Nisam napisao da je svaka zbog toga što nije uspio nego zato što je netko s jednog walleta konstantno dumpao ogromnu količinu tokena na burzi. Zbog toga je cijena i pala tako nisko... Oni tvrde da je to bio neki partner, ali partnerima koji dobivaju tako veliku količinu tokena se oni obično zaključavaju na određeni period. Ovako postoji velika sumnja da su oni nakon neuspješnog ICO-a dumpamo tokene kako bi pokupili barem nešto love za sebe.
Čar anonimnosti je da oni mogu tvrditi što hoće, a ljudi im mogu i ne moraju vjerovati. Slično kad je NiceHash "hakiranje" i ukraden je multimilijunski iznos BTC-a tamo negdje u rano proljeće dok je BTC vrijedio 2-3 puta više. Naravno da su rekli da nisu oni i sad (kad je BTC 2-3 puta jeftiniji) sav ukradeni BTC vraćaju korisnicima. Lijepo od njih, ali na taj način su zaradili ogroman novac u USD.
Velika je stvar kad ti žele vratiti barem nešto, u večini takvih slučajeva se ne dobije ništa natrag. NiceHash u trenutku hakiranja je bio jako dobro razvijen projekt a kad se hakiranje dogodilo prijetila im je propast. Ne vjerujem da bi sami vlasnici to išli raditi, da se slikovito izrazi to mi zvuči kao da ideš zaklat vola zbog jedne krmenadle.
Ne bi baš rekao... Pa kripto svijet je pun kojekakvim exit scamova gdje su vlasnici dumpali tokene iako su projekti bili koliko-toliko OK. Ne kažem da sam siguran da je NiceHash ekipa to napravila, ali da je lako moguće da jesu. Možda su pretpostavili da će vrijednost BTC-a pasti pa su rekli - ajmo sad odglumiti hakiranje, poberemo hrpu BTC-a i prodamo ga skupo. Onda ćemo nakon par mjeseci, kad vrijednost BTC-a padne 2-3 puta kupiti istu količinu BTC-a za puno manje novaca i vratiti korisnicima. Na taj način su zaradili hrpu USD-a, a BTC su vratili korisnicima i tako su svi zadovoljni.
Ne kažem da je to stvarno tako bilo, ali nakon raznih odlično i grozno osmišljenih prevara u kripto svijetu ovo mi ne zvuči toliko nevjerojatno. Jedini rizik im je bio hoće li vrijednost BTC-a pasti ili neće.