bitcoin deneyi sona ermiştir değerli abiler.
para yatırımı yapıp yükselme hayali kuran arkadaşlar varsa onlara şunu söyleyebilirim.
ortada bu kadar kayıp bitcoin varken hiçbir ülkenin vatandaşlarını riske atma pahasına bitcoine sahip çıkması mümkün değildir.
kara paracılar için devam edegelir, fiyat belirli bir aralıkta oynar durur diye tahmin ediyorum.
hemen hergün bitcoin ve alt coin borsalarındaki günlük işlem hacimlerini kontrol ediyorum.
bitcoinin fiyatını düşürmeme telaşı var. ancak para girişi yok artık çok bariz.
bitcoinin rahatlıkla, hackerlar veya exchange siteleri tarafından çalınabiliyor oluşu para sahiplerini ürkütmüştür.
bundan sonrası miningcilerin kendi aralarındaki oynaşmalarına kalmıştır. bence tabi.
son kalan yatırımcıların kaçışıyla birlikte sağlam bir düşüş geleceğini de tahmin ediyorum. 300-400$ lara demir atar, 1-2 sene belki öyle götürür bilemiyorum.
altcoinlerdeki düşüş çok daha fazla. bitcoin alemine, altcoinlere 1 ay önce girenler için kayıp çok ciddi.
bitcoinin yarayacağı şey sanırım şu olacak. devletler sanırım artık kağıt para basmayı bir müddet sonra ( 5 sene 10 sene bilemiyorum ) bırakırlar.
heveslenmeyin öyle mining le falan dönecek işler yapacaklarını da sanmıyorum.
Fikirler kişileri bağlar kuralı gereği ben de şöyle birşey söyleyim o zaman.
hatta önce şöyle birşey paylaşayım.
Bir çok arkadaşla uzun uzun konuştuğumuzda ortaya atılan ve her yorumlamada negatif tarafa yönlendirilmesi kolay olan bir bakış açısı olmuş seninkisi de.. Bütün bu söylediklerini söylemek ve tespit etmek işin kolay tarafı bence.. DENEY aşamasında olan bir sistemin her hatasını "bitti bu iş" diye yorumlamak yanlış değil mi? Hataların, eksikliklerin, problemlerin, hırsızlıkların....vs yaşandığı bu deneysel yolculukta her yaşananın bu sistemi geliştirdiğini fark etmeniz gerekir.
Bitcoin'in ve kriptopara sisteminin gerçekten ne olduğu anlaşıldığında bu sistem yükselişe geçecektir, bakın sistem yükselecek diyorum fiyatı değil.. Hatta Bitcoin fiyatı en kısa zamanda 1 $ seviyesine düşsün. Düşsün ki, bu sistemin sadece borsada al/sat yapılacak bir şey olmadığı herkesin beyinlerine acı tecrübelerle kazınsın. Bu sistemin tüm dünyadaki fırsatçılardan temizlenmesi gerekiyor sanki.. o zaman yolculuğun önü açılacaktır.
Bitcoin artık "hemen zengin olayım fırsatçıları" için bitiyor olabilir. Ama bu gerçekte bitcoinin bittiği anlamına mı gelir?
Hepimiz al/sat yapıyoruz tamam.. ama bu işi sadece "al/sat" olarak görmeyenlerin olduğunundan eminim.. Bu, yeni bir ekosistem ve bu sistemde para kazanmak isteyen herkesin fiyatların artmasına değil gelişimine odaklanması gerekiyor.
Ben de şunu söylüyorum son olarak; Bitcoin deneyi 2014'te bitecek ve artık altında yatan gerçek teknolojik gelişme su yüzüne çıkacak.. O zaman geldiğinde fiyatı 1$ olsa bile global olarak dünyanın en değerli sistemi olacak..