Merhaba,
Trading Bot'unuza yeni kayıt oldum ve kullanmaya başlamak istiyorum. Lakin botta kullanılan parametreler hakkında takıldığım yerler var ve tam olarak vakıf olmadan başlamak istemiyorum. Yardımcı olmanızı rica ediyorum.
Maddeler halinde sıralarsam
1- Öncelikle gördüğüm kadarıyla eklediğimiz bir pariteyi pause yapabiliyoruz ama silemiyoruz. Silme özelliğini de eklerseniz sevinirim.
2- Dump seçeneği ile fiyat düşerken alım yapmayı anladım ama Pump ile fiyat yükselirken alım yapmanın mantığı nedir ? Bu şekilde nasıl bir kazanç olur ? Pump ile yükselirken alım değil satım şeklinde bir ayar olması gerekmiyor mu ? Bu konuda bilgisiz ve tecrübesizliğime verin lütfen Ve de sadece pump ve dump ve Pump Dump birlikte kullanımları nasıl olur , örnekler vebilirmisiniz rica etsem ?
3- Stoploss kısmına yüzde mi , yoksa değermi giriliyor ?
4- Total kısmı kripto paranın miktarını belirtiyor değilmi ? Tether tabanlı bot işlemleri yaparken bu kısma işlem yapılacak usd miktarını mı gireceğiz yoksa toplamda nekadar bitcoin ile işlem yapmasını istiyorsak o değerimi ?
4- Son olarak elimdeki Btc ile Btc - Tether paritesinde şu şekilde bir işlem yapmak istiyorum. Bot'u buna uygun ayarlamam mümkün mü yada gerekiyorsa bot'ta ona göre bir güncelleme gelebilirmi ?
Bot Btc fiyatı yükseldiğinde 100$ lık btc satıp USDT alsın ve BTC fiyatı düştüğünde de satın alsın. ve btc'nin yükselme olasılığına karşı da belli oranda yukarı yönlü stop loss koysun. Yani düşükten alıp yüksekten satmanın tersi bu tip bir senaryo ile botu çalıştırmak mümkünmü ? Değilse buna uygun bir güncelleme getirmeniz mümkünmü ?
Yanıtınızı bekiyorum. Teşekkür ederim.
Merhabalar hoş geldiniz , takıldığınız yerlerde her zaman buradan , twitterdan veya telegram grubumuzdan yardımcı olabiliriz ben ve kullanan arkadaşlar.
Sorularınıza geçeyim ;
1- Silme özelliğinin kodlamasını bitirdik en kısa sürede ekleyeceğiz
-------------------
2- Bizim önerdiğimiz dump şeklinde kullanmak. ama dediğinzie gelirsek bazı arkadaşlar pump olarakda çıkışlardan ufak ufak faydalanıp çıkmak isteyenler oluyor onun için pump kullananlarda oluyor. yani pump seçilince mantık aynı aslında.
misal örnek bir ayar vereyim anlatım için;
pump seçili
time 10
rate 5
profit 2
loop 5
limit 2
total 0,01 ( btc market için )
bu ayarı size anlatayım ; burada pump seçildiği için fiyatın yukarı doğru çıkmasında çalışacak. yani sistem her 10dk'da bir kontrol edecek eğer fiyat bir önceki kontrole göre %5 artmışsa coini alacak ve %2 kar ile satışa koyacak. bunun amacı nedir. bazı zamanlarda bazı coinler belirli bir süre boyunca sürekli yükseliyor hiç inişe geçmeden. işte o yükselişlerdende kar elde etmek isteyenler için bir özellik. tabi tekrar belirteyim bizim önerdiğimiz sadece dump kullanılması çünkü pumpda risk yüksektir aldığınız coini belide en tepeden almış olabilirsiniz o sebepten pump önermiyoruz. ama tabi burada risklerinizi düşürmek için bazı ayarlar ekledik.
Loop özelliği ; loop özelliği botun o coin için kaç defa çalışacağı anlamına gelir. misal örnek ayarda 5 yaptık. bot o coini 5 defa alıp satacak ve sonrasına kendi kendine duracak. ne zaman siz girip tekrar başlat yaparsanız o zaman başlar diğer türlü 5den sonra o coini tekrar almaz.
Limit özelliği ; bu ise sizin max açık order sayınızdır , bir nevi kontenjanda diyebiliriz. bu özellik genelde dump kısmında etkilidir.
misal örnek ayarda limit 2 , yani o coinden bot aldı satışa koydu ama halen satılmadı açık emir olarak duruyor. coinin fiyatı düştü sizin ayarlarınıza göre tekrar alması gerekiyor. ve limiti 2 ayarladığınız için aynı coini tekrar alıp satışa koydu. ve elinizde 2 tane açık emir var satış bekleyen. bundan sonra bot tekrar satın almaz. elinizdeki o 2 açık emirin en az 1 tanesinin satılmasını bekler. ne zaman satılırsa kontenjan açılmış diye görüp tekrar çalışır.
--------------
3 - Stoploss kısmına değer girmeniz yeterlidir. misal %5 istiyorsanız 5 yazmanız yeterlidir.
---------------------
4 - evet toal kısmı her bir işlemlde ne kadarlık kısımla yapılmasını istiyorsanız o kadar yazmanız gerekiyor. Misal btc markette işlem yapıyorsanız ve her bir işlemi 0.01btc ile yapılmasını istiyorsanız 0.01 yazmanız yeterlidir. Aynı şekilde usdt markette işlem yapıyorsanız ve her bir işlemi 100usdt ile yapılmasını istiyorsanız bu sefer 100 yazmanız gerekiyor. Tabi hangi markette işlem yapmak istiyorsanız cüzdanınızda o coinden olması gerekiyor. çünkü sistem almadığı coini ellemez. ve coin alması içinde hangi markette kullanıyorsanız ondan hesabınızda olmalı. Misal btc içinde hesabınızda boşta btc olmalı , usdt kullanıyorsanız boşta usdt olmalı
--------------------
5 - elinizdeki btcyi sadece usdt olarak kullanmak isterseniz usdt market kısmından sadece btc için ayar yapmanız yeterlidir. Ama dediğiniz gibi misal 1,5btc var ve her işlemde 1,5btc alıp satsın usdt ile derseniz mlsf öyle ayar yapılamıyor. usdt için sadece usdt şeklinde ayar yapılıyor. misal 10bin dolarlık al sat isterseniz. 10000 yaparsınız btc için. böylece sürekli 10bin dolar ile btc alıp satarsınız.
Yukarıdada belirttiğim gibi bot almadığı coini satmaz. ve hangi markette kullanacaksanız boşta o coinden olmalı. misal 100usdt yapın hesabınızda kalsın ve btc için ayarlayın. bot her seferinde 100usdt ile btc alıp satacaktır.
Yukarı yönlü stoploss dediğiniz trailing yani kardan zarar kısmı ise bir kaç güne aktif ediyoruz o özelliği. böylece coin çıktığı kadar çıkıp düşüşe geçtiğinde satmış olacaksınız ve kar kısmı çok daha yüksek olacaktır o şekilde.
---------------
rica ederim
umarım anlatabilmişimdir. eğer takıldığınız yer olursa her zaman sorabilirsiniz.