Pages:
Author

Topic: Çevrenizdekiler coin trade yaptığınızı biliyor mu? - page 4. (Read 3863 times)

sr. member
Activity: 546
Merit: 280
Bende esime ve yakin cevremdeki herkese firsar buldukca anlatiyorum.6-7 aydir ilgilendigim gercegi beni mahvediyor 3-4 yil once girseymisim diyorum.Yukarida bir arkadasin yazdigi gibi tarihe taniklik ediyoruz ve cok hosuma gidiyor

Aynı şeyi düşünüyoruz hocam keşke daha önce girseydik. Ama hala erken süreçteyiz bence treni kaçırdğımızı düşünmüyorum halen yeni coin olayı, topu topu 7 8 senelik mazisi var  daha erken aşamadayız bence. önümüze bakmaya devam.
Zz
legendary
Activity: 1820
Merit: 1077
Çevremdeki insanlara kripto para dünyasından bahsettiğimde genellikle olayı anlamıyorlar.
En pratik anlatım ile hayatı kolaylaştıran yönlerini önce çıkararak anlatmaya çalışıyorum (havale eft den daha az masraflı, daha teknolojik vs vs)

İnsanlar biraz aydınlandıktan sonra bu sefer efsane sorular geliyor;
Madenciler ne kazıyor? nasıl kazıyor?
Tüm madenciler dükkanı kapatırsa elinizdeki coin'i nerenize ne yapıyorsunuz?

sonra biraz daha okuyup öğrendikten sonra bu  sefer daha spesifik sorular gelmeye başlıyor:
Hocam blok zinciri nedir? ilk halka da ne var?
genesis kim? herkesin zincirini o mu başlatıyor?
bütün işlemleri niye geriye yönelik saklıyorsunuz ki ne gerek var? 100GB yer kaplıyor bu ne yapacağız?

sürüp gidiyor bu...
sr. member
Activity: 322
Merit: 250
Bende esime ve yakin cevremdeki herkese firsar buldukca anlatiyorum.6-7 aydir ilgilendigim gercegi beni mahvediyor 3-4 yil once girseymisim diyorum.Yukarida bir arkadasin yazdigi gibi tarihe taniklik ediyoruz ve cok hosuma gidiyor
sr. member
Activity: 532
Merit: 254
Ben şahsen aileme söylemiyorum çünkü bin tane laf işiteceğimi biliyorum, kardeşim biliyor sadece bu işle uğraştığımı. Sizin çevrenizdekiler biliyor mu? Olumlu olumsuz tepkileri ne oldu? Bi kaç kişiye laf ucuyla söyledim boş iş kumar bunlar vs gibi tepkiler aldım kimseye söylemiyorum o yüzden.

Gecmiste basarisiz network marketing denemelerim oldu Smiley  bu sebepten soylesem de kimse inanmiyor zaten... hem bosver cevrem bilmese daha iyi... o degilde btc ve kripto paralarla tanistigimdan bu yana cevremdekilere farkli gozle bakar oldum... ayakta uyuduklarini dusunuyorum... tarihe taniklik ediyoruz insanlar izlemekten bile aciz...

Hocam güldüm valla farklı gözle bakar oldum deyince  Grin genelde herkesin tepkisi aynı oluyor demek ki. Bugün firmamızdaki elektrik mühendisi ne bahsettim biraz haram iş girmeyin falan diyor. Kuzenlerime bahsettim direkt saadet zincirine bağladı olayı. Halbuki belki bişeyler kazandırabilirim millete diye düşünüyorum ama nerde anlatamıyorum kimseye.
anlatmaniz size bir sey kazandirmaz vazgecin bence insanlara anlatmaya calismayin... hele hele elektrik muhendisine anlatmaktansa cobana anlatmayi tercih etseniz inanin o gider alir btc yi ama bu teknik seviyeli sahislar yanasmaz... birakin onlar her ayin 15 ini beklesinler, siz simdiden emeklilik planinizi hazirlamaya bakin...
hero member
Activity: 644
Merit: 504
Ben söyledim artık herkes beni deli sanıyor. Grin Şükürler olsun ki kazanıyorum onlar deli sansa da olur.
sr. member
Ben şahsen aileme söylemiyorum çünkü bin tane laf işiteceğimi biliyorum, kardeşim biliyor sadece bu işle uğraştığımı. Sizin çevrenizdekiler biliyor mu? Olumlu olumsuz tepkileri ne oldu? Bi kaç kişiye laf ucuyla söyledim boş iş kumar bunlar vs gibi tepkiler aldım kimseye söylemiyorum o yüzden.

Gecmiste basarisiz network marketing denemelerim oldu Smiley  bu sebepten soylesem de kimse inanmiyor zaten... hem bosver cevrem bilmese daha iyi... o degilde btc ve kripto paralarla tanistigimdan bu yana cevremdekilere farkli gozle bakar oldum... ayakta uyuduklarini dusunuyorum... tarihe taniklik ediyoruz insanlar izlemekten bile aciz...

Hocam güldüm valla farklı gözle bakar oldum deyince  Grin genelde herkesin tepkisi aynı oluyor demek ki. Bugün firmamızdaki elektrik mühendisi ne bahsettim biraz haram iş girmeyin falan diyor. Kuzenlerime bahsettim direkt saadet zincirine bağladı olayı. Halbuki belki bişeyler kazandırabilirim millete diye düşünüyorum ama nerde anlatamıyorum kimseye.
hero member
Activity: 840
Merit: 532
bitcoin dediğimde " ne koyunu? " cevabını aldıktan sonra ben birşeyler anlatmayı bıraktım..
legendary
Activity: 1666
Merit: 1030
Çevremizdekilere bundan bahsettik diyelim bitcoini nasıl  anlatacağız ki.
Bankalara savaş açmış merkezi olmayan takip edilemeyen para birimi eee?
Kendim bile detayına indikçe teknik olarak hiçbirşey bilmediğimi hissediyorum.
Borsa kısmı ise aslında bitcoinin asıl amacı değil.
Yani siz bitcoinle uğraşıyorum dediğinizde bitcoinle uğraşmış olmuyorsunuz.
Sadece borsada al sat yapıyorsunuz.
Bununda diğer alıp satılan şeylerden hiç bir farkı yok.
He siz madencilik yapıyonuzdur ciddi ciddi, diyelim bi akraba geldi yanınıza bunlar ne lan dediğinde.
İşte ben para basıyorum diyip baya beynini ezebilirsiniz.he çoğuda boş işlerle uğraşma lan diyecek büyük ihtimal.
Ama. Borsasıyla uğraşıyorsanız zaten işiniz bitcoin teknolojisi ile değil mal alım satımıdır.
Bitcoinle uğraşıyorum diyebilmek için bu teknolojinin içine girip teknik olarak geliştirmeye çalışırsınız bilgi ve emekle.
hero member
Activity: 698
Merit: 506
aynı tepkiler borsa deyince yedirmezler batarsın falan diyorlar alt coin borsası deyince beyinler mavi ekran vermeye başlıyor bende açıkçası anlatmak için fazla uğraşmıyorum internetten araştırmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü bitcoinden başlayıp altcoinlere kadar her defasında aynı şeyleri anlatmak sıkıcı oluyor merak eden okusun araştırsın. Smiley
sr. member
Activity: 532
Merit: 254

sr. member
Pages:
Jump to: