Pages:
Author

Topic: Classic Failed - page 5. (Read 9370 times)

legendary
Activity: 3430
Merit: 1142
Ιntergalactic Conciliator
March 20, 2016, 07:16:15 AM
#97
Υπάρχει video με την ανάλυση των συναλλαγών το είχα ανεβάσει και εδώ αλλά δεν μπορώ να το βρω πλέον.
full member
Activity: 154
Merit: 100
March 20, 2016, 02:31:24 AM
#96
Για το τελευταίο ddoss είχα γράψει ότι προέρχεται από την Κίνα γιατί όντος είχαν βρει ότι αυτό το spam προερχόταν από ένα κινεζικό ανταλλακτήριο και συγκεκριμένες διευθύνσεις. Δλδ κάποιος έστελνε συνέχεια τα ίδια Bitcoin στον εαυτό του χωρίς βέβαια να αποδεικνύει αυτό το ποιος ήταν από πίσω.

Αυτό τεχνικά φαίνεται αδύνατο. Πως μπορεί να ξέρει κάποιος που θα πάνε ή από που προέρχονται τα νομίσματα σε ένα ανταλλακτήριο; Αν θέλει να φορτώσει το δίκτυο στέλνει νομίσματα από μια διεύθυνση σε μια άλλη.

Δεν έχει νόημα η μεσολάβηση ανταλλακτηρίων για τις επιθέσεις DDOS.
legendary
Activity: 3430
Merit: 1142
Ιntergalactic Conciliator
March 19, 2016, 06:21:24 PM
#95
Για το τελευταίο ddoss είχα γράψει ότι προέρχεται από την Κίνα γιατί όντος είχαν βρει ότι αυτό το spam προερχόταν από ένα κινεζικό ανταλλακτήριο και συγκεκριμένες διευθύνσεις. Δλδ κάποιος έστελνε συνέχεια τα ίδια Bitcoin στον εαυτό του χωρίς βέβαια να αποδεικνύει αυτό το ποιος ήταν από πίσω.
legendary
Activity: 1274
Merit: 1006
Trainman
March 19, 2016, 02:56:05 PM
#94
Δεν είναι κακό να αναθεωρήσει κάποιος,τουλάχιστο ο Gavin ανοίγει pull request ός Gavin όχι σαν μερικούς που φτιάχνουν fake account στο github και ανοίγουν pull request και μετά μπαίνουν με τον κανονικό λογαριασμό και γράφουν utACK στο pull request που κάνανε οι ίδιοι με το fake account,και όλα αυτά επιδει φοβούνται ότι το pull request δεν θα γίνει αποδεχτο η θα ξεσηκώσει αντιδράσεις και κάνουν commit με fake account βλέπουν αντιδράσεις και αν καλές utACK με το κανονικό account
full member
Activity: 154
Merit: 100
March 19, 2016, 01:40:43 PM
#93
Αυτος ειναι ο ογκος συναλλαγων στα χρηματιστηρια, οχι ο ογκος συναλλαγων των πληρωμων.

Δλδ μετραει ποσα btc μπορει να γινονται buy/sell σε ενα exchange αλλα οχι ποσα btc μετακινει ο κοσμος μεταξυ του, για να αγοραζει προϊοντα και υπηρεσιες, κτλ κτλ.

Σωστά. Αλλά και τα δύο είναι συναλλαγές. Είτε κάποιος αγοράσει ένα καφέ και πληρώσει με btc είτε αγοράσει btc με ευρώ σε κάποιο ανταλλακτήριο, οι συναλλαγές θα μπουν στην αναμονή για το επόμενο block. Άρα, και οι δύο συναλλαγές επιβαρύνουν με το ίδιο τρόπο το "σύστημα".

Το πρόβλημα με τον όγκο συναλλαγών σε usd είναι ότι δεν έχουμε έναν απόλυτο αριθμό bitcoins, αλλά ένα αριθμό που εξαρτάται από την ισοτιμία του btc με το δολάριο. Για παράδειγμα, αν θέλω να υπολογίσω τον χθεσινό όγκο bitcoin, βασιζόμενος στον όγκο συναλλαγών εκτός ανταλλακτηρίων (121.630.357$), με ποια ισοτιμία πρέπει να την διαιρέσω; Με την μέση ημερήσια τιμή; Ποιου ανταλλακτηρίου; Ακόμη και έτσι, τα 121.630.357$/406,47$=299.029 btc. Σταγόνα στον ωκεανό αν υπολογίσουμε ότι στα ανταλλακτήρια μεταβιβάστηκαν χθες 6,5 εκ bitcoin. Δηλαδή τα bitcoins που λαμβάνουν μέρος σε εμπορικές δραστηρίοτητες ήταν χθες το 4,6% των btc που άλλαξαν χέρια μέσω των ανταλλακτηρίων.

Αλλά -επειδή το ξενασκέφτηκα- οι επιθέσεις DDos δεν πρέπει να σχετίζονται με τον αυξημένο όγκο στα ανταλλακτήρια. Οι κατηγορίες εναντίων των Κινέζων δεν ευσταθούν. Όσοι θέλουν να "υπερφορτώσουν" το δίκτυο στέλνουν νομίσματα από τη μια διεύθυνση στην άλλη χωρίς να πουλάνε ή να αγοράζουν νομίσματα μέσω ανταλλακτηρίων. Αυτό σημαίνει ότι οι Κινέζοι δεν είχαν καμία σχέση με ότι συνέβει. Αυτό το λέω γιατί ο chek2fire και εγώ τους ρίξαμε το φταίξιμο.

Καταλήγω στο εξής: Σε ότι αφορά τις επιθέσεις DDos, ο όγκος συναλλαγών εκτός ανταλλακτηρίων ερμηνεύει πολύ καλύτερα την εικόνα, αν την συγκρίνουμε με τον μοναδικό αριθμό συναλλαγών. Αντιθέτως, ο αυξημένος όγκος btc στα ανταλλακτήρια που παρουσιάστηκε την ίδια ακριβώς περίοδο, δεν έχει καμία σχέση με τον μοναδικό αριθμό συναλλαγών. Μετά τη λήξη της επίθεσης, ο όγκος συναλλαγών εκτός ανταλλακτηρίων και ο μοναδικός αριθμός συναλλαγών επανήλθαν στα φυσιολογικά επίπεδα, ενώ ο όγκος των bitcoin που μεταφέρονται στα ανταλλακτήρια παραμένει στα ίδια υψηλά επίπεδα.

legendary
Activity: 1064
Merit: 1003
March 19, 2016, 03:40:13 AM
#92
δεν ειναι κακο να αναθεωρει καποιος. το ζητουμενο ειναι για πιο λογο αναθεωρει  Wink
legendary
Activity: 1708
Merit: 1049
March 18, 2016, 09:00:40 PM
#91
Και εδω τι ελεγε ο garzik για το block size παλαιοτερα: http://garzikrants.blogspot.gr/2013/02/bitcoin-block-size-thoughts.html

Ουτε ο Τσιπρας τετοιες κωλοτουμπες.
legendary
Activity: 3430
Merit: 1142
Ιntergalactic Conciliator
March 18, 2016, 07:40:43 PM
#90
Θα κάνουν τα πάντα για να πάρουν τον έλεγχο Tongue

https://bitcointalksearch.org/topic/gavin-coding-spv-mining-into-classic-1402118



legendary
Activity: 1064
Merit: 1003
March 17, 2016, 03:17:22 AM
#89
ενδιαφερουσα αποψη. παντα αναρωτιoμουν γιατι μου αρεσαν περισσοτερο οι low level γλωσσες απο τις High .
ακομα και στην basic ειχα δυσκολια και τωρα στην Python Smiley
ενω αν μου πεις να παιξω με registers και λογικες μοναδες ειμαι μαΝουλα (11898) Grin
legendary
Activity: 1708
Merit: 1049
March 16, 2016, 01:31:48 PM
#88
φιλε μου δεν καταλαβα απολυτως τιποτα! Cheesy
και αυτο μου εγειρει το ερωτημα, γιατι δεν εισαι στην ομαδα των devs?

Γιατι δεν ειμαι dev. Δε μπορω να πιασω τον κωδικα και να τον αλλαξω ουσιωδως. Μικροχακιες ισως αλλα μεχρι εκει γιατι οταν ηρθε η ωρα μου να μαθω τη C, τη προσπερασα γιατι δε μου αρεσε η λογικη συνταξης και εκφρασης (πχ η pascal μ'αρεσε, η c οχι) - και τωρα το "πληρωνω"...Βεβαια, αλγοριθμικη λογικη την καταλαβαινω γιατι εχω δουλεψει με αλλες γλωσσες, αλλα για c θελω πολυ catch up και δεν ξερω αν εχω την ορεξη για κατι τετοιο.

Βασικα ακομα και οταν ακους οτι καποιος ειναι προγραμματιστης c/c++, θεωρητικα θα περιμενες οτι μπορει να ασχοληθει με το bitcoin. Λες αφου ξερει, γιατι οχι. Στη πραξη οι καλοι προγραμματιστες c ειναι ελαχιστοι. Καποιοι καθηγητες λενε οτι στη πραγματικοτητα προγραμματιστης γεννιεσαι, δε γινεσαι, απ'την αποψη οτι αν ας πουμε ενα πανεπιστημιο τη δεκαετια του 80 ειχε 100 ατομα, εβγαζε πχ 3 εξαιρετικους προγραμματιστες. Μετα αυξανε τα τμηματα στη δεκαετια του 90 x10, και ειχε 1000 αποφοιτους, αλλα οι εξαιρετικοι ηταν παλι 3-4-5... δεν ανεβαινε δλδ ο αριθμος τους γραμμικα οπως θα περιμενε καποιος. Και δε μιλαω απαραιτητα για ελλαδα - αυτο ηταν παγκοσμιο φαινομενο. Οποτε λενε ειναι κατι σαν ταλεντο - οπως η μουσικη ας πουμε.

Οταν καθησα να αναλυσω γιατι ειναι ταλεντο και οχι κατι που μαθαινεται (γιατι αυτο παραβιαζει τη λογικη μου και δε το δεχομαι... απ'την αποψη οτι αναρωτιεμαι 'τι σκατα? εδω καθομουν εγραφα assembly, θα κολλησω στη c?') ...νομιζω τελικα καταλαβα το λογο.

Η c σαν συνταξη, εκφραση και λειτουργια εχει ενα "θεμα" ως προς το τροπο που σκεφτονταν αυτος που την εφτιαξε. Ο νους καποιου που θελει να τη χρησιμοποιησει ειτε θα ταιριαξει με αυτη τη λογικη αυτου που την εφτιαξε τη C, ειτε θα την απορριψει γιατι δουλευει διαφορετικα. Εκει εχω καταληξει. Εμενα ο νους μου την απορριπτει επειδη ειναι πιο πολυπλοκη απ'οτι θα χρειαζονταν και επειδη ο τροπος συνταξης δεν ειναι κατ'εμε σωστος. Δε γινεται να καταλαβαινω καλυτερα τι κανει η assembly απ'το τι κανει η c. Υποτιθεται οτι ειναι human readable γλωσσα, δε γινεται να κοιταω σελιδες και να αναρωτιεμαι τι κανει η καθε γραμμη (!) ενω μπορω να καταλαβω ακριβως τι κανει η καθε γραμμη assembly (σχεδον κωδικας μηχανης).

Τωρα, αμα αυτο το βαλεις σε συνδυασμο με ενα πολυπλοκο προγραμμα που εκτεινεται σε λειτουργιες συστηματος, δικτυα, optimizations (που για να γινουν συνηθως αφαιρουν απ'το ποσο κατανοητος ειναι ο κωδικας), κρυπτογραφια, κτλ, ξαφνικα εχεις βρεθει σε ενα σημειο που δε καταλαβαινεις τι σου γινεται και πρεπει να το παρεις απ'τα πολυ βασικα και να το πηγαινεις γραμμη-γραμμη. Και για να το κανεις αυτο θελει πολυ υπομονη. Απο καποιες αποψεις ειναι πιο ευκολο καποιος να κατσει να κανει δικο του client from scratch σε σχεση με το να ασχοληθει με τα ηδη υπαρχοντα.

Οπότε οταν θα σκασει το segwit, τα ατομα που μπορουν να το κοιταξουν και να το αξιολογησουν κριτικα για τα προβληματα του θα ειναι ελαχιστα, και ισως οχι απ'τη σωστη πλευρα (πχ αντι για devs, μπορει να το εξεταζει η nsa για να το "σπασει")


Quote
Μια άλλη ιδέα που ήθελα να μου πεις πως την βλέπεις που την είχα γράψει και στο core channel του bitcoin και εκεί μου είπαν ότι έχει συζητηθεί ήδη από τους developer είναι αντί για αύξηση των block size να δημιουργούνται ενδιάμεσα block από τα καθιερωμένα που βρίσκουν τα νέα bitcoin που θα παίρνουν μόνο τα fee των συναλλαγών καθαρίζοντας με αυτό τον τρόπο όλο το mempool που υπάρχει.

Δε το εχω ακουσει... αυτο που επαναλαμβανεται συνεχεια ειναι να κανουμε κατι σα το litecoin, δλδ reward /4, block time x4 και αγιος ο θεος. Ομως αυτο εχει θεματα ασφαλειας οπότε το 10λεπτο θα παραμεινει για το μελλον.
legendary
Activity: 3430
Merit: 1142
Ιntergalactic Conciliator
March 16, 2016, 10:38:30 AM
#87
To sybil παραμένει βέβαια αν και εξαφανίστηκε τελείως από τον χάρτη των 5 πρώτων server provider από τα classic το  Choopa, LLC και από πριν λίγες ώρες ξεπερνούσε τα 100 τώρα έχει μόνο (48) Tongue Έλεος
legendary
Activity: 3430
Merit: 1142
Ιntergalactic Conciliator
March 16, 2016, 08:32:54 AM
#86
Σήμερα ξύπνησαν όλοι μαζί οι Classic υποστηρικτές και έκλεισαν μαζικά τα node τους



ειλικρινά ποιος μπορεί να τους πάρει στα σοβαρά με αυτές τις σαχλαμάρες που κάνουν. Εκτός από τους trader σαν τον Jennsens που έχει βγάλει τα μαλιοκέφαλα του με αυτό το pump and dump του eth και του bitcoin που εσκεμμένα τροφοδοτεί το δράμα γιαυτό το λόγο κανείς άλλος δεν μπορεί να αποδεχθεί στα σοβαρά ότι αυτή η ανοησία είναι και αυτή η συμπεριφορά μπορεί να γίνουν το μέλλον του Bitcoin.
legendary
Activity: 3430
Merit: 1142
Ιntergalactic Conciliator
March 16, 2016, 06:51:36 AM
#85
Μια άλλη ιδέα που ήθελα να μου πεις πως την βλέπεις που την είχα γράψει και στο core channel του bitcoin και εκεί μου είπαν ότι έχει συζητηθεί ήδη από τους developer είναι αντί για αύξηση των block size να δημιουργούνται ενδιάμεσα block από τα καθιερωμένα που βρίσκουν τα νέα bitcoin που θα παίρνουν μόνο τα fee των συναλλαγών καθαρίζοντας με αυτό τον τρόπο όλο το mempool που υπάρχει.
legendary
Activity: 3430
Merit: 1142
Ιntergalactic Conciliator
March 16, 2016, 06:48:28 AM
#84
Δεν το βλέπω πάντως και τόσο περίπλοκο σαν ιδέα το segwit που μπορεί να δημιουργήσει τόσα πολλά προβλήματα. Ας ελπίσουμε ότι θα πάνε όλα καλά γιατί δεν είναι μόνο το block size αλλά αν αποτύχει αυτό το patch μετά θα είναι όλοι αρκετά διστακτικοί να κάνουν οποιαδήποτε μεγάλη αλλαγή στον κώδικα του Bitcoin.
legendary
Activity: 1064
Merit: 1003
March 16, 2016, 03:32:00 AM
#83
φιλε μου δεν καταλαβα απολυτως τιποτα! Cheesy
και αυτο μου εγειρει το ερωτημα, γιατι δεν εισαι στην ομαδα των devs?
legendary
Activity: 1708
Merit: 1049
March 15, 2016, 10:49:56 PM
#82
legendary
Activity: 3430
Merit: 1142
Ιntergalactic Conciliator
March 15, 2016, 10:02:49 PM
#81
To segwit έχει πάντως μια πολύ καλή λογική και δεν βλέπω κάποιο κακό στην εφαρμογή του. Δλδ τι χρειάζονται όλες οι υπογραφές όταν είναι σίγουρο ότι αυτές δημιουργούνται βάση των παλιότερων. Τώρα τι προβλήματα θα φέρει μόνο αυτοί που το τεστάρουν γνωρίζουν. Ηδη πάντως έγινε ένα hard fork στο tesnet όταν έτρεξαν νεώτερη έκδοση του segwit και από τι είχαν πει θα κοιτάξουν τι συμβαίνει στα node που πέρασαν στο fork ώστε να δουν τι συμβαίνει.
Εγώ πάντως είμαι υπέρ στο να εφαρμόζονται νέες ιδέες στο Bitcoin.
legendary
Activity: 1708
Merit: 1049
March 15, 2016, 09:53:19 PM
#80
Alex γιαυτό εδώ τι λές. Καλή ιδέα ακούγεται δεν ξέρω στην εφαρμογή της πως θα είναι

https://www.youtube.com/watch?v=KYvWTZ3p9k0

Θεωρητικα θα ηταν πολυ αποτελεσματικο αν ειχαμε αποκεντρωμενο mining (που δεν εχουμε). Γιατι ολα τα μεγαλα pools ουσιαστικα ειναι διασυνδεδεμενα μεταξυ τους για πολυ γρηγοροτερη επικοινωνια, οπότε δε τους νοιαζει το 1mb transfer.

Επισης δε νομιζω οτι κατι τετοιο θα δουλευε πολυ καλα με το mempool limit του 0.12... αν εχω βαλει πχ 100mb limit, και στην ουρα εχει κανα gigabyte, παιζει να πρεπει να κατεβασω παρα πολλα.

Δε ξερω τι κενα ασφαλειας ή αλλα θεματα εχει και γιατι μπορει να απορριφθηκε το BIP.

Νομιζω ειναι ο ιδιος submitter που ειχε υποβαλλει και ενα αλλο BIP για συμπιεση των blocks (ειχε καλα gains, γυρω στο 27-28%) και απορριφθηκε το BIP με το σκεπτικο οτι τα external compression libraries ειναι ευαλωτα σε attacks και οτι θα ηταν καλυτερα να φτιαχθει ενα custom compression library για το ιδιο το bitcoin. Οπότε πρεπει να πηρε τα bip του και να τα πηγε στο unlimited να τα εφαρμοσει... το οποιο δεν ειναι απαραιτητα κακο αλλα δημιουργειται ενα σχετικο maintenance chaos οταν ο καθενας τρεχει οτι θελει και εχεις 800 soft forks με τον καθενα να τρεχει οτι να ναι. Το ιδιο ισχυει και για το segwit που, προσωπικα, δε μ'αρεσει σα hackια. Ας ελπισουμε να μη το κανουν χωνι απο αποψη ασφαλειας.

Γενικα οτιδηποτε αποκλινει απ'τον κωδικα του bitcoin τεινει να αρχιζει να βγαζει θεματα. Το εχουμε δει κατ'επαναληψη σε altcoins που πειραξαν παραμετρους, το βλεπουμε στο bitcoin xt που θα γινονταν χωνι με specially crafted blocks, αν τυχον ειχε ηδη εφαρμοσει το 8mb, και νομιζω θα το δουμε και σε πραγματα οπως xthin blocks, segwit κτλ κτλ.
legendary
Activity: 3430
Merit: 1142
Ιntergalactic Conciliator
March 15, 2016, 09:27:18 PM
#79
Alex γιαυτό εδώ τι λές. Καλή ιδέα ακούγεται δεν ξέρω στην εφαρμογή της πως θα είναι

https://www.youtube.com/watch?v=KYvWTZ3p9k0
legendary
Activity: 1708
Merit: 1049
March 15, 2016, 09:17:20 PM
#78
Μ'αρεσει που ο δημοσιογραφος παει να κανει points υπερ του classic και γινεται owned συνεχεια... λολ... ρωταει σε καποια φαση, γιατι λεει αμφισβητεις τον gavin και την εμπειρια του? Λεει ναι τον αμφισβητω... αν ειχαμε βαλει περυσι τα 8mb θα το χαμε σπασει το bitcoin.

Νομιζω πρεπει να αναφερεται στο οτι τα blocks των 2mb, αν ειναι "carefully crafted" μπορει να πιασουν και 10 λεπτα verification, ενω στα 8mb μπορει να κανει τιποτα μερες - αφου η υπολογιστικη δυναμη που απαιτειται κανονικα ειναι το τετραγωνο των συναλλαγων και δεν ανεβαινει γραμμικα. Αυτο εγινε ιδιαιτερα αντιληπτο οταν εγινε το stress test που μια εταιρια πεταγε free 0.0000001 btcs και τρεχανε ολοι να κανουν import, μεχρι που τα βαλε ολα σε ενα block ενας miner και τα σκουπισε - αλλα αυτο το block εκανε πολυ ωρα για να γινει validate ακομα και με το 1mb... στα 2mb θα ηθελε >10 λεπτα και στα 8mb αστα να πανε. Οπότε, εκεινη τη στιγμη, εγινε και ψιλοαυτονοητο οτι το XT ηταν επικινδυνο χωρις patching / περιορισμους στον τροπο που γινεται το hashing του block.
Pages:
Jump to: