Author

Topic: BTC/USD ve BTC/TRY Fiyat Takibi, Spekülasyon, Tartışma Alanı - page 107. (Read 1109298 times)

legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
Ben de terste kaldım iyi mi 😂 akşam Amerika ekside açılırsa düşüş olabilir yoksa 8k'ya yolculuk başlar gibi... Ytd

edit: dün amerikan borsaları %7+
bugün %3 artı
toplamda %10 artı desek ortalama ilerleyen saatlerde çakabilirler. btc de çakılmaya bahane arıyor gibi

edit2: vee amariha düşüşe geçiyor yavaştan..
legendary
Activity: 2310
Merit: 1028
Ben bakınca alttaki gibi bir durum görüyorum. Belki düşmeden önce 7400-7500 bandını zorlayabilir ama pek zannetmiyorum.

7300'ün üstünde tutunursa alttaki tahminler yalan oldu demektir.

Bir kaç seferdir büyük düşüş öncesi hep milleti altlara gel gel yapıp BTC yi indirince altlar yüzde 10 20 çakıldı hatta daha fazla.  Halving e kadar bu çıkış sürebilir yada öncesinde  bir sürpriz yapabilirler. Ama eninde sonunda güzel bir düzeltme gelecek. Ben yüzde 80 fiattayim. Aslına bakarsanız usdt deyim. Hiç olmadı duruma göre usdtleri rehin bırakıp long açarım. Duruma göre şerbet. Bakicaz artık.
legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case

..

1800 suan, halving sonrasi gunluk uretim 900 bitcoin olacak

900 milyon dolarlık satış olacak.-----> 466 milyon dolar civari olacak

kafa gitmiş düzeltme için teşekkür ederim
legendary
Activity: 1890
Merit: 1037

Ekstra bilgi: Mayıstaki halving e kadar 7k da durduğumuzu sayarsak ve bütün madencilerin üretimini sattığını hesaplarsak yaklaşık 900 milyon dolarlık satış olacak.

Halvinge kalan blok sayısı: 5,322 ödül 25 fiyat 7000
Halving sonrası günlük 144 blokta = 3600 bitcoin değil, 1800 bitcoin olacak.

1800 suan, halving sonrasi gunluk uretim 900 bitcoin olacak

900 milyon dolarlık satış olacak.-----> 466 milyon dolar civari olacak
legendary
just in case
I like that

https://twitter.com/leoleftover/status/1247108095882530817/photo/1

** Bu arada bu 2 senelik bir chart

Halving çok güzel bir zamana denk geldi. Katılıyor musunuz sizde?

In-Cash flow da, 8 Milyar dolara geldik, şuan yaklaşık 800 milyon doları henüz alım için kullanılmadı, ekosisteme sadece deposit edilmiş miktar. 20k$ Tırmandığımızda ekosistemde stablecoinlerin market cap'i ~1.5 milyar dolardı. Burada bir ilişki bulmanızı bekleyerek anlatmıyorum.
Ekstra bilgi: Mayıstaki halving e kadar 7k da durduğumuzu sayarsak ve bütün madencilerin üretimini sattığını hesaplarsak yaklaşık 450 milyon dolarlık satış olacak.

Halvinge kalan blok sayısı: 5,322 ödül 12.5 fiyat 7000
Halving sonrası günlük 144 blokta = 1800 bitcoin değil, 900 bitcoin olacak.
sr. member
Activity: 340
Merit: 278
Ben bakınca alttaki gibi bir durum görüyorum. Belki düşmeden önce 7400-7500 bandını zorlayabilir ama pek zannetmiyorum.

7300'ün üstünde tutunursa alttaki tahminler yalan oldu demektir.

legendary

peki neden şöyle genel bakmıyoruz hiç?
bir an için covid'i FED'i falan unutalım ve bitcoin'in genel tablosuna bakalım, son 3 yıla bakılınca aslında diplere epey yakın olduğunu görüyoruz
Tam da bu güvensizlik ortamında ve yaklaşan halving öncesi tırmanışa geçmesi de pekala mümkün bana göre
biliyorum 500 dolar 1k dolar terste kalan olabilir, düşmesini dileyip alttan almak isteyenler var ama BTC o fırsatı sunmazsa bu defa çok daha pis terste kalabilir insanlar...
5k'dan 3k'dan alacam derken 10k-20k'dan alma durumları olabilir Smiley

en azından bunu da bir alternatif düşünce olarak aklımızın bir köşesinde tutalım ve tarihe bir not düşelim

YTD

Btc nin en ucuz olduğu zamanlardaki furyayı kaçırıp ama yinede şu ana göre çok çok ucuz olduğu dönemlerde bu işe girmiş biri olarak ilk mesajım bu konuda olsun bari. Forum üyeliğini açıp unutmuşum, o derece. Smiley

14$ iken kazmaya başlayıp, 2.8$ a kadar düşmesinden tırsıp kazmayı bırakan bir şahıs olarak sürekli eski konuları okuyup okuyup milyon dolarları nasıl kaçırdığımız ile ilgili sıkıntı yaratıyorum kendime bu aralar. Hele ki btc 900 doları görmüşken...

https://bitcointalksearch.org/topic/pizza-for-bitcoins-137 örneğin 10.000 bitcoine pizza alan vatandaş. 9 milyon dolarlık bir pizza Smiley

Neyse, önümüze bakalım hepimiz, geçmişe çare bulunmuyor.

Belki yıl 2020 olduğunda, 900 dolar sudan ucuzmuş ya keşke kredi vs bulduğumuz tüm nakit ile btc alsaydık diyor olabiliriz, tren kaçmış sayılmaz.

Konu sahabı---> Deathwing  Smiley
member
Activity: 189
Merit: 86
Moral bozmak istemem ama grafik yine yükselen takoz'a  doğru gidiyor gibi. En son ki takoz da 10500 den 3800$ a kadar inen bir süreç işledi. Halving öncesi son bir düşüş mü olur yoksa ters mi yapar bilemem ama yakın zamanda ben ciddi bir düşüş bekliyorum. YTD.

Merhaba;

Paylaştığıız grafiğin zaman aralığına bakmadım ama omuz-baş-omuz formasyonu oluşmuş gibi, sadece bu bile düşüş işareti olurdu ama normal günler yaşamıyoruz. Sadece bu aralar dünya piyasalarında manipülatif korelasyon gözlemliyorum. Perşemde günü güzel yerden çıktım, $6K civarı pozisyon almıştım ama sizin uyandırmanız sonrası $5K daha mantıklı olacak gibi geliyor ama gönlüm el vermiyor.

Selam @mhanbostanci. Söylemine katılıyorum ama enseyi karartmanın doğru yaklaşım olduğunu düşünmüyorum. Biliyoruzki 2008 krizi BTC'yi hayat geçirdi. Görünen o ki bu krizden çok daha güçlü çıkacak ama önemli olan iyimserliği kaybetmemek. Aksi takdirde "kripto dünyasında bir terk ediliş" benim için Mad Max'in hayata geçişinin emaresi olur. Tutum çok önemli.

YTD

İyi dileklerimle
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
Moral bozmak istemem ama grafik yine yükselen takoz'a  doğru gidiyor gibi. En son ki takoz da 10500 den 3800$ a kadar inen bir süreç işledi. Halving öncesi son bir düşüş mü olur yoksa ters mi yapar bilemem ama yakın zamanda ben ciddi bir düşüş bekliyorum. YTD.

Bende aynı fikirdeyim, Sağlam bir düşüş bekliyorum ve bunu alım fırsatı olarak değerlendireceğim kısmetse,
Bu salgın dünya çapında tüm dengeleri değiştirdi, insanlık en temel ihtiyaçlara  dönüyor;
gıda, ilaç, barınma, telekomünikasyon dışında her şey yalan. Bu ihtiyaçları da kripto para ile temin etmek pratik değil.
İnsanlar gelecekte kripto paraların hayatımıza girmesi olasılığına yatırım yapmaktan imtina edecekler.
Bu nedenle ben genel anlamda tüm kripto dünyasında bir terk ediliş bekliyorum.
legendary
Moral bozmak istemem ama grafik yine yükselen takoz'a  doğru gidiyor gibi. En son ki takoz da 10500 den 3800$ a kadar inen bir süreç işledi. Halving öncesi son bir düşüş mü olur yoksa ters mi yapar bilemem ama yakın zamanda ben ciddi bir düşüş bekliyorum. YTD.

Üstad bu yeni bir hareketin başlangıcı olamaz mı? Sadece soruyorum 🙂
Not: sarı kısım hiç hoş durmuyor 😂
legendary
Activity: 2310
Merit: 1028

legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
Wolwoo'nun yazdıklarıklarına katılıyorum. Pek çok ülke para basmaya başladı. Basmamakta direnenler de yakında bu kervana katılmak zorunda kalacaklar. Merkezi piyasaların kriz anlarındaki mecburi reflekslerinden biri bu. Kısa vadede piyasa paraya boğulup günü kurtarırken, orta ve uzun vadede ise enflasyon ve fakirleşme görülecek. Elbette her ülkenin resesyon ve enflasyonla mücadele etme argümanları farklıdır. Bazıları bu süreçten en az zararla sıyrılabilirler.

Bu duruma kriptolar tarafından bakarsak (özellikle de Bitcoin için) maksimum arz sabit olduğundan, değer artışı garanti haline gelecek. FIAT paraların orta vadede Bitcoin'e kayacağını tahmin etmek zor değil. Şimdilik yarılanma sonrasındaki gidişata bakmak lazım.
legendary
Bu krizde üretim ve tüketim azaldı, kar azaldı, ticaret azaldı, PARA azaldı
Bazı ürünlerin fiyatı-değeri arttı, durgunluk çoğaldı.

Bitcoin'in önünde iki yol ayrımı var ya giderek daralacak ki patlamayla sonuçlanır (aşırı pump) yahut da çığ gibi büyüyerek arzı endam edecek
İlk tepkisi içe kapanmak oldu, FED'in yaptığı gibi btc basılamayacağına göre, değer artışı yaşanması kaçınılmaz görünüyor. Ytd
member
Merhaba;

Gün çok güzel gidiyor, umarım ben uyumaya kara verdiğimde süpriz olmaz. YTD

İyi dileklerimle
legendary

Teknik analizden anlamam ama son 2 buçuk-3 yılda, 3 büyük temel hareket gözlemlenmiş. Haftalık grafikte 3. hareket akim kalmış gibi görünüyor.
Bundan sonra 4-5 ya da 6 gündemde yani ya yatay seyredecek ya coşacak ya batacak.
Bana göre bu son düşüş biraz zorlama olmuş, zaten coronadan dolayı oldu. "4 diyorum, son kararım" Cheesy

Teknik analizinden anladığım, yazı tura atıyor olsaydık, ya yazı gelecek ya tura gelecek ya dik gelecek diyorsun. Haklısın düz yukarı ve aşağı yönünden başka bir yön yok ama sen dik gelme ihtimaline yatırıyorsun parayı Grin
Yaa üstad içimdeki teknik analizciyi öldürdün resmen 😜 bugün 1 Nisan diyorum ve yırtıyorum 😉
legendary
just in case

Teknik analizden anlamam ama son 2 buçuk-3 yılda, 3 büyük temel hareket gözlemlenmiş. Haftalık grafikte 3. hareket akim kalmış gibi görünüyor.
Bundan sonra 4-5 ya da 6 gündemde yani ya yatay seyredecek ya coşacak ya batacak.
Bana göre bu son düşüş biraz zorlama olmuş, zaten coronadan dolayı oldu. "4 diyorum, son kararım" Cheesy

Teknik analizinden anladığım, yazı tura atıyor olsaydık, ya yazı gelecek ya tura gelecek ya dik gelecek diyorsun. Haklısın düz yukarı ve aşağı yönünden başka bir yön yok ama sen dik gelme ihtimaline yatırıyorsun parayı Grin
legendary

member
Merhaba;

Geçen hafta $6750'de terste kaldım, 6600'deki desteği doğru tahmin etmişim, şu anki durum nedeni ile o da terse, ama! Geçen haftaki volatilite işaretlerine rağmen bekledim...hala bekliyorum  Grin $7200-$5000 arasında hareketler çok olası. Ev hapsi nedeni ile ruh halim "short" ama haftaya ödemeler var, o yüzden "long" (Cross finger) Ülkenin gelecek projeksiyonu nedeni ile tüm likitleri yatsık altına aldım (Benim tercihim) o yüzden hareketlere katkıda bulunamıyorum (İyiki). Alış ve satış emri dışındaki pozisyonlarım Binance'da repo'dur. YTD

P/S: Umarım haftaya piyasa bundan iyi olur. Mevcut hali ile hayat çok sıkıcı oldu.

İyi dileklerimle
legendary
Yemişim gel geli. 6 milyar doları geçti Stable coinler. Bir ayda %20 filan artış oldu. Ben hold ediyorum isterse 1k a düşsün Balina yı ben satın alacak değilim ya ister satsın ister alsın Smiley
Ehuhehe 😂üstad yakında "$table coinler arası parite savaşları" çıkar, kriptoları zikleyen yok, şaka gibi ama usdc ve pax vs dump yaparsa Usdt'den geçiş yaşanabilir, 1 dolar %5 indirimli almayı kim istemez

Bilindik haftasonu salması yapılıyor, pazartesi de korkuturlar açılışlarda, sonra yine yükseliş...
Ortadaki btc sayısı esas itibariyle 15-16 milyon civarında (kayıp-kaçak ve satoshi benzeri cüzdanları saymazsak),
türev piyasaları ile yeterince oyalandılar,
Dolar'ın değerlenmesi doyurucu seviyelerde,
coronayla noktayı koydular.
Bundan beeelee yön yukarı inşallah 😎 ✌🏻
"Düşse de alsak" diyenleri özellikle hacmin azaldığı haftasonu gibi dönemlerde heyecanlandırıyorlar ama o arada ucuzdan mal kapatıyorlar diye düşünüyorum.
Kişisel görüş ve değerlendirmedir asla YTD YTD YTD YTD YTD YTD YTD YTD YTD YTD YTD YTD YTD YTD YTD YTD YTD YTD YTD YTD YTD YTD YTD YTD YTD YTD YTD YTD YTD YTD

Bugün biraz duruldu, yarın kaldığı yerden yükselmeye devam etmesi dileğiyle....
legendary
just in case
Yemişim gel geli. 6 milyar doları geçti Stable coinler. Bir ayda %20 filan artış oldu. Ben hold ediyorum isterse 1k a düşsün Balina yı ben satın alacak değilim ya ister satsın ister alsın Smiley
Jump to: