Arkadaşlar 0 Dan Binance için olan 2FA etkinleştirme ve kurtarma seçeneklerini bölümler halinde anlatacağım. Diğer borsalar içinde aynı çalışmayı yapıp bu başlık altında paylaşırım.
Binance 2FA. İçerik:
-Google Authenticator nedir?
-Nasıl etkinleştirilir?
-Nasıl yedeklenir?
-Telefonumu kaybettim, kodu tekrar nasıl alabilirim?-Google Authenticator nedir?Google Authenticator TOTP(time-based one-time password) adı verilen bir algoritma kullanır. Kullanıcı ve sistem tarafından ortak kullanılan bir karakter dizisini ve anlık zaman damgasını kriptografik bir fonksiyon kullanarak tek seferlik bir şifre haline getirir.
Şu konuyu açıklığa kavuşturmak lazım, borsalardan aldığınız kod yalnızca telefonunuzla ilişkilendiriliyor.Dolayısıyla uygulamayı sildiğinizde kod olmadan giriş yapamıyorsunuz. Bu yüzden 2FA etkinleştirirken size verilen kodu saklayın.
Önemli Not: Bu kodun sizin google hesabınızla kesinlikle alakası yok onun için google sync açık kafam rahat demeyin bu kod yanlızca ve yanlızca telefonunuzdaki uygulama ile senkronize oluyor DİKKAT EDİN LÜTFEN -Nasıl etkinleştirilir?2FA NASIL ETKİNLEŞTİRİLİR? Binance’a giriş yapıp My Account kısmına gelin. Sağda “Two-Factor Authentication” altında Google Authentication’ı bulup Enable’a basın. Sizden uygulamayı indirmenizi isteyecek. İkinci aşamada ise kodlar var.Uygulamanıza giriş yapıp ister QR kodunu okutun isterseniz de elinizle kodu girin. Eğer hata alırsanız uygulama ayarlarından zaman senkronizasyonu yapıp tekrar deneyin. Üçüncü aşamada ise bize kodu bir yere yedeklememizi istiyor.Kodu yedekledikten sonra(mümkünse çıktı veya el yazısı) son aşamada Key kısmına bize verilen kodu, altına giriş parolanızı, son olarak anlık Google Auth. Şifrenizi girip işlemi tamamlayın. Eğer 2FA hesabınızda aktifse ve yedekleme yapmadıysanız kaldırıp tekrar etkinleştirin.
Önemli NOT: Binance bu işlemi yapmanız durumunda 24 ile 48 Saat için hesabınıza bloke koyabilir. Trade işlemi yapamazsınız. Bunu trade yapmayacagınız bir dönemde yapın sonra sorun yaşarsınız.2FA KODUMU KAYBETTİM. NASIL KURTARIRIM? Binance’a giriş yapıp Google Auth. sorduğu aşamada “Lost Your Google Authenticator?”a tıklayın. Uyarıları onayladıktan sonra devam edin. Size bir mail gönderecek, maili açtığınızda size son yaptığınız işleme dair cüzdan adresi soruyor. (Mesela bana LTC adresimi sordu.) Bunu da para transferi yaptığınız diğer borsa veya cüzdan yoluyla öğrenebilirsiniz. Eğer üç kere yanlış girerseniz hesabınız 2 saat süreyle kitlenir. Bu aşamayı da geçtikten sonra bizden bazı fotoğraflar isteyecek.
Ekran görüntüsünde nelerin istendiğini belirttim. Burada önemli olan fotoğrafların net olması. Fotoğrafları gönderdikten sonra verdiğiniz bilgiler işleme alınıp size geri dönüş sağlanıyor. Binance 2 gün içinde işlemlerin biteceğini söylüyor ama gerçekte durum nasıl bilmiyorum.
Eğer son yaptığınız işleme ait cüzdan adresini bilmiyorsanız net bir şey yok. Bu durumda
https://support.binance.com/hc/en-us/requests/new … adresine giderek ticket atın. Ticket’ta son yaptığınız işlemi hatırlamadığınızı yazın ve yukardaki istenen fotoğrafları ek olarak gönderin.