Provjerili smo s kolegama, jučer je bio udarni dan u poslovnici u Cityu gdje je mnogo ljudi withdrawalo pa smo bili primoran taj dan smanjit limit kako bi bilo gotovine za sve.
Frendu je bilo rečeno da je za taj dan maximalno bio moguć withdraw od 5k. Naglasak na taj dan.
Inače danas je sve po starom ko inače.
OK, drago mi je da smo to riješili. Samo nisam htio da ispadne da sam iznosio fake news
Bio sam i ja u City centru East u nedjelju 11.4 i također sam mogao dobiti samo 5000 Kn u gotovini, djelatnik koji je u tom trenutku radio mi je rekao da je to zbog velike potražnje za gotovinom a ne zakonskih ograničenja pa su morali ograničiti isplate. No bio sam i danas, a situacija je bila i lošija pa sam mogao podići samo 3000 Kn zbog istog razloga (inače danas se napravio red pred poslovnicom), no dobio sam i uputu da u centru grada u Vlaškoj mogu podići do 10k Kn.
I još jedna informacija na koju je dobro obratit pažnju, tečaj istaknut na web stranicama je povoljniji nego onaj po kojem u poslovnici podižete gotovinu. Tečaj na web stranicama je za transakcije koje idu preko tekućeg računa.
Na web stranici kad pažljivije čitate piše:
Cijena iste kriptovalute razlikuje se za gotovinske i bezgotovinske transakcije te je nešto povoljnija za bezgotovinske transakcije.
Ta razlika za BUSD je cca. 3%.
Sve brojke za transakciju od 11.4 izgledaju ovako.
Srednji tečaj HNBa 6,3648262
Bitcoin store kupovni u trenutku ulaska u poslovnicu: 6.479 HRK
Bitcoin store prodajni u trenutku ulaska u poslovnicu: 6.220 HRK
Bitcoin store prodajni za gotovinu : 6,03 HRK
Koristio sam BUSD i BEP20 mrežu jer nema provizije za transakciju.
Djelatnici su ljubazni i profesionalni, pomognu ako negdje zapnete.