Ja ne bi rekao da se kužim u DeFi. Odnosno čak suprotno - neka objašnjenja mi zvuče tako komplicirano da imam osjećaj da čitam upute kako napraviti nuklearnu fuziju. Ovo sa SushiSwapom sam napisao jer lagano postaje vrlo popularan projekt, a zapravo sam samo ukratko prenio kako radi.
Što se tiče ulaganja, problem je što je sve to jaaako riskantno. Osim toga, cijene transakcija su trenutno abnormalno visoke (pogotovo interakcije s pametnim ugovorima) pa se trejdanje na Uniswapu isplati samo ako ulažeš 1 ETH ili više. Nema smisla ulagati $50 ili $100 ako 50% uloga potrošiš na transaction fee. Ja bi rado ljudima rekao uložite u ovaj ili onaj coin, ali problem je što niti sam na znam. Ušao sam u četiri DeFi projekta od kojih sam na tri u plusu, a jedini minus imam u onom gdje sam uložio najviše. Zapravo, s ova ostala tri projekta sam otprilike pokrio taj minus tako da sam na nuli.
Osim toga, da uložim neke velike novce u nešto na Uniswapu mislim da ne bi mogao spavati jer ne možeš postaviti sell order nego prodaješ samo po trenutnoj cijeni. Pa sad ti uloži $10.000 i odi spavati ne znajući hoćeš li se probuditi sa $100.000 ili $10.
EDIT: Hvala cryptofrka, dodao sam link na originalni FB post u svom postu.