Son zamanlardaki Neo ve Eth artışına bakınca BTC için sonun geldiğini düşünüyorum. - Sanırım burada artışların birbirine göre oranından dert yanılıyor. Eth ve Neo BTC ye göre daha fazla arttı deniliyor ama bunun BTC nin sonunun geldiği şeklinde yorumluyor. Bu cümleden neden sona geldiğimizi anlamıyoruz. Bir sonraki cümlelerde herhalde açıklanır.
Şu an btc sadece manipülasyon amacıyla kullanılıyor. Balinalar btc yi dumplıyor veya pumplıyor keriz silkeliyor. - Bu cümleden BTC nin bittiğini anlamıyoruz. BTC diğer bütün coinler gibi serbest ve merkezi olmayan bir şekilde trade ediliyor. Diğer coinlerin tamamı BTC nin maruz kaldığı dalgalardan daha büyük dalgalara maruz kalıyor. Zaten bu da BTC ve piyasanın en büyük zaafı değil mi? Pump %50 ile %300 arasında hareketlere verilen bir terim (cryptobud -30.01.2018 twitter) Tabi bu hareketin de çok kısa zaman dilimleri içinde olduğunu da eklemek gerek <1 gün. BTC gibi büyük bir geminin pump dump olması marketcap i dolayısı ile bile çok zor. Başka coinler ile karıştırılmaması gerekiyor.
Oradan kazandıkları paraları altlara aktarıyorlar. Bu döngü böyle devam ediyor. - Aslında balinalar, traderlar, ya da bizler BTC den para kazanıp altlara değil de, tam tersi olarak altlarda değerlendirip BTC artırma motivasyonu ile hareket ediyoruz. Tabi bir genelleme olarak söylüyorum. Arkadaşın bu tespitinin yanlış olduğunu düşünüyorum.
Yakında Nex icosu başlıyor (neo dex). 2018 Q3 de etheri de ekleyecekler. Whitepaperda BTC nin adı geçmiyor. yani neo ile alım satım yapılan exchange. - Çare Drogba (Nex) tadında bir cümle yazmış arkadaş. BTC nin sorunlarından birden Nex diye bir ICO ya geçmiş. Bunu da sağlam bir referans gibi önümüze koyup burada BTC nin adının geçmediği için BTC nin bittiği, yerine Neo nun geçeceğini ima eder gibi bir hava var. Ama nex bir coin bile değil, bir decentralized exchange, yani bir borsa. Zaten BTC ile yapılabilecek bir olayı yok. Smart contracts üzerinden programlanmasını düşünmüşler ve platform olarak da Neo yu seçmişler. Bu arada belirteyim kendim Neo yu destekliyorum. Ama BTC ile ve BTC nin bitmesi ile ilgili ne ilgili var anlayamadım.
Bitcoin bu saatten sonra çok fazla artacağını düşünmüyorum. Arada pumplanır sonra yavaş yavaş bu seviyelere döner diye düşünüyorum. 2017 deki gibi bir bull run olmayacak bence. 2018 çin coinlerinin yılı olacak. - Nex den sonra tekrar BTC ye geliyoruz. Burada yukarıda sarf ettiği cümlelerin sonunda nihayetine geldiği düşüncesini açıklıyor. Tüm açıkladıkların sonra BTC nin artmayacağına inanıyor. BTC nin fiyatının artmayacağı ile ilgili bir tez sunmadığı için havada ve kopuk bir beyan olarak takip ediyoruz. Tabi piyasa takiplerinden sonra edindiği fikir olduğu da açık, buna da saygı göstermek lazım. 2018 in Çin coin leri yılı olacak derken de asıl hedef ortaya çıkıyor;
BTC out NEO in
Yani sonuçta bunu demek için bu kadar laf salatası ve kopuk cümleler ile fikir beyan etmek yerine daha temiz cümleler ile istenenin beyan edilmesi daha uygun olacaktır. Böylelikle forumun kalitesi artacak, biz okuyanları da bu mantık! silsilesi cümleler, bilgisiz fikir beyanatları ile oyalamayacak, forumdan soğutmayacaktır.
İyi günler dilerim