[...]
ne konuşursak konuşalım
bu toprakları bırakıp gitme zamanı gelmiş.
Evet zaten Alpaslan Malazgirt için boşa uğraşmış; Osman bey Bizans'a kafa tutmakta yanlış yapmış, Fatih İstanbul için düşünürken ecdanını ve geleceğini değil kendini düşünmüş, Kanuni bütün Avrupa krallarına ayarı çekerken, Atatürk peşinde onca düşmana rağmen savunma hattı kurarken... Her şey boşuna...
Ülkede ekonomi bozuldu, faiz arttı, dolar yükseldi diye gitme zamanı mı geldi şimdi?
Arkadaş bu ülkede yicek ekmek, içecek su yokken, savaşta atacak tek mermisi yokken savaşmış ecdanına terbiyesizlik ediyorsun! At hastalanınca sırtında savaş sırasındaki askerlere yardım taşıyan ninelere, Erzurum'da soğukta olan çocuk askerlere, PKK itleriyle uğraşan dağlardaki gencecik askelere terbiyesizlik ediyorsun.
Gitmek mi istiyorsun... İşte kapı, ahada ...
terbiyesizlik yapmıyorum bu ülkede bana düşen bütün görevlerimi yaptım
1. paşalar gibi gittim geldim 15 ay askerliği yaptım.
2. yıllardır vergimi öderim.
terbiyesizliği ben değil devlete karşı çıkartmayan insanlar yapıyor ben en azından twitter vb yerlerde eliden geldiğince sesimi çıkartıyorum. daha fazlasını söylesem içeri tıkıyorlar ama millete edepsiz diyene laf yok.
devlet benim için ne yaptı?
hakimi savcısı benim gibi garibanlar için hangi vatandaşın hakkını korudu?
vatandaşa 2 bin lira verip karpuzu kesip kg işi satılmaya başladı?
vatandaş patatesi bile düşünerek alır oldu patates bu patates.
devlet benim vergimle benim için ne yaptı?
1. yol mu evimin önündeki yolu asfalt yaparken bana 1.000 lira belediye faturasını yolladı
2. köyüme mahalle dedi mahallemde hala ne asfalt var ne su
sorduk benim terbiyesizlik yaptığım devlete
ne dedi biliyormusun orasına biz mahalle desekte orası bir köy.
hani mahalleydi.
terbiyesizliği ben değil devlet yapıyor.
nasıl oluyor da ben bu devlet için her görevimi yaparken 1 araba almak için yıllarımı heba ediyorum ama meclistekiler nakit olarak 3 tane gemi alabiliyor nakit paşam nakit...........
varlıkla yokluk dönemlerini karıştırmayın. varlıkta yokluk çekiyor bu halk. terbiyesizlik ediyormuşum. asıl sen bana terbiyesizlik yapıyorsun derken gerçekten terbiyesizliği sen yapıyorsun.
benim evim ilçede evimin önü hala arnavut kaldırımı sana yarın bir resim yollayayım
devlet bunun neresinde söyleyin bana?
askerliği neye göre yaparsınız? hangi emre göre ettiğiniz yemine göre. yemin edilirken ne denir. üslerimin emirlerine kayıtsız şartsız uyacağıma diye
devletimiz pkk ile uğraşan gariban askeri yönetenleri içeri alamıyorken o askerlere defalarca müebbet veriyor burada bu askerlik yeminini devlet görmüyor herhal yada erin yetkilerini.
oku bunudevlet bu konuda nerede?
https://bitcointalksearch.org/topic/15-temmuz-resmi-tatil-olmu-5163702devlet ne zamandır kendi vatandaşının ölümünü tatil olarak kutlar.
terbiyesizlik ben yapıyormusum.
sadece meraktan soruyorum. gürcistanın parası nasıl bizden değerli oldu
https://kur.doviz.com/serbest-piyasa/gurcistan-larisibak bakalım savaştaki ülke parasını nasıl değerlendiriyor yavaş yavaş.
https://kur.doviz.com/serbest-piyasa/suriye-lirasiasıl terbiyesizliği susarak siz yapıyorsunuz yada işinize öyle geliyor.
bu vasıfsız halk topluluğunu kabul eden bir ülke söyle bakayım.
ha bu arada o ülke içinde bütün görevlerimi yaparım kusura bakma ben bu dünyaya 1 kere geliyorum sizi bilemem.
basit matematik bilen adamım faizi %25 desen dünyada kendini 4 yılda 2 ye katlayan hiçbir para birimi yok buna hiçbir güç dayanmaz.
geçen yıl harcını yatıracak param yoktu bu yıl hiç ders çalışmadan 2 yıllık bütün derslerden sadece 4 tanesi kaldı her iki dönemden de toplamda kaç saat ders çalışmısımdır 5 saat yoktur hepsine.
aöf ye girdim 35 le ders geçiyoruz 35 lan sadece 35 bunun diplomasını alsan ne almasan ne ülkeye bak sen ne diploması bir işe yarar
konumuza dönüyorumilk önce faiz arttırımında ne olur onu öğrenmek gerekli. bu faizle fakirler daha da fakirleşecek ancak saraylar yapımına devam edecek. çünki zengin daha çok zengin olacak. zenginler alınan faizlerle yurt dışına dolar vb paraları çıkartmaya çalışıcak ancak devlet engel koyacak alımına alımı engellenen dövizden sonra en önemli aktarım sistemi altın olacak. zenginler ülkeyi boşaltacak ve fakir daha fakir olacak.
nasıl mı?
2012 de sıfır araba aldım 32 binliraya o dönem dolar 1.7 kuruşla 1,9 kuruş arasında 18832 usd yapıyor
2019 yılında aynı araç en ucuzu 126 bin tl en pahallı 195 bin tl
18832 usd ne kadar yapıyor şuan 106.400 tl
yani neymiş aslında aracın hala fiyatı aynı.
bu faizin tek girdiği kesim garibandır alsaya şimdi 106 bine araba.
bu aradaki farktan kim kazanç elde etti düşünelim
tabiki zengin.
burada devlet neredeydi meclis tatilde.
ülkede herşey boka sarmış durumda meclis tatilde.arkadaşımız ne demişti.
[...]
ne konuşursak konuşalım
bu toprakları bırakıp gitme zamanı gelmiş.
Evet zaten Alpaslan Malazgirt için boşa uğraşmış; Osman bey Bizans'a kafa tutmakta yanlış yapmış, Fatih İstanbul için düşünürken ecdanını ve geleceğini değil kendini düşünmüş, Kanuni bütün Avrupa krallarına ayarı çekerken, Atatürk peşinde onca düşmana rağmen savunma hattı kurarken... Her şey boşuna...
Ülkede ekonomi bozuldu, faiz arttı, dolar yükseldi diye gitme zamanı mı geldi şimdi?
Arkadaş bu ülkede yicek ekmek, içecek su yokken, savaşta atacak tek mermisi yokken savaşmış ecdanına terbiyesizlik ediyorsun! At hastalanınca sırtında savaş sırasındaki askerlere yardım taşıyan ninelere, Erzurum'da soğukta olan çocuk askerlere, PKK itleriyle uğraşan dağlardaki gencecik askelere terbiyesizlik ediyorsun.
Gitmek mi istiyorsun... İşte kapı, ahada ...
bu söylediklerini bana değil devlete söyle. varlıkta yokluk çekiyoruz derken boşuna demedim. hani devletin şu varlık kuyrukları var ya onuda ben yaptım ya
yazık.
bu söylediklerinin hakkını devlet sonuna kadar veriyor ya
aklıma geldikçe ekliyorum konuya sinirlendim.