Sonra: Dediğimim anlamlı olması için;
1- Bitcoin tüm zamanlar grafiğine bakabilirsiniz.
2- Dünyada bir şey gösterin ki her sene x2 x4 yapsın. Hiç bir şey sürekli yükselmez senelik periyotlarda ilerler bazen 10 senelik periyotlar yapar kendine. Her sene x3 x4 yapar diye olaya bakarsanız avucunuzu yalatırlar. Market cap olmuş 120 milyar dolar ortada 120 milyar dolar var ise eyvallah.
3- 2 senelik yükseliş yerini 2 senelik düşüşe bırakmalı ki kerizler silkelensin. Grafikte güzel bir çöküş boşluğu oluşmuş durumda 2 sene önce 150 dolardan bitcoin alanlara lafım yok zaten onlar kral. 3000 den bitcoin alıp 10.000 olacak diyenler dikkat etsin diye açtım başlığı.
4- Bitcoin 10.000 dolar olur mu Bence olacak ama şimdi değil.
5- Benim son analizlerim bu yönde oldu: 3800 ler gelir ve üstüne de çıkabilir daha sonra aşağı yönlü kırılma yaşarsa full boşluk var zaten. 700 dolara kadar sarkma ihtimali var. Bu düşüş 2019 yılına kadar sürebilir. Ardından 2 senelik yükseliş dalgası ile 12.000-15.000 dolara değebilir. Bu yükseliş dalgasıda 2020-2021 yıllarına tekabül ediyor.
6- Sizin seçiminiz sizin yatırımınız -Yatırım Tavsiyesi Değildir-
Son bir not : Bu dediklerimin hiç biri olmayıp bitcoin sene sonu 6-7 bin dolar da olabilir. Ancak yukarıda ki analizimin daha tutarlı olduğunu düşünüyorum.
Yanlış anlamayın ancak ben buradaki analizlerinizin tamamının tutarsız olduğunu düşünüyorum. Hatta öyle ki, güncel konularınızdan biri BTC 5000 olur mu üzerineyken diğeri büyük çöküş kehaneti üzerine.