Türk berber açıyor, Suriyeli karşısına açıyor. Türk’e vergi var, Suriyelilere yok.
Türk Suriye’de savaşıyor, Suriyeli Türkiye’de nargile içiyor, denize giriyor. Türk şehit oluyor, Suriyeli ile röportaj yapınca biz niye gidelim enayimiyiz gidip öleceğiz, iyi ki Türk askeri gidip yerimize savaşıyor dıyor.
Türk beden gücü olan işte emeğini alıyordu, artık Türk yok, Suriyeli 1/3 fiyata çalışınca her beden gücü isteyen işe Suriyeli koşturuyorlar.
Hocam olaya nerden bakmışsınız. Bu yazdıklarınıza katılmıyor değilim. Ben Suriyeli zaten memleketimde istemiyorum ancak keşke olaya farklı bir pencereden baksanız. Ben diyorum ki haklıyken haksız duruma düşürmeyelim kendimizi. Biride demiş ki "o zaman evinde besle çocukları" şimdi bu kadar kolay bir cümleyi ben tiktokta falan görürüm heralde. Benim demek istediğim şu eğer Suriyeli istemiyorsan bu tepkiyi göstereceğin kişi onları Boluya sokandır. Tepkini git onkara göster. Ayrıca temel ihtitaç dünya genelinde insani bir görevdir bunu kimse kısamaz veya insanlara bu ihtiyacıyla belaltı vuramaz. Bahçenize zorla devlet hayvan koysa aç susuz bırakır öldürür müsünüz. Bunlar hayvan değil insan. Yineliyorum: "ÇÖZÜMSÜZLÜK VİCDANSIZLIK GETİRİYORSA İNSANLIK ÖLMÜŞTÜR"
Olaya demografik olarak bakarsak da; korkmayın sistemi aldatmak bizim ülkemizde çok kolay olur. Bazı merhametli kardeşlerimiz, onların su faturalarını kendi üzerine alır ve yine 10 kat aşağıdan suyu kullanırlar endişe etmeyin.
Sonra o faturayı ödemezlerse fatura başkasının adına olduğu için birilerine girerse de, o zaman Bolu belediyesine yalvarmasınlar.