Pages:
Author

Topic: Bitcoinin 4 Büyük Düşmanı - page 10. (Read 3331 times)

member
Activity: 322
Merit: 16
May 13, 2018, 12:02:23 PM
#15
Güvenlik açısından çok fazla sorunumuz yok. Sadece dikkatli olmak lazım. Gerisinde yok açık olacak yok hacklanacak demek de yanlış.
Ayrıca bilinirlik yerine yanlış bilinmek desek daha olur. Dışarıdaki insanlar BTCyi daha çok kötü amaçlarla kullanıldığını düşünüyor.
newbie
Activity: 70
Merit: 0
May 13, 2018, 11:31:59 AM
#14
Bitcoinin en büyük düşmanı başta borsalar ondan sonra bitmek bilmeyen spekülasyonlar. Bitcoini tam anlamıyla ele alsak aslında çok daha farklı yerde olabilirdi.

O spekülasyonlar aracılığıyla bugünkü değerine geldi ve insanlar hala yatırım yapıyor. Spekülasyon olmasa kim değer kazanacağını düşünürdü de yatırım yapardı ki? Smiley
İnsanların olumsuz algısı da, hükümetler de bu sistemin önünde duramaz. Tek ihtiyaç olan şey zaman.

Çok iyi söylemişsiniz. Hiç bu açıdan düşünmemiştim.
legendary
Activity: 2562
Merit: 1482
May 13, 2018, 10:08:26 AM
#13
Bitcoinin en büyük düşmanı başta borsalar ondan sonra bitmek bilmeyen spekülasyonlar. Bitcoini tam anlamıyla ele alsak aslında çok daha farklı yerde olabilirdi.

O spekülasyonlar aracılığıyla bugünkü değerine geldi ve insanlar hala yatırım yapıyor. Spekülasyon olmasa kim değer kazanacağını düşünürdü de yatırım yapardı ki? Smiley
İnsanların olumsuz algısı da, hükümetler de bu sistemin önünde duramaz. Tek ihtiyaç olan şey zaman.
member
Activity: 588
Merit: 18
May 13, 2018, 06:14:30 AM
#12
Bence Bitcoin'in önündeki en büyük düşman insanlarda yarattığı algıdır. Şu anda toplumsal olarak oluşmuş olumsuz algı kırılmadıkça kripto paraların ilerlemesi gerçekten zor görünüyor. Zamanla elbet aşılacak ama şu an için sıkıntılı süreç devam ediyor.
newbie
Activity: 40
Merit: 0
May 12, 2018, 06:08:06 PM
#11
bir de altcoinlerin düşmanlarını yazarsanız seviniriz Wink
full member
Activity: 672
Merit: 100
May 12, 2018, 05:09:33 PM
#10
Bitcoinin en büyük düşmanı başta borsalar ondan sonra bitmek bilmeyen spekülasyonlar. Bitcoini tam anlamıyla ele alsak aslında çok daha farklı yerde olabilirdi.
member
Activity: 196
Merit: 10
May 12, 2018, 04:27:27 PM
#9
Burada kısaca geçilmiş olsa da ben bu kadar kolay dalgalanmalara maruz kalmasını en büyük düşmanı olarak görüyorum düşmanlarını dışarıda aramak yerine teknolojinin ta kendisinde aramamız daha doğru.
sr. member
Activity: 672
Merit: 277
CAT.EX Exchange
May 12, 2018, 03:20:37 PM
#8
Bence tek düşmanı Mt Gox olayı Grin
full member
Activity: 367
Merit: 100
May 12, 2018, 03:16:10 PM
#7
Zaten merkez denildiğinde ilk akla gelen şey devletler, devletler bitcoinin düşmanı olduğu gibi bitcoin de devletlerin düşmanı, güvenilirlik derseniz hala bitcoin diye bişey varsa sebebi de günelilirliği yarın hacklenebildiği anlaşıldığında bir günde hiçbir değeri kalmaz. Bilinirlik de bence zamanla çoğalacaktır buna bağlı olarak söylentiler küçük piyasalarda çok çok etkili olur, bilinirliğiyle birlikte piyasa hacmi arttığında ve doğru haber kaynakları çoğaldığında bunların da etkisi azalacaktır.
member
Activity: 378
Merit: 11
May 12, 2018, 02:46:20 PM
#6
Burada en büyük sorunun bilinirliğinin az olması olduğunu düşünüyorum. Bilinirlik arttıkça daha yaygın bir kullanım olacak ve müdahale etmek hiç kolay olmayacaktır. Yeter ki insanları kripto paralara çekebilelim..
full member
Activity: 571
Merit: 113
May 12, 2018, 02:42:51 PM
#5
Doğru özelliklede söylentiler bitcoini bitiren şey ya biri diyor şu borsadan para çalındı hoop bitcoin dibe biri diyor bitcoin haram hoop bitcoin dibe
member
Activity: 336
Merit: 12
May 12, 2018, 02:17:36 PM
#4
Bitcoinin en buyuk dusmani devletler ve altran gelebilecek tahtini sarsacak herhangi bir altcoinler olacaktır. Söylediğiniz ihtimaller bütün coinler için geçerli. Elbette bu piyasanın altına inmesi artık zor görünüyor ama yasaklar ve insanların henüz bu sistemi bilmiyor olması.
sr. member
Activity: 868
Merit: 265
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
May 12, 2018, 01:42:49 PM
#3
Bence en büyük düşmanı en küçük haberde ortalığı sallayan insanlar. Dünya üzerinde her gün bir çok insan suç işliyor, özellikle ortaya çıkan kadar çıkmayan hırsızlık ve dolandırıcılık yapılıyor. Sanki her kötülük Bitcoin'den geliyormuş gibi koca koca başlıklarla dolandırıcılık diye yazılıyor. Kötü niyetli insanlar her gün her fırsatı değerlendirmek için çabalıyor ve bazılarında başarılı oluyor maalesef. Bitcoin değeri çok yüksek bir şey olduğu için de zararı büyük oluyor. Ancak bu koskoca bir piyasayı bu kadar kolay lekelememeli. Örnek vermem gerekirse borsada işlem gören bir kağıt bir günde %50 değer kaybedebiliyor. Hİç bugüne kadar haberlerde, twitter da bu kadar yoğun bir karalama gördünüz mü? Ben görmedim. Belki önemsiz bir kaç haberle geçiştiriliyor ve bitiyor.
member
Activity: 126
Merit: 10
May 12, 2018, 01:22:51 PM
#2
son 1 yıl içindeki kripto para bilinirliliği aynı hızla devam ederse bu sorun olmaktan çıkacaktır. Söylentiler spekülasyonlar her zaman olacaktır. önemli olan haberin kaynağı.
jr. member
Activity: 112
Merit: 1
May 12, 2018, 10:50:42 AM
#1
HÜKÜMETLER

Bitcoin ve kripto paraların gelişmesi ve yaygın hale gelmesinin önünde 4 büyük düşman olduğunu görmekteyiz. Bu düşmanlar Bitcoin ekosisteminde büyük etkilere sahiptir ve sistemin gelişmesine engel teşkil etmektedirler. Aşağıda bu engellerden bahsetmeye çalışacağız.Hükümetlerin ve resmi kurumların verdiği kararlar birçok mal ve hizmet üzerinde çok etkilidir. Öyle ki, tek bir kararla piyasa alt üst olabilir veya tam tersi olarak borsa fırlayabilir. Geçtiğimiz haftalarda Çin’de alınan kararın Bitcoin fiyatı üzerindeki etkisini hep beraber gözlemledik. Bu karar Bitcoin’i %30 değer kaybına uğratmış, aynı zamanda da güven kaybına yol açmıştı. Diğer açıdan bakıldığında ise; ironik olarak bu büyük düşmanın, aynı zamanda Bitcoin’in en büyük dostu olduğunu da belirtmeliyiz; olumsuz gelişmelerin yaşanması gibi olumlu gelişmeler de yaşanabilir. Örneğin, Bitcoin ile ilgili devletin resmi bir kurumu olumlu bir adım attığında, bunun kripto para dünyasında anında olumlu karşılığını olacaktır. Sonuç olarak, hükümetlerin ve resmi kurumların aldıkları kararların her zaman Bitcoin dünyasında yankı bulacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

GÜVENLİK

İkinci etken olan güvenlik konusu, gerçekten Bitcoin’in baş belasıdır. Exchange sitesindeki hesabınızın çalınması ve online cüzdanınızın ele geçirilmesi, kişisel dijital cüzdanlarınızdaki Bitcoin’lerin çalınması ya da Bitcoin sistemindeki açıkların bulunması gibi güvenlik sorunları sıklıkla duyduğumuz, Bitcoin kullanıcılarını tedirgin eden güvenlik problemleridir. Bu tür hırsızlık girişimlerinden Bitcoin büyük yaralar alır ve ekosistem etkilenir. Hatırlanacağı gibi, Mtgox’un 600.000 Bitcoin’i çalınmış ve şirket iflasa sürüklenmişti. Bu olay kripto para dünyasında büyük yankı uyandırdı ve sonucunda Bitcoin fiyatı üzerindeki olumsuz etkisi aylarca sürdü. Kısaca, güvenliğin sağlanamaması veya güvenlik problemlerinin, ekosistemi negatif yönde etkilediği sonucuna ulaşabiliriz.

BİLİNİRLİK

Diğer olumsuz etmen; Bitcoin’in çok fazla yaygın olmaması ve bilinirliğin az olmasıdır. Bitcoin şuan dünya çapında diğer ödeme sistemleri ve yatırım araçları ile kıyaslandığında küçük bir kitle tarafından biliniyor ve kullanılıyor. Eğer kripto paralarla ilgili bilinirlik belirli bir seviyede ve sürekli olarak artan bir ivmede devam etmez ise, sistem yeterli kullanıcının olmamasından kaynaklı kendi içerisine çökerek yok olabilir.  Özetle, kripto paraların gelişmesi için bilinirliğinin artması, yaygın hale gelmesi ve tanıtılması çok önemlidir.

SÖYLENTİLER

Bitcoin ile ilgili birçok gerçek dışı haberin medyada yer aldığını sürekli gözlemliyoruz. Çoğu haberin doğru olmamasına rağmen büyük yankı bulması ve sistemi olumsuz yönde etkilemesi kripto para dünyası için bir handikaptır. Doğruluğu kesin olmayan haber ve söylentilerin oluşmasının kaynağı olarak da, henüz ülkeler bazında yeterli otoritelerin oluşmamasını gösterebiliriz.

Sonuç olarak, bahsedilen 4 başlığın Bitcoin ekosistemi için hayati önem taşıdığını biliyoruz. En azından bu tehlikelerin farkındalığını yaratmak ve farkında olmak çözüm için ilk adım olabilir.

Web: https://coin-turk.com/bitcoinin-4-dusmani

Pages:
Jump to: