Pages:
Author

Topic: Coronavirusten çok korkuyorum, maske takıyorum... - page 3. (Read 659 times)

legendary
Activity: 1918
Merit: 1727
Be A Hope
O kadar çok tribe soktular ki bende de bu korku baş göstermişti. Bir kaç uzmanı dinlendikten sonra bu korkum azaldı.

Uzmanlara göre, bu hastalık öyle bulaşan herkesi öldürmüyor. Tıpkı üşütme gibi, grip gibi bir hastalık. Direnci yüksek tutmak gerekiyor. Bal, limon, nane, sıcak su, duş ve hasta gibi hissettiğimde nurofen gibi şeylerle direnci yüksek tutuyorum. Hasta olunca gece iyice terlemekte çözüm. Anlatılanları dinleyince Corona da böyle bir hastalık olduğunu düşünüyorum. Direnci yüksek olmayan hastalarda zatüreye dönüşüyor. Zatüre ve solunum sorunları sonunda ölüme neden oluyor.
legendary
Activity: 2646
Merit: 1333
Bizde maske çılgınlığı tam olarak başlamadı ama başta Asya olmak üzere dünyanın bir çok yerinde insanlar dandik maskelerle önlem alma iyoluna gidiyor ancak bilim böyle söylemiyor!
- Bilindiği gibi cerrahlar ameliyatlarda mutlaka maske takarlar, neden acaba? Hasta daha önceden soğan yemişse ve geğirirse kokudan korunmak için mi? Grin Tabii ki o an son derece korunaksız olan hastayı kendilerinde olabilecek ve sağlıklı insanlara zarar vermeyen bakteri ve virüslerden korumak için. Yani bu aralar sıklıkla insanlarda gördüğümüz maskelerin amacı içeriyi dışarıdan değil, dışarıyı içeriden korumaktır (özel biyolojik korumalı maskeler ve gaz maskeleri hariç). Yani siz zaten hastaysanız ve maske takıyorsanız çevrenizdekileri korumuş olursunuz.
- Bu maskeleri takarak sadece korunmamakla kalmıyor, çok sık değiştirmediğiniz taktirde kullanımda oluşan nemlenme nedeniyle mikroorganizmalar için 5* Ultra HD, denize sıfır konaklama tesisi inşa etmiş oluyorsunuz, yani riski arttırıyorsunuz.

Peki gerçekten korunmak için ne yapılabilir?
Bunu anlamanın en iyi yolu nasıl bulaştığını bilmek, ve ona göre tedbir almak. Corona virüsü kabaca anlatmak gerekirse hastaların öksürüğü, tıksırığı, hapşırığı vb ile saçılan ve havada gezinen damlacıklar ve yine hastaların temas ettiği yüzeylerdeki gözle görünmeyen miktarda vücut sıvıları yoluyla (ter, salya vb) solunum sistemi üzerinden bulaşıyor.
Dolayısıyla aslında son derece sıradan ve basit önlemlerle ciddi şekilde korunabiliriz:
- En kolay ve gerçekten en koruyucu yöntem sık sık ve etkili bir şekilde el yıkamak.Çünkü en sık bulaşma yöntemi havadan veya yüzeylerden virüs almış elleri yüz bölgesine değdirmek, dolayısıyla elleriniz ne kadar temiz, risk o kadar düşük.
- Yıkamaya özen gösteriyor olsanız bile ellerinizle yüzünüzün herhangi bir yerine dokunmaktan kaçınmak, özellikle dışarıda, toplu bulunulan ortamlarda çok çok daha önemli.
- Hele bizim coğrafyanın genetik alışkanlığı olan "muck muck, naber abi" seramonisinden kaçınmak, hatta tokalaşmamak bile gerekiyor ama o kadarı bizim gibi ülkelerde hepten zor, ancak en azından öpüşmemeye alışmamız şart.

Son olarak şunu belirteyim, daha agresif mutasyonları çıkmaya başlamış olmakla birlikte, coronanın sağlıklı bireylerde ölümcül olmadığını unutmayın, tedbir almak ve durumun ciddiyetinin bilincinde olmak çok önemli ama kıyameti kopartacak virüs corona değil, en azından şu anki haliyle.

Dip not: Yazdıklarım bir yerden alıntı değil, güvenilir tıbbi kaynaklardan edindiğim bilgilerle derledim, gazete, internet ve sosyal medyada ciddi bilgi kirliliği var ve çoğu yanlış.
Pages:
Jump to: