Data
July 19, 2017, 07:00:32 AM
full member
July 19, 2017, 12:53:03 AM
Bitcoinin merkezi yoktur. En fazla guce sahip poollar evet degisiklik karari alabilirler ama bunu ancak iyilestirme amacli kullanirlar yoksa bindikleri dali kesmis olurlar. Bu yuzden cogunlukta her zaman icin olumsuz islemlere karsin tehdit altindadir ve iyi niyet gostermek zorundadir. Birilerinin elinde yuklu miktarda btc bulunmasi onu merkezi yapmaz. Satoshinin makalesini okumustum. Bu durumu cok guzel anlatmis. O makaleyi okuyupta merkezsizlik konusunda suphesi olanin aklina sasarim. Forumda bulabilirsiniz turkceye cevrilmis makaleyi.
full member
July 18, 2017, 03:11:09 AM
siz böyle anlık btc usd fiyatına göre btc iyidir/kötüdür değerlendirmesi yaptıkça bu işin bizim ülkemizde ne kadar anlaşılmadığına biraz daha kanaat getiriyorum.
hero member
Activity: 518
Merit: 500
July 18, 2017, 03:06:43 AM
Bitcoin ortaya çıktığında bunun tasarlayıcısı satoshi denen adamın hayali evinde bilgisayarı olan herkesin mining yaparak bir şekilde siteme katkı sunacağı ve bu sayede sistemin merkezilikten uzak kalacağı idi.

Milletin gidip 100lerce bilgisayar alıp madenciliğe gireceğini hesaplamıştır mutlaka ama ufak büyük herkesin pay sahibi olması hedeflenmişti. GPU'larla madenciliğe geçildiğinde de bu çok değişmedi. Sonuçta GPU satışları her yerde herkese açık. Bütün dünyaya yayılmış bir satış ağı mevcut.

Ne zaman ki bu ASIC denen boklar icat oldu, bitcoin yarrağı yedi. ASIC'ler de 3-4 üretici varken çok büyük problem değildi aslen. Çünkü rekabet vardı. Kimsenin tekel olması mümkün değildi.

2. darbe Bitmain'in ASICBOOST denen patentli yazılımla aşırı güç kazanması ve rakiplerini tamamen ortadan kaldırıp tekel haline gelmesi ile oldu.

Bu aşamadan sonra dananın kuyruğu tamamen koptu. Şu an yaşadığımız bütün sıkıntıların sebebi bu piç kurusu firma ve onun destekçileri.

aynen katılıyorm ... ancak an itibariyle btcort 2300 dolara dayandı ve kırarsa bana göre bu götler aralarında anlaştı ve alttan toplarayarak ağustos sonu 3k dolara çıkarıcaklar gibi me gelmeye başladı.
tabi alım yapın demiyorum ben 1800 görseydi alcaktım 1885 den döndü. 1800 benim alım yerim
legendary
Activity: 3276
Merit: 2442
July 17, 2017, 02:08:23 PM
Bitcoin ortaya çıktığında bunun tasarlayıcısı satoshi denen adamın hayali evinde bilgisayarı olan herkesin mining yaparak bir şekilde siteme katkı sunacağı ve bu sayede sistemin merkezilikten uzak kalacağı idi.

Milletin gidip 100lerce bilgisayar alıp madenciliğe gireceğini hesaplamıştır mutlaka ama ufak büyük herkesin pay sahibi olması hedeflenmişti. GPU'larla madenciliğe geçildiğinde de bu çok değişmedi. Sonuçta GPU satışları her yerde herkese açık. Bütün dünyaya yayılmış bir satış ağı mevcut.

Ne zaman ki bu ASIC denen boklar icat oldu, bitcoin yarrağı yedi. ASIC'ler de 3-4 üretici varken çok büyük problem değildi aslen. Çünkü rekabet vardı. Kimsenin tekel olması mümkün değildi.

2. darbe Bitmain'in ASICBOOST denen patentli yazılımla aşırı güç kazanması ve rakiplerini tamamen ortadan kaldırıp tekel haline gelmesi ile oldu.

Bu aşamadan sonra dananın kuyruğu tamamen koptu. Şu an yaşadığımız bütün sıkıntıların sebebi bu piç kurusu firma ve onun destekçileri.
sr. member
Activity: 532
Merit: 256
July 17, 2017, 02:02:33 PM
Bitcoin bir tane merkezi var oda merkezinin olmaması.
hero member
Activity: 896
Merit: 519
July 17, 2017, 11:14:05 AM
Ben söyleyeceklerimi toparladım ve yazdım daha fazlz yazmama gerek yoktur ne demek istediğimi anlamışsınız. Bitcoin'i araştırmam merakımla birlikte gelişti aklımda hiçbir şekilde kazanç sağlama gibi bir durum yoktur. Eleştirim zaten kazanç olarak görülmesi ve gelişememesi. İnsanlar bu şekilde görmeye devam ettikçe kullanım alanları çoğalmayacak. Altı üstü 21 milyon adet var eğer şu an bitcoin'e olan güven tam olsaydı emin olun hiç birimizin bitcoin alacak gücü olmazdı, yüzbin dolar en düşük fiyatı olurdu. Basarlardı parayı alırlardı birkaç milyon bitcoin. Peki biz ne kullanacağız? Dolayısıyla bizler aslında bir noktada kendimizle çelişiyoruz hem fiyatın artmasını istiyoruz hem dünyada geniş ölçekte kabul görmesini.

Bu ikisi hiçbir zaman bir arada olmayacak aksini söyleyen varsa versin bir tarih sabırla beklerim. Burada bitcoin'i karalamaya çalışmıyorum ancak henüz yolun başındayız bilim insanları isteseler bitcoin'i solda sıfır bırakacak teknolojiyi geliştirirler veya dijital paralara geçmemiz istenilseydi ekonomik devler bunu çoktan yaparlardı. Bizler diyoruz ki kimse bitcoin'i engelleyemez bizler özgürüz ve bir seçeneğimiz var. Peki işin gerçeği gerçekten böyle mi? Yoksa böyle düşünmemizi sağlayarak bizi kullanıyor ve kısıtlıyor olabilirler mi?
Pages:
Jump to: