Pages:
Author

Topic: Bitcoin yeni altın ve daha güvenli bir liman - page 3. (Read 484 times)

member
Activity: 322
Merit: 11
Başka bir açıdan baktığımız zaman diyebilir ki altın rezervi ne kadar sonuçta belli değil ama bitcoin rezervleri belli ner kadar çıkacak belli sadece bu yüzden bitcoin altının yerini alır mı bilemem
member
Activity: 294
Merit: 10
Abi hepsi yalan en güvenlisi çiftlik bank. Sonuçta paranın nerede olduğu belli oluyor. Yatır parayı tertemiz hayvan beslersin orada
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
Her fikre az da olsa saygı duymamız lazım elbette. Ama yine de her ne olursa olsun sonuçta bitcoinin işleyişini gördük. Tamam diyelim ki şu son dönem istisna ondan önce felaket yükseliyordu. Yine ciddi çakılma dönemleri oldu yani. Her ne denirse denilsin bitcoin asla altından daha güvenli olmaz
newbie
Activity: 189
Merit: 0
Tabi ki olamaz. Altının belli bir standartı var, her sene %10-20 arası artar. Sağlam gider. Bitcoin de değerler çok oynak. 1 ay önce giren şimdi yarısını kaybetmiş olurdu.
jr. member
Activity: 196
Merit: 1
Hangi açından nasıl baktınız açıkçası anlayamadım evet bitcoin iyi güzel geleceğin para birimi ama şu da var ki altın da bundan önceki zamanın para birimi. İkisini kıyaslamak... Bence düşünülmemeli bile
full member
Activity: 434
Merit: 112
Abi nasıl bir güven bu neresi güvenli. Bu işe giren herkes öncesinde diyorki evet paramı katlayacagim ama sıfırlama ihtimalim de var bu riski göze alarak giriyorum. Altında en fazla risk ne olur. Eve hırsız girer çalınır veya beklenmedik bir altın rezervi çıkar ve altınin değeri bir anda biter. Başka bir açıklaması yok bunun
member
Activity: 462
Konu biraz eski tarihliymiş ama Goldman Sachs'ın evvelden beridir yanar döner olduğunu görmüş oldum. Benim fikrim asla hiçbir insan altın niyetini geleceğini garanti altına almak için Bitcoin'e yönelmemelidir.
newbie
Activity: 29
güvenli liman diyemeyiz. btc yi populer yapan sey hızlı artıp düşmesi ve iyi bir noktadan yakalayabilirseniz size ciddi karlar bırakabilmesi. altınla aynı kulvarda değil henüz. altının oturmuş bir yapısı var. btc ile altın çok farklı şeyler
member
bu kadar hareketli olan bir piyasa için şuan güvenli liman demek çok zor bence...
member
Activity: 294
Ya bu adamlar daha 2-3 ay önce deli gibi btc ye sayrıdıyorlardı, sayıp sövüyorlardı tabiri caizse, ne çabuk btcyi öven insan oldular bunlar
member
Activity: 308
Merit: 11
Yüzlerce yıldır kullanılan bir madenin yerine yeni yeni gelen bir teknolojik ürünü güvenli olarak düşünmek biraz saçmalık olmaz mı. Evet bitcoin iyi güzel kripto paralar falan filan ama her ne olursa olsun altından daha güvenli bir liman olarak nitelendirilemez. Hele ki bitcoin kapı kapanmasında bile ciddi değer değişimine neden olduğunu gördüğümüz halde bunu diyemeyiz
member
Merit: 16
Konu ile alakalı uzun uzun yazabiliriz ama genel olarak benim düşüncem şu. Bitcoin gelişmiş teknolojinin bir ürünü ve yeni bir altın olarak nitelendirebiliriz ama her ne olursa olsun o kadar da güvenli değil.
hero member
Activity: 1204
Merit: 630
Tam olarak doğru bir yorum diyemeyiz. En azından henüz bunu söyleyemeyiz. Bitcoin fiyatı hala tam erişkinliğe ulaşamadı ve manipülasyona açık. Bir haber ile %10 değer kazanıp, kaybedebiliyor.

Ayrıca altın finansal bir araç olarak tüm dünya da tanınırken, BTC'yi resmi olarak tanıyan çok az devlet var. Altın bir çok ülkede devlet politikası iken, BTC henüz bunun çok uzağında. Altın için herhangi bir yasaklama yokken, BTC yasağı olan ülkelere her gün yenisi ekleniyor.

Bu söylediklerim kötüleme değil, aksine Bitcoinin gelişimi aşaması. Dünya hiç bir zaman yeni teknolojiyi, yeni bilgiyi kolaylıkla kabullenmedi. Dünyanın yuvarlak olduğunu yüzlerce yıl sonra kabul edebildik. Blockchain daha henüz gereken acıyı çekmedi. Şu an herkes sallanma aşamasında bitcoine karşı olmak da yanında olmakda delilik olarak görülüyor. Kullanıldıkça gelişecek ve öğrenilecek yeni bir dünya şekli blockchain ve BTC. bekleyip görelim altın mı / bitcoin mi?
jr. member
Activity: 58
bu kadar volatilitenin oldugu bir arac guvenli liman olamaz. gelecekte bu oynaklik duserse ki bunun olmasi icin dunya ekonomisinde bir yerinin olmasi lazim. o zaman belki guvenli liman olabilir. 50 yil surer bunun olmasi zannimca.
full member
Activity: 560
Merit: 113
Bunla varya tam pez.. Ama bunlar büyük kurt oldukları için kendi ceplerini doldurmadan piyasayı bir güzel silkelerler. Hele ceo'su yok mu adam tam trol yarın da moon derse şaşmayın.
member
Activity: 140
Merit: 15
bitcoin hiç bir zaman güvenli bir liman olamaz , ama bu demek değilki yatırım yapılmaz yapılır fakat riske edilebilecek miktar kadar yatırım yapılır gerisi risk.
sr. member
Activity: 478
Merit: 250
Katılıyorum, altın sınırlı olduğundan dolayı değerli işte aynı sınırlılık bitcoin'de de mevcut ve talep altına olan talepten çok daha yüksek bana göre bitcoin dijital altındır ve dünya dijitalleştikçe bu altının değeri daha da anlaşılacaktır.
hero member
Activity: 784
Merit: 500
Bugün laboratuvar ortamında elmas üretilebiliyor ve gerçeğinden birebir ayırt edilemiyorken ben eminimki altında üretiliyordur bu da karşılıksız para basmak anlamına gelir fakat Bitcoin'de üretilen bitcoin sayısı bellidir ve transferler takip edilebilir yani aslında bitcoin gerçek dünyada güvendiğimiz ve değer belirlediğimiz fiziksel varlıklardan çok daha gerçektir.
newbie
Activity: 16
keske bunu herkes anlasa
sr. member
Activity: 784
Merit: 425
son olaydan sonra artık emin sürere hak verdim btc oluşum mantığını kaybetti.
btc artık bana göre güvenli liman değil
keşke ne var ne yok taas geçseydim en azında karpayından kurtarırdım düşüşü
Pages:
Jump to: