Pages:
Author

Topic: Borsalar kimlik bilgilerinizi Darknette para ile satıyor - page 4. (Read 754 times)

hero member
Activity: 2170
Merit: 640
Undeads.com - P2E Runner Game
Bunlar gerçekten can sıkıcı haberler, umarım kimsenin başı bu olaylar yüzünden belaya girmez. Büyük borsaların bu kadar küçülüp böyle işler yapacağını düşünmüyorum ama adı sanı belli olmayan yerlerin böyle işlere girme ihtimali yüksek. O yüzden kimlik bilgilerinizi verdiğiniz yerlere dikkat edin.
full member
Activity: 742
Merit: 112
ilerde kyc doğrulamaları için standart olarak pasaport, selfie ile kimlik, yazı notu falan bunlar yetersiz kalacak gibi. atıyorum ses kaydı istenecek. karşıdaki canlı kişi ile kamerada bu belgeleri göstermeniz daha yaygın hale gelecek.
hero member
Activity: 1330
Merit: 533
Ben ihtimal vermiyorum. Böyle bir duruma. Şimdi sağlam borsalar fee ücretinden ya da coin listelemek için iyi para alıyor zaten. Neden kimlik bilgilerini satsin ki?

Borsalar ka sefer hacklendi, saldırıya uğradı o zaman alınmış olabilir.
yada borsanın kendi içinde çalışan elaman da pekala satabilir.
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
Kendi gözümle tanık oldum, 20 dolara istediğiniz ülke vatandaşının kimlik bilgilerine ulaşabiliyorsunuz üstelik daha bir haftalık fatura fotoğrafıyla birlikte ‘fresh’ adı altında satıyorlar. Bir proje size form doldurtuyorsa bilinki kimlik bilgileriniz onlara gidiyor eğer gerçekten iyi niyetli olsalardı Onfido gibi kurumsal KYC firmalarını kullanırlardı.
jr. member
Activity: 196
Merit: 1
Bir kaç haber okudum bununla ilgili ama mağdur olan var mı bilemiyorum. Airdropçu arkadaşlar işi çözmüş zaten. Kimliği bir şekilde değiştirip yapıyorlar kyc yi.
member
Activity: 1106
Merit: 25
Ben ihtimal vermiyorum. Böyle bir duruma. Şimdi sağlam borsalar fee ücretinden ya da coin listelemek için iyi para alıyor zaten. Neden kimlik bilgilerini satsin ki?
sr. member
Activity: 742
Merit: 260
Bir bunlar eksikti, millet zaten kripto para dedin mi huylanıyor, bir de tüm bu bilgiler satılıyormuş desinler de tam olsun. Bu piyasaya devlet değil, bağımsız ve güvenilir denetçiler lazım. Firmalar onlara kendilerini denetleticek olup bitecek.
member
Activity: 518
Merit: 10
Zaten gün gelecek bu bilgiler hırsızlık için kullanılacak.Belki de bizler oltanın ucundaki birer küçük yemiz. İlerde ne türlü belalar olur bilmiyorum ancak bu işin arkasında çok pis şeyler dönüyor.

Benim kafamı karıştıran bu açıkcası. Kripto nasıl bilindi merkezi olmayan olarak, ama biz kyc ile her şeyimizi acıkça beyan ediyoruz. Dolayısıyla borsa hacklenmeleri bu nedenle daha çok arttı diye düşünüyorum.
member
Activity: 588
Merit: 22
Zaten gün gelecek bu bilgiler hırsızlık için kullanılacak.Belki de bizler oltanın ucundaki birer küçük yemiz. İlerde ne türlü belalar olur bilmiyorum ancak bu işin arkasında çok pis şeyler dönüyor.
full member
Activity: 420
Merit: 100
binance bittrex kucoin vb gibi borsaların yapılan al sat işlemleri üzerinden aldıkları komisyonlarla eldi ettikleri karlar onlara fazlasıyla yetiyor olması ve akan suyun önünü kesmemek için bu tarz yasa dışı, kullanıcıyı soğutucu olayların önünü geçmek için her türlü önlemi alacağını düşünüyorum ancak yine de insanlardan her şey beklenebileceği için umarım böyle sıkıntılar yaşamayız.
member
Activity: 560
Merit: 12
Binance de bunun işindeyse geçmiş olsun. Ama ben pek ihtimal vermiyorum. Dandik borsalar bunu yapabilir ama binance böyle küçük işlere kalkışmaz herhalde
jr. member
Activity: 322
Merit: 1
Büyük risk bu bilgilerin başkalarının eline geçmesi bu konuda aslında ağır cezalar kesilmelidir bu şekilde olaylara karışan tüm borsalara ama işte bunu belgelendirme gerekir ve tabi işin içine para girerse bu denetimi hakkıyla kimler yerine getirir
full member
Activity: 728
Merit: 151
bountylerde de aynısını yapıyorlar ...yoksa ne alaka kara para aklama ile bounty olayı dimi  Wink
jr. member
Activity: 308
Merit: 4
Piyasanın kontrolsüz olmasının doğal sonuçları. Bu nedenle bilmediğiniz hiçbir projeye girmemek lazım. Son zamanlarda bir çok proje çöp oldu. Bilgileri, yatırımı toplayıp arazi olan bir çok scam proje dolu. Mümkün olduğunda KYC yapmamakta fayda var. Ancak borsada mecburen yapıyoruz. Kesinlikle bir kontrol mekanizmasının piyasaya gelmesi gerekiyor.
member
Activity: 212
Merit: 13
%99 zarara uğratıldığımız yetmiyormuş gibi birde bu borsa sahipleri oluşan boşluktan faydalanarak gönderilen tüm kişisel bilgilerinizi resmen satıyorlar.Bundan sonra ne borsalar ne de hayatınız garanti altında değil.Kaybettiğiniz paradan ziyade birde başınız herhangi bir nedenden dolayı uluslarası platformlarda belaya girebilir.Merkezsiz dediler yalanla dolanla kandırdılar tüm bilgilerimizi topladılar şimdi de yasal olmayan ortamlarda verilerimizi satıyorlar.Binance ceosuna birsürü kişi twit atıyor ancak hiç cevap vermedi.Artık iyiden iyiye bu piyasadan tiksinmeye başladım.

İlan açılmış kaç yerde 100 evrak 10 dolardan satılıyor.Alan kişiler kimliğinizi gönderip borsalardaki şifrelerinizi sıfırlayabilir ve paranızı çekebilir.

https://koinbulteni.com/binance-gibi-buyuk-borsalara-gonderilen-fotograflar-ve-kisisel-veriler-dark-web-uzerinden-satiliyor-36332.html
Pages:
Jump to: