Pages:
Author

Topic: Çin'de Bitcoin madenciliği yapan bilgisayarlara el konuldu.. - page 3. (Read 432 times)

newbie
Activity: 238
Merit: 0
Vergi getirip o sektorden kazanc saglamak yerine bunu yapmalari sacma olmus bence. Ellerindeki firsati kacirmislar diyebiliriz.
member
Activity: 546
Merit: 10
Çin cihazı alan kim ise takip edip hangi bitcoin adreslerini kullanıyorsa takibe alabilir. vergisini ona göre isteyebilir. işin kolayın kaçıyor ve yasakla-yasakla nereye kadar. Çin olmaz dünyada 180 ülke var. veya Çin içinde bile harıl harıl yine yaparlar bu işleri. elektriği fazla tüketiyor yakalanır diye düşünüyorsan. akrabalara dağıtır cihazları, tanıdıklarına bu sayede dikkat çekmez. bu yapılacakların arasında en basiti. güneş paneli kurar, şehir şebekesini kullanmaz yine yapar.
jr. member
Activity: 252
Merit: 2
Çin bu sekilde hareketler yapmak yerine biraz destek olsa su an bitcoin guzel yerlere cikmis olabilirdi bence.
newbie
Activity: 224
her habere de inanmamak lazım.altında başka sebeplerden dolayı da böyle bir durum yaşanmış olabilir. ama şu da bir gerçek ki kripto para çoğu devlete batıyor..
full member
Activity: 462
Merit: 100
Çinde maliyet bayağı ucuz; işçilik elektirik makine. Böyle olunca da talep haliyle fazla oluyor. Bence tamamen enerji fazla kullanmasından dolayı yasaklandığını düşünüyorum. Bence de yasaktan ziyade kısıtlama lazım. Belli bir enerjiyi madenciliğe ayırıp onu dağıtmak daha mantıklı
full member
Activity: 308
Merit: 100
Bu tip el koyma haberlerini doğru bulmuyorum, bu şekilde insanların kafasını karıştırıyorlar bana sorarsanız, böylelikle insanların, sanki bitcoin kazmak kötü bir şeymiş gibi düşünmesini sağlıyorlar, ki bu çok yanlış bir durumdur.
sr. member
Activity: 686
Merit: 257
Çin, Dünya üzerinde hava kirliliğinin en yoğun yaşandığı ülke ve insanlar yılın bir kaç ayını maske ile dolaşarak geçiriyorlar. Hava kirliliği insan sağlığını tehdit eddcek boyutlara ulaşıyor. Çin’in yaptığının Bitcoin düşmanlığı olduğunu sanmıyorum. Çin halk sağlığı için enerji kaynaklarını kısıtlı kullanmak zorunda.
sr. member
Activity: 840
Merit: 300
evet hocam, hem madenci cihazlarının ana vatanı, hemde çinde elektrik enerjisi, eğer iyi, sanayisi çok gelişkin ve teşvikli bir eyaletteyseniz, neredeyse sudan ucuz, devletin kurduğu santraller var, bunları işletiyorlar üretilen enerji de oldukça düşük oluyor,
member
Activity: 336
Merit: 11
Adamlar insan gibi yapmiyorlar ki maden isini resmen somuruyorlar ulkenin elektrigini tabi el koyarlar.
member
Activity: 364
Merit: 20
Keske kapatip el koymak yerine destek olsalardi tamam oldukca enerji gerektiren bir sektor ama gelecek vaadediyor.
newbie
Activity: 154
Çinde yaşamak hakikaten zormuş bu haberle bunu birkez daha anlamış oldum. Adam varını yoğunu bu işe koyuyor ve devlet gelip el koyuyor. Bu işi devlet ya baştan kimseye yaptırmayacak yada herkese müsaade edecek. Bu adaletsizlik olmuş.
member
Activity: 308
Cihaz üretimi ucuz elektrik maliyeti de ucuz, insanlar neden madencilik yapmasın ki? Çin devleti ne yapmaya çalışıyor bir anlam veremedim ben açıkçası. Bırak millet iş yapsın.
newbie
Activity: 280
   Cihazların üretiminin ana vatanı olması maliyeti ucuza indirgemek için bitcoin madenciliğinin yapılması için cazip gelsede adamlar yaptırmıyor enerji tüketimi açısından
member
Activity: 224
Maalesef bitcoin uretimi her ulke icin kolay olmuyor. Oldukca enerji gerektiren bir sistem. Olayin dusmanlik oldugunu dusunmuyorum.
sr. member
Activity: 630
Merit: 252
Ülkelerin elektrik üretimi ve maliyeti açısından bazı çalışmaları denetlemsi elbette normal bir durum, Çin bilgisayarlara el koyduysa belki kaçak durumları da vardır o işte.
full member
Activity: 434
Merit: 111
Hydax Global Bounty Program
ben geçen de gördüm bu haberi sonra araştırdım orjinalini bulamadım, acaba sallıyorlar mı,  star kaynak olunca hiç güvenesi gelmiyor insanın, aynı cem uzana hapis şoku
jr. member
Activity: 84
Merit: 7
Community Manager at Bitsurf.eu
Çin gibi aşırı nüfusu olan ve bu nedenle kaynakları büyük oranda azalmaya başlayan bir ülkede enerji kullanımını azaltmak stemeleri normal.
sr. member
Activity: 425
Merit: 250
Çin deki madencilerin daha dikkatli olması lazım. Artık ucuz elektrik bile orayı cazip kılmayacaktır. Sonuçta Çin niyetini belli etmiş. Bundan sonra madencilik yapacaklar veye yapmak için Çine gidecekler de bir kere daha düşünür.
sr. member
Activity: 504
Merit: 256
1 Milyarın üzerinden insanın yaşadığı bir ülkede yasaklanması gayet normal Cheesy
member
Activity: 462
Çin Bitcoin madenciliği için uygun diye cümbür cemaat bir işe girişilirse Çin buna elbette ki karşı çıkar.
Zaten yeryüzünde elektrik tüketimi en çok olan ülkelerden birisi ve buna madencilik de eklenirse hoşlarına gitmez..
Pages:
Jump to: