Pages:
Author

Topic: Borsalar kimlik bilgilerinizi Darknette para ile satıyor - page 3. (Read 754 times)

jr. member
Activity: 257
Merit: 1
Adi herifler ne yapıyolar bu bilgileri anlamadım sahte kimlikmi yapıyorlar. İnşallah bu yaptıkları şey bizi etkilemez aslında sorumluluk bize ait kimlik bilgilerimizi atmamamız gerekli
sr. member
Activity: 714
Merit: 250
Çok şaşılacak bir durum değil bu kyc yaparken bu ihtimal her zaman var. Kaldı ki günlük alışverşlerimizde ısrarla  istedikleri telefon numaralarımız adreslerimiz başka kurumlara satılmıyor mu? Tabi kimlik bilgileri kadar tehlikeli değiller elbette; mantık aynı mantık!
member
Activity: 602
Merit: 32
kimlik bilgilerini satacak kadar düşmüşler mi Smiley ben hiç zannetmiyorum öyle olacağını olursa da çözüm bulunur işlemediğin bir suçu kalkıp üstüne atsalarad kendini ifade edersin kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz taş devrinde miyiz

Üstad zaten öyle kimlikle olmuyor bu işler Smiley
Çok çok kara paracılar yahut banka hesabı açarlar. Paraları farklı kişilere o kimlikle çektirirler. Onun dışında pek bi işte kullanmazlar. Ha bide sahte kimlik yapabilirler Smiley
member
Activity: 602
Merit: 32
ilerde kyc doğrulamaları için standart olarak pasaport, selfie ile kimlik, yazı notu falan bunlar yetersiz kalacak gibi. atıyorum ses kaydı istenecek. karşıdaki canlı kişi ile kamerada bu belgeleri göstermeniz daha yaygın hale gelecek.

Bloclchainde zaten mevcut. Yani xml cüzdanında. Selfie video çekiyor anlık. Size bir kaç sayı gösteriyor bunları söylüyorsunuz Smiley
member
Activity: 1264
Merit: 43
Gerçekten iyi para ediyorsa ben gidip bizzat kendim satayım, sahi nerede satılıyor ve kimler alıyor acaba? Bilmem kaç milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandasının TC kimlik numaraları bundan 8-10 yıl önce public olarak internetteydi.
member
Activity: 462
Merit: 42
kimlik bilgilerini satacak kadar düşmüşler mi Smiley ben hiç zannetmiyorum öyle olacağını olursa da çözüm bulunur işlemediğin bir suçu kalkıp üstüne atsalarad kendini ifade edersin kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz taş devrinde miyiz
member
Activity: 532
Merit: 22
En büyük risk bu platformlarda pasaport bilgilerini paylaşanlar için geçerli. Kimlik için aynı durum söz konusu değil. TC kimliği yurtdışında hiçbir resmi geçerliliği olmayan bir evrak. Siz siz olun kesinlikle pasaport bilgilerinizi paylaşmayın derim.

aynen katılıyorum hocam. bizim kimlikleri ne yapsın adam yurt dışında ama dediğiniz gibi pasaport her yerde resmi bir evrak. o yüzden ben kyc yaparken mutlaka kimlik kullanırım. o da sadece borsalar için airdrop ya da bounty için hiç vermedim.
member
Activity: 933
Merit: 10
Binance işin içindeyse kötü çünkü en büyüm kimlik deposu onlarda gerçekten burada para kazanmak madende çalışmaktan bile zor meşakatli küçük borsalara dikkat edin onlar kesin yapıyor bence
member
Activity: 658
Merit: 42
Graphic Designer
Herkes birbirine airdrop ve bounty yollarken KYC var ama 2 dakikada hallediyorsun diye yazıyordu. Şimdi 2 dakikada donumuza kadar soysalar adamlar haklı elimizle verdik tüm bilgileri. Ulan hay aklıma edeyim diyenleriniz vardır evet bende diyorum ama elden de bişey gelmiyor. Dua edelim de başımıza işler açılmasın.
full member
Activity: 630
Merit: 102
İyice paronayak olduk ve işin kötüsü böyle olmakta haklıyız da. Binance gibi borsalar açık vermiş midir diye merak ediyorum fakat henüz toy bir piyasa da her şey yaşanabilir bence.

En iyisi bir coini aldıktan sonra hodl yapılacaksa direkt cüzdana aktarmak.
copper member
Activity: 224
Şaşırdım mı? Hayır. Bunun olacağı zaten belli birşey. Onca proje kyc adı altında kimlik bilgilerini topladı topluyor. Bizlerde yapıyoruz. Bu verilerin zaten bir şekilde piyasaya düşeceği belliydi. Hiç şaşırmadım.
member
Activity: 182
Merit: 10
Ben kaliteli kendini kanıtlamış borsaların böyle bir şeye yelteneceğini sanmıyorum özellikle Binance'nin bu kadar kendini kanıtlamışken böyle bir şeye asla kalkışmaz
full member
Activity: 980
Merit: 152
En büyük risk bu platformlarda pasaport bilgilerini paylaşanlar için geçerli. Kimlik için aynı durum söz konusu değil. TC kimliği yurtdışında hiçbir resmi geçerliliği olmayan bir evrak. Siz siz olun kesinlikle pasaport bilgilerinizi paylaşmayın derim.
member
Activity: 350
Merit: 12
Kendi adıma genelde KYC isteyen airdrop vs. katılmıyorum. Binance gibi borsaların da bilgi satacağını pek zannetmiyorum.
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
Haberi açtım okudum. Borsalar satmıyor kimlik bilgilerini. Yazılana göre, hackerlar borsalardan kimlik bilgilerini ele geçirip darknet'te satıyor. Olayın sonucu aynı; satılıyormuş yani. Fakat başlıktaki "borsaların sattığı" ifadesi yanlış olmuş. Borsalar satıyor olsa ve bu apaçık ortaya çıkmış olsa, yasal süreç çok ağır yaptırımlar getirirdi, ortalık toz-duman olurdu. Özetle, hackerlar satıyormuş. Tabii ne kadar kimlik çalınmış, ne kadarı satılmış orası belli değil.
sr. member
Activity: 798
Merit: 277
Ota boka yolladık kimlikleri adresleri. Böyle şeyler olacak, bilmeliydik zaten. Geçmiş olsun. Umarım çok ciddi şeylerle karşılaşmayız ilerleyen zamanlarda... 2 kuruş bounty ya da airdrop için vermediğimiz yer kalmadı çok şükür...
jr. member
Activity: 378
Biz alışkınız aslında bu tür sızıntılara. Ülkemizin tüm databasei dağıtılmıştı bir ara internette. Zaten sadece kimlik bilgileriyle ciddi bir kurumda hiç birşey yapamazsınız.  Ne gibi problemler oluşturabilir onları tahmin etmek zor ama genel itibariyle sıkıntı oluşturacak bir durum olmamalı. Kimlik hırsızlığı yüksek seviyede çünkü.

sr. member
Activity: 980
Merit: 257
Aslında hata kullanıcılarda, merkeziyetsiz bir şekilde ortaya çıkan kripto paralar için kurulan merkeziyetçi borsalara itibar vermeseydik, bunlar bu kadar kullanılır olmayacaktı. Dex'lerin önemi burda ortaya çıkıyor, çok daha fazla yaygınlaşması gerekiyor. Bilgilerimizi kim bilir ne işlerde kullanacaklar.
full member
Activity: 1358
Merit: 193
bunu facebook da yapıyor whatsapp da yapıyor twitter da. üstelik sadece kimlik değil sevdiğiniz yemeklerden dünya görüşünüze almak istediğiniz ürünlerden almak istemediklerinize kadar. bilgi en kıymetli şey. yaşadığınız naif dünyadan çıkın biraz. kapitalist dünyada yaşadığınızın azda olsa farkına varın.
member
Activity: 812
Merit: 14
FRX: Ferocious Alpha
her önünüze gelen borsaya zaten kyc yapılmaz. hele ki token kazanacağım diye bounty yada airdrop için asla kyc yapılmaz. en azından ben öyle yapıyorum. poloniex binance catex bitrex gibi borsalarda kyc yaptım. mecburiyet olduğu için.
Pages:
Jump to: