Pages:
Author

Topic: Bu Ükleler Bitcoin’leriniz için “VERGİ” istemeyecek - page 3. (Read 499 times)

member
Activity: 308
Merit: 11
Bitcoin 1 milyon dolar olursa bakın bakalım vergi olmayan ülke kalıyor mu? Tabi bitcoin 1m olursa vergisinide veririz artık Cheesy

Hocam yapmayın bizler açgözlü insanlarız. Öyle birşey olduğunda herkes bir saklanma yolu arayacaktır. Vergi oranı %8 olsa bile 80bin dolar yapar bu da 320bin TL. 1btc olsa 320bin TL vergi vereceksin gibi birşey ortaya çıkar. Kim vermek ister bunu. Ben istemem.
sr. member
Activity: 2142
Merit: 424
Bitcoin 1 milyon dolar olursa bakın bakalım vergi olmayan ülke kalıyor mu? Tabi bitcoin 1m olursa vergisinide veririz artık Cheesy
full member
Activity: 344
Merit: 100
Bu ülkeler gelir vergisi uygulamalarında ciddiye alınacak ülkeler özellikle Almanyada bir gram vergi kaçıranın canına okurlar,  hem EUROyu koruma altına alıp hem de Bitcoine avantaş tanıması güzel. Bitcoinden vergi almaması para olarak tanımlama anlamına da geliyor bir nevi.
hero member
Activity: 2030
Merit: 402
Bu uygulamayı aynı şekilde diğer ülkeler de hayata geçirse daha da çok ilgi çekmeye başlayacaktır Bitcoin. Sonuçta nasıl bu ülkeler ( aralarında büyük ülkeler de bulunmakta ) yapabiliyorsa diğer ülkeler de bunu yapabilmeli.
member
Activity: 392
Merit: 10
Kripto para ticareti yapanlar için ağar vergiler getiren veya getirmeyi yasaklamayı düşünen ülkelerde yaşayanlar için yeni vergi cenneti ve resmi işlem yapabileceğimiz ülkelerin sayısıda artmaya başlıyor ,alternatif ülkeler hazır.
hero member
Activity: 1316
Merit: 503
Someone is sitting in the shade today...
Burada benim dikkatimi çeken Almanya oldu, onlarda birçok gerekliliğe bağlamışlar, EUR'yu korumak için öncelikle alım-satım EUR olacak demiş ve ardından aldığından fazla bitcoin satıldıysa demiş ayn yıl içerisinde vergiden muaf olacak. Kendi parasını korumayı ön planda tutarak sınırlı bir vergi muafiyeti getirmiş. Bence gayet makul ve mantıklı, üzerinde düşünülmüş bir planlama olmuş zamanla daha da iyileştirilip geliştirilecektir.
legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case
ülkecek almancı olduğumuzdan, umarımki bu sefer de buradan feyz alırız. almanyada ki protokol çok güzel. kısa vadeli al sat yapıyorsan - shortcu isen, işin budur, vergi ödersin. eğer uzun vadeli yatırımcı isen yatırımcı sın vergi ödemezsin.
member
Activity: 154
Merit: 16
son zamanlarda anlaşılan bazı ülkeler sıcak bakıyor bazıları soğuk hadi hayırlısı bakalım ama genel gidişat olumlu yönde sonuçta bitcoin muhattap alınıyor hiç muhattap alınmamasından iyidir kabul edilmesi veya edilmemesi tamamen iyi bir şey sikliyorlar abi Smiley
member
Activity: 336
halen ülkeler bu işi çözemediler.kripto paraların gelecekte nasıl bir ödeme aracı olacağı konusunda emin değiller.bunun netleşmesi için zaman lazım.belli bir süre sonunda bütün devletler yada büyük çoğunluğu bunun için ortak bir çözüm bulacaklardır.başka çarede yoktur.
member
Activity: 322
Merit: 11
Olay verginin olması veya olmaması değil. Konunun açıklığa kavuşmuş olması daha iyi değil mi. İnsanlar tereddüt içinde değil artık ne olacağız diye. Ben buna daha çok sevindim.
full member
Activity: 224
Merit: 100
Haber harika  Shocked Fakat ben Avrupa ülkelerine şaşırdım açıkçası. Fransa, İngiltere gibi ülkeler her daim mesafeli kaldılar kripto paralara ve diğer Avrupalı devletler de onların izinden gittiler. Şimdi ise Almanya sazı eline aldı. Almanların arkasından birçok ülke bu yolu izler.
newbie
Activity: 154
Merit: 0
vergi istememe olayı çok cazip, bence ülkenizde de bu tip bir atılım yapılması gerekiyor, erdoğan bence bu tip bir adım atarsa ülkemize baya fazla nakit para girer.
newbie
Activity: 182
Başlarda uzak doğu ülkeleri kripto paralar için halkını teşvik ediyordu şimdi ise iş terse döndü Avrupa ülkeleri teşvike başladı. Daha fazla yatırımcı çekmek istiyor Avrupa da ki ülkeler.
sr. member
Activity: 1106
Merit: 273
Ne olursa olsun vergi meselesi kripto paralarla ilgili hepimizi en çok ilgilendiren ve hatta piyasaların seyrini değiştirebilecek kadar sansasyon yaratan konulardan biri, baya önemli. Bu sayılan devletler de tam olarak vergi almıyor değil ama kendi çaplarında bir kontrol süzgecinden geçirmişler olayı tabi ne zamana kadar böyle sürer muamma
member
Activity: 308
Bitcoine olan yaklaşımın net olması piyasa açısından güzel haber bu ülkelerin yeni teknolojilere olan yaklaşımları ülkemizde de görmek istediğimiz hareketlerden  Grin
member
Activity: 1022
Bitcoin'i vergilendirmeden yasallaştırma olayına tüm ülkeler henüz hazır değil. Ama bunu gerçekleştiren ülkeleri görmek gerçekten güzel bir haber. Bu da bir başlangıçtır sonuçta.
jr. member
Activity: 144
Merit: 1
Adamlar bitcoini kabul etmişler vede vergi almamaya karar vermişler bizim ülkemiz nezaman kabul edecek bitcoini .. Sad
newbie
Activity: 238
bitcoinde bir kere vergi diye bir şey olamaz, çünkü zaten bitcoin bankacılık düzenine karşı oluşturulmuş bir oluşum bu açıdan bakınca borsada olması bile saçma

gelir olan her şey de vergi olabilir. bunun bankacılık düzenine karşı çıkması aynı yönle olması gibi bir ayrımı yok ki.
member
Activity: 294
vergi istemeyen ülkelere bu tip paralar akar, bu tip şeylerle ilgilenenler zaten genelde ipsiz sapsız değil aksine kaliteli insanlar oluyorlar
sr. member
Activity: 980
Merit: 257
Bitcoin zengini olunca bu ülkelerden birine taşınmak lazım. Slovenya güzel bir tercih gibi duruyor, ucuzda oralar.
Pages:
Jump to: