Pages:
Author

Topic: Bu Ükleler Bitcoin’leriniz için “VERGİ” istemeyecek - page 2. (Read 501 times)

member
Activity: 196
Merit: 10
Bu hükümetlerin Kripto kârlarından vergi almak istemesi ilginç ancak çoğu kriptoyu tanımıyor ve kriptoyu bir para birimi olarak kullanmasına izin vermeyecek, aynı zamanda kripto işini de düzenlemek istiyor! kafa karıştırıcı ! iş ile paralar üzerindeki vergilendirme karıştırmayın. fiat parası üzerinde vergilendirme yoktur, vergi sadece beyan edeceğiniz veya bildirmeyeceğiniz belirli mal ve hizmet işlemlerinde uygulanır.
hero member
Activity: 1064
Merit: 522
Proof-of-Stake Blockchain Network
Yeni yatırımcı için önemli bir konu ve bu ülkelerin tutumu gayet yatırımcı lehine, bu yolla piyasa adına ülke de güzel gelişmelerin yaşanacağını tahmin ediyorum
member
Activity: 574
Merit: 13
Sayıları gittikçe artan hükümetler, vatandaşlarının  bitcoin üzerinden kazançlarına el koymak istiyor. Ancak bazı devletler, kripto kullanıcıları ve girişimciler için  nefes alanlarının bırakılmasının uzun vadede daha iyi bir fikir olduğunu düşünüyor.

ALMANYA
Avrupa'nın ekonomik lokomotifi, kripto vergilemeye oldukça dikkat etmekte. Geçen ay Federal Maliye Bakanlığı, bitcoini bir para birimi olarak gören bir bildiri yayınladı.  avro ile değiştirilirken vergiye tabi olmayacak. Ama Bitcoin ile alım ve satım yapıldığı taktirde, vergiye tabi olacak. Bununla birlikte, kripto para biriminde uzun vadeli yatırımlar için vergi uygulanmayacaktır. Bitcoin satın aldıktan sonra aynı yıl içinde,aldığından fazla Bitcoin satmışsanız , elde edilen kâr vergiden muaftır olacaktır .Aynı şey, 600 € 'dan az olan yıllık kârlar için de geçerlidir.

SLOVENYA
Slovenya'da bireysel yatırımcıların kripto para ticaretinin sermaye kazançları vergilendirilmemektedir. Yatırımcılar, gelir vergisi beyannamelerinde bunu bildirmek zorunda değildir. Ancak, gelirlerini kripto-para cinsinden alan özel kişiler, dijital parayı beyan etmek ve düzenli gelir vergisi ödemekle yükümlüdürler. Ülke kademeli bir ölçek kullanmaktadır ve oranlar gelirlerde % 16'dan 8.000€ 'den daha az gelirlere göre% 50'den 70.000 €' ya kadar değişmektedir.

DANİMARKA
Kripto ticareti yapan bireysel yatırımcıların kazançları üzerinde herhangi bir vergi alınmamaktadır.

BELARUS
Kurumsal ve özel kripto yatırımcıları için dostça bir ortam yaratılmış bir ülke. Mart ayında madencilik, ihraç ve ticari paralar gibi faaliyetler yasallaştırıldı. Son Cumhurbaşkanlığı açıklamasında , 5 yıllık bir süre için kripto gelirleri  için vergi muafiyetleri getirdi.

GÜNEY KORE
Cryptocurrency işlemlerinden elde edilen kazançlar hala Güney Kore'de vergisizdir. Maliye Bakanlığı ve Seul'deki vergi makamları durumu değiştirecek bir mevzuat üzerinde çalışıyor. Yetkililere göre, yeni vergi tasarısının bu yılın ilk yarısında kabul edilmesi gerekiyor. Tabi henüz somut bir gelişme yaşanmıyor.

SİNGAPUR
Dijital paralar orada para birimi olarak tanınmamaktadır. Özel kişilerin kripto yatırımlarından elde edilen kazançlar vergiye tabi değildir. Ancak, kripto para ticareti yapan şirketlerin karlarına vergi ödemeleri için bu yıl içinde bir kanun tasarısı sunuldu.

Avrasya Ekonomik Birliğin de, Belarus'un kripto işlemlerini vergiden muaf tutması büyük bir  örnektir. Rusya ise kripto gelirlerinde% 13, kar üzerinde ise% 24 oranında kurumlar vergisi toplamaktadır.

ABD'deki durum da karmaşıktır. Bazı eyaletler  kripto dostu  olmak için yargı yolu ile adımlar attılar. Wyoming, kripto paraları emlak vergisinden muaf tutan bir tasarıyı geçti. Diğer iki eyalet, vergi amaçları için bir ödeme seçeneği olarak bitcoin'i yasallaştırmak istiyorlar.. Arizona, cryptocurrency'da vergileri kabul etmeye başlayan ilk ABD eyalati  olmaya söz verdi.

Bu gerçekten çok güzel bir haber. Açıkcası benim beklentim Türkiye'de de buna benzer bir düzenleme yapılması. Şu durumda, mevcut teknoloji ile gerçekten vergi takibi yapmak çok kolay değil. 1 Bitcoin ile aylık hacim al-satta inanılmaz noktalara ulaşabiliyor. Ben BTC 80000'e çıktığında bir ara bir aylık işlem hacmim 2 milyona yaklaşmıştı. Her yükseldiğinde satıp, düştüğünde tekrar aldığım için. Bitcoin miktarı çok değildi ama hacim yüksekti. Bunlarda işlem başına yüzde hesabı ile vergilendirme olsa batardım. Onu geçtim borsaların aldığı fee'ler bile çok fazla geliyor. Üzerine alınacak vergi makul olmaz. Ama şu yapılabilir. İşlem hacmi üzerinden, al sat yapıldığında ödenen fee'ler den devlet vergi kesebilir. Bu yolla hem bu ticareti tanımış ve üzerinden para kazanmış olur hemde al-sat yapanları zarara uğratmaz. Mevcutta sanırım bir çok borsa %18 KDV ödüyor komisyon geliri altında. Ayrıca %20'lik bir kurumlar vergisi işletiliyor olabilir. Kar üzerinden %20 hesaplanıyor sanırım. Eğer Türkiyede bu işlemleri yasal bir mevzuata sokarlar ve yasakçı zihniyet değil, destekleyici olursa devletimiz kasasına ciddi bir rakam girebilir. Üstelik eğer Türk projeleri de gelişirse çok kolay yoldan yatırım Türkiye'ye girmiş olur. Hayırlısı diyorum, darısı başımıza...
newbie
Activity: 123
Merit: 0
destek amaçlı bir hareket gayet başarılı almanyanın da öncülerden olması şaşırtıcı daha katı kurallar bekliyordum açıkçası
Destekden çok teşvik desek daha doğru olur gibi gözüküyor. Almanya da katı kurallar koyacaktır sadece doğru zamanı bekliyorlar.
newbie
Dünyanın büyük devletlerinin de yer aldığı bu liste zamanla kendilerini vergi cenneti gibi küçük düşürücü bir lafızla anılmak istemeyeceklerdir. Yalnızca teşvik amaçlı olduğuna inanıyorum.
full member
Activity: 413
Merit: 100
Bu ülkelerde vergi istenmeyecek ise hemen gidem parayı bu ülkelerde bozam gelem madem, o zaman belli olur olayın işin rengi uzaktan uzağa değil, vergi müfettişleri bilir en ayrıntısını bazen yasaları yorumlamak deveye hendek atlatmak gibidir.
newbie
Activity: 196
destek amaçlı bir hareket gayet başarılı almanyanın da öncülerden olması şaşırtıcı daha katı kurallar bekliyordum açıkçası
sr. member
Activity: 1778
Merit: 294
Bitcoin ve diğer sanal paralar adına harika bir haber daha dünya çapında. Özellikle Almanya gibi bir dev ülkenin bunu gerçekleştirmesi güzel olmuş.
sr. member
Activity: 434
Merit: 250
Vergi istemiyor değil de birtakım ilginç opsiyonlu şeyler ortaya koymuşlar. Yani bunlara ben olumlu gözle bakmak istiyorum her zaman ama asla güvenmiyorum da. Çünkü devletler kamu düzeni, askeri, siyasi kalkınma sağlamak için her türlü gelir sağlama yöntemine göz dikmişken bu kadar büyük hacimli bir piyasadan olup bitenlerle ilgili vatandaştan vergi almayacaklarını sanmıyorum. Bugün olmasa yarın.
newbie
Activity: 150
Şimdilik bence daha sonrası için hepsi uyanır.
member
Activity: 350
Çok güzel bir haber. Özellikle başlangıçta bu işe girenlere yönelik yapılan teşvik olmuş. Ülkelerin aslında benzeri yaklaşımlarla hareket etmesi çok güzel olur..
full member
Activity: 571
Merit: 113
Bizim ülkede bilinse bu iş gerçi biliniyor ama kanun olarak bi girse varya bu iş daha yapılmaz diye düşünüyorum kazandığımızın en az %50-60 ını isterler diye düşünüyorum Malum devletimiz..
U20
full member
Activity: 546
Merit: 103
CAT.EX Exchange
Ülkelerin bitcoin için vergi istememesi güzel bir haber olsada bana uzun vadede pek sağlıklı gelmiyor. Suistimalede açık ayrıca. Sembolik cüzi bir vergilendirme yapılması hem devlet için hemde yatırımcılar için en iyisi. Türkiye’de nasıl olacak bu işler merak konusu🙂
member
Activity: 392
Kripto paralar için yeni vergi cennetleri , yaşadığımız ülkelerde kripto paralar ile ilgili sıkıntı çıkar ise veyahut ağır vergi yükü gelirse alternatif ülkelerde işlemleri yapabilirsiniz.Bence bir çok ülke kripto para vergi işini makul seviyeye çekmek zorunda kalacak.
sr. member
Activity: 686
Merit: 257
Kripto paraların ülkemizde nasıl vergilendirileceği konusu belirsizliğini koruyor. Ülkemizde vergi oranları çok yüksek fakat kripto paralar konusunda diğer ülkelerdeki vergi oranlarını dikkate alırlarsa Türk yatırımcı sayısı artar.
member
Activity: 322
Merit: 14
Bitcoin 1 milyon dolar olursa bakın bakalım vergi olmayan ülke kalıyor mu? Tabi bitcoin 1m olursa vergisinide veririz artık Cheesy

vergi oranına bağlı hepsi kalkıp benden %18-%30 gibi bir vergi isterlerse ben ne 1 milyonda ne de 5bin de vergi vermek isterim. Hatta vermemek için elimden geleni yaparım.

Zaten türkiye'de yaşıyoruz vergi gelirse ben diğer ülkeler gibi %1-2 de kalacağını düşünmüyorum.
newbie
Bitcoin 1 milyon dolar olursa bakın bakalım vergi olmayan ülke kalıyor mu? Tabi bitcoin 1m olursa vergisinide veririz artık Cheesy
1 m olursa dünya para rezervinin yüksek bir yüzdesini ele geçirmiş olacaktır. O zaman günlük hayatımıza girmiş işlerin bir çoğunun da değiştirmiş olacaktır aynı zamanda
newbie
Bu tarz ekonomisi güçlü devletlerin vergi cenneti haline dönüşeceklerine pek inanmıyorum ama yine de tedbirli yaklaşmak lazım onların da elbet bir projeleri vardır.
newbie
Activity: 210
Türkiye'de de vergi getirilecek diye birkaç haber okumuştum ama o konuda bir gelişme yaşandı mı bilgisi olan?

bir kaç ülke daha getirsin. vergiyi toplamaya başlasınlar. sistematiği öğrensin bizim ülkemizde. o zamana kadar seçimler yapılır. en erken seçimlerden sonraya gelebilir vergi.

su anda çok daha önemli mevzular var ülkede.
jr. member
Activity: 84
Merit: 7
Community Manager at Bitsurf.eu
Türkiye'de de vergi getirilecek diye birkaç haber okumuştum ama o konuda bir gelişme yaşandı mı bilgisi olan?
Pages:
Jump to: