Pages:
Author

Topic: ⛔ Charles Ponzi Kimdir? Ponzi Şeması Nedir? Belirtileri Nelerdir? - page 2. (Read 549 times)

legendary
Activity: 1572
Merit: 1002
Çiftlik Bank'ın ilham kaynağı. ödeme yaptığı sürece sisteme yeni para girişleri oluyor. en son para girişi, para çekimlerine gönderiliyor. bir noktadan sonra sistem kendisini idare edemez hale geliyor. sonrası malum. Uruguay'a bilet.

Vallahi adam ne güzel kandırdı milleti şimdi hayatını yaşıyor, bunun bir yaptırımı yok mu dönse ne olacak merak ediyorum açıkçası Smiley
Dönmeyi kim ister ki bu saatten sonra ? Hakkında yakalama kararı cıkarttılar araya rahıp olayları gırınce tosuncuk unutuldu.Bızım ınsanımız arastırmayı sevmedıgı ıcın bu tur seylerın olmasını normal karsılıyorum.
full member
Activity: 1120
Merit: 200
Turkish Translator
Çiftlik Bank'ın ilham kaynağı. ödeme yaptığı sürece sisteme yeni para girişleri oluyor. en son para girişi, para çekimlerine gönderiliyor. bir noktadan sonra sistem kendisini idare edemez hale geliyor. sonrası malum. Uruguay'a bilet.

Vallahi adam ne güzel kandırdı milleti şimdi hayatını yaşıyor, bunun bir yaptırımı yok mu dönse ne olacak merak ediyorum açıkçası Smiley
member
Activity: 574
Merit: 14
member
Activity: 490
Merit: 16
Güzel bir başlık olmuş bitconnect in düşüşünü çok iyi hatırlıyorum adamlar parayı vurup kaçmışlardı sonra da Ponzi sisteminden başka birşey olmadığını gösterdiler herkese batan fena battı bundan
member
Activity: 322
Merit: 32
Dünyada en kolay pazarlanan şey zenginlik vaadi yada çok kolay edinilen yüksek kazançtır. Fakirlikten bunalan bir insanı manipüle edip ona hayal satmak çok kolaydır. Haliyle genellikle hedefleri çalışmaktan bunalmış fakir insanlar. Yakın zamanda ülkemizde vardı malesef.

Teşekkürler güzel bir bilgi daha önce hiç duymamıştım hikayesini.
full member
Turkish Translator
meşhur ponzi.memlekette charles ponziyi bilen çok insan olduğunu sanmıyorum ama hikayesini hakkında soruşturma açılmasa daha uzun süre sürdürebilirdi tabi bu sadece kaçınılmaz sonu geciktirirdi. boardwalk empires dizisinin bazı bölümlerine de konu olmuştu kendisi meraklısı izleyebilir

Ponzi kelimesini duyup ne olduğunu bilmeyenlerdendim ben de, şaşırdım açıkçası hikayesini duyunca, dediğiniz diziye bir bakacağım hocam teşekkürler.
hero member
Activity: 798
Merit: 500
Sovryn - 300-500% APY on USDT Deposit
meşhur ponzi.memlekette charles ponziyi bilen çok insan olduğunu sanmıyorum ama hikayesini hakkında soruşturma açılmasa daha uzun süre sürdürebilirdi tabi bu sadece kaçınılmaz sonu geciktirirdi. boardwalk empires dizisinin bazı bölümlerine de konu olmuştu kendisi meraklısı izleyebilir
sr. member
Activity: 588
Merit: 250
 Ponziyi merak edip araştırmamıştım karşıma şimdi çıktı okudum ve öğrendim, paylaşım için teşekkürler. Smiley Bizden de bi sürü Ponziler çıktı hiç biri de ceza almadan elini kolunu sallıyor şu an.
full member
Turkish Translator
bitconnect grafiğide alış furyasına kapılıp da vaktinde satamayan varını, yoğunu kaybetmiş yahu. Ponzi sayesinde bir sürü hyip site çıktı. Kriptoların adı doğru düzgün duyulmamış iken özellikle 2012-2013 senesinde denk geldiğim olmuştu. arasan hala vardır. erken işlem yapan kazanabiliyor ama 10 güne kalmadan vurgun yapıp giden de çok.

O yıllarda girseydik şimdi hayatımız çok farklı olabilirdi hocam, ben anca geçen sene tanışabildim, trene geç mi bindik bilemiyorum. Erken girip bitconnect gibi bir şey ile her şeyi kaybetmek de başımıza gelebilirdi tabi ki. Youtube'da onlarca insan video çekmiş neler kaybettiğini anlatıyor.
jr. member
Activity: 252
Merit: 1
bitconnect grafiğide alış furyasına kapılıp da vaktinde satamayan varını, yoğunu kaybetmiş yahu. Ponzi sayesinde bir sürü hyip site çıktı. Kriptoların adı doğru düzgün duyulmamış iken özellikle 2012-2013 senesinde denk geldiğim olmuştu. arasan hala vardır. erken işlem yapan kazanabiliyor ama 10 güne kalmadan vurgun yapıp giden de çok.
full member
Activity: 490
Merit: 193
Koca bir dümene ismini veren şahıs charles ponzi.bizim ülkede bu sistemi en iyi kullananlar jet fadıl ve tosuncuk oldu en bilinenler ama bunlar dışında da daha sayısız örnek var.kripto piyasasının ponzilerinden biri bence firstcoin'dir.milletin eline çok iyi verdiler ve dolandırılan kişilerin çoğuda türk malesef
member
Activity: 238
Merit: 14
ponzi olayı bizim gibi az gelişmiş toplumlarda maalesef her zaman dolandırma aracı olmaya devam edecek..iyi bir pazarlama hilesi din soslu yalanlar ile insanların hırslarına hayallerine hitap ederek canlar yakılmaya devam edilecek..bunun en bariz örneğini çiftlikbank olayında gördük işte...eğitim fakültesi mezunu gerizekalı bir arkadaşım var..tosun kaçtığı zaman adam devleti suçladı.neymiş efendim devlet rahat bıraksa üretim yapsa herkes kazanacakmış..mal işte  Grin

bizim atalarımız gerçekten filozof insanlardı. ne güzel demiş bak okumak cahilliği alır eşeklik baki kalır diye.. Grin bu benim mal arkadaşım üniv okumuş ama dünyadan haberi yok beyinsizin  Grin

(ben de üniv mezunuyum yanlış anlaşılmasın Cheesy)
jr. member
Activity: 182
Merit: 1
Emeğinize sağlık . Önceden beri tarihe meraklıyımdır. Tamamını okudum .Ponzi demek buradan geliyor . Ben bunu biziden beklerdim ama ne yazık ki kaçırmışız.
full member
Turkish Translator
Birisi size orantısız şekilde ve aklınızın almadığı bir kazanç vaad ediyorsa, yüksek ihtimalle bir ponzi şemasının içerisine girmek üzeresinizdir.

Ponziler, kendi kendini fonlayan bir yapı şemasından oluşur. Yani x kişisinden aldığı parayı y kişisine verir. Böylelikle ortada gerçek bir ürün, çalışma gibi para getiren bir kaynak olmasa bile, doyuma ulaşana kadar sistem kendini çevirir. Son zamanlardaki Çiftlikbank vakası, bunun ülkemizde en bilinen örneklerindendir.

Oyunda inek alıp, o ineğin gerçekte satın alındığını düşünebilecek kadar safsanız bir şekilde bu tuzakların içine çekilebilirsiniz. Ya da evinizdeki bilgisayarı açık tutmanız halinde size 1 sene sonunda otomobil alacak parayı kazanacağınızı söyleyebilirler. Dikkat edilirse bu ikisi de akıl dışı vaatler ve mantıkla hiçbir şekilde uyuşmuyor. Peki insanlarımız neden bunlara inanıyor?

Cevabı çok basit. Kolay yoldan para kazanma hırsı.

O hırs her şeyi mahvediyor zaten hocam, çok büyük umutlarla başlıyorsun sonu hüsranla bitiyor. Bir de 'şu kazanıyor, bu kazanıyor' diye inandın mı daha da bataklığın içine giriyorsun. Umarım insanlar bilinçlenir bulaşmaz böyle şeylere.

Ponzi'yi de tanımış olduk. Sıkılmadan okudum teşekkürler. Bende ne zaman yüksek kazanç vaadi görsem oradan hızla uzaklaşırım. Şu bilgisayarını açık tut para kazan muhabbetini soranlara da sormuştum, neden sizin bilgisayarınızı kiralayıp o kadar para ödesinler ki kendilerine bilgisayar alsınlar demiştim. Adamları öyle inandırmışlar ki mantıklı soruya bile kem küm ediyorlar akıl yürütemiyorlar ama yine de birini vazgeçirdim sonra teşekkür etmişti.

Hocam para kazanmak öyle kolay değil malesef dediğiniz gibi. Kim kime bedava para verir ki, 500 TL'ye iddaa kuponu satanlara da inanıyorlar, adamın kendine hayrı yok başkasını zengin edecek güya...
member
Activity: 546
Merit: 10
Ponzi'yi de tanımış olduk. Sıkılmadan okudum teşekkürler. Bende ne zaman yüksek kazanç vaadi görsem oradan hızla uzaklaşırım. Şu bilgisayarını açık tut para kazan muhabbetini soranlara da sormuştum, neden sizin bilgisayarınızı kiralayıp o kadar para ödesinler ki kendilerine bilgisayar alsınlar demiştim. Adamları öyle inandırmışlar ki mantıklı soruya bile kem küm ediyorlar akıl yürütemiyorlar ama yine de birini vazgeçirdim sonra teşekkür etmişti.
member
Activity: 532
Merit: 29
Birisi size orantısız şekilde ve aklınızın almadığı bir kazanç vaad ediyorsa, yüksek ihtimalle bir ponzi şemasının içerisine girmek üzeresinizdir.

Ponziler, kendi kendini fonlayan bir yapı şemasından oluşur. Yani x kişisinden aldığı parayı y kişisine verir. Böylelikle ortada gerçek bir ürün, çalışma gibi para getiren bir kaynak olmasa bile, doyuma ulaşana kadar sistem kendini çevirir. Son zamanlardaki Çiftlikbank vakası, bunun ülkemizde en bilinen örneklerindendir.

Oyunda inek alıp, o ineğin gerçekte satın alındığını düşünebilecek kadar safsanız bir şekilde bu tuzakların içine çekilebilirsiniz. Ya da evinizdeki bilgisayarı açık tutmanız halinde size 1 sene sonunda otomobil alacak parayı kazanacağınızı söyleyebilirler. Dikkat edilirse bu ikisi de akıl dışı vaatler ve mantıkla hiçbir şekilde uyuşmuyor. Peki insanlarımız neden bunlara inanıyor?

Cevabı çok basit. Kolay yoldan para kazanma hırsı.

full member
Turkish Translator
vay. güzel ve bilgilendirici bir paylaşım olmuş. bu zamana kadar ponzi sistemin adının nereden geldiğini hiç duymamıştım. sayende bunu da öğrendik hocam. paylaşım için teşekkürler

Hocam teşekkür ederim, ben de dün öğrendim Ponzi'nin birinin adı olduğunu, ilgimi çekti, alelade bir kelime sanıyordum Smiley
member
Activity: 476
Merit: 12
vay. güzel ve bilgilendirici bir paylaşım olmuş. bu zamana kadar ponzi sistemin adının nereden geldiğini hiç duymamıştım. sayende bunu da öğrendik hocam. paylaşım için teşekkürler
full member
Turkish Translator
Ponzi'nin hikayesi demek buradan geliyor. Bıyıklar da yakıyor. İşin şakası bir yana bitconnect olayı bu piyasadaki en büyük kazık. Bu piyasada coin seçerken gerçekten araştırma yapmak şart onu gösterdi. Bilgilendirici bir post, böyle postlara devam etmelisin.

Kazık evet ama erken giren çok da güzel kazandı parasını, olan sonradan girenlere oldu, youtubeda onlarca video dönüyor millet neler neler kaybetti yazık oldu...
newbie
Activity: 14
Merit: 0
Ponzi'nin hikayesi demek buradan geliyor. Bıyıklar da yakıyor. İşin şakası bir yana bitconnect olayı bu piyasadaki en büyük kazık. Bu piyasada coin seçerken gerçekten araştırma yapmak şart onu gösterdi. Bilgilendirici bir post, böyle postlara devam etmelisin.
Pages:
Jump to: