Genelde yayıncılara para karşılığında oyunu oynatma olayları var. Bunu Türkiye’de yayıncılığı fazla olmayan diğer oyunlarda bile yapıyorlar ki CS, dünyaya mal olmuş bir oyun. Yayıncılar oyundaki hileleri söylerler, dile getirirlerse muhtemelen anlaşmanın dışına çıkacakları için para kazanamayacaklar. Zaten yayıncıların para kazanmalarını anlayamıyorum. Dünyanın en kolay ve zevkli işi. Sen oyun oynuyorsun, insanlar izliyor bir de üstüne para kazanıyorsun. Bakalım hilelere ne çare bulacaklar?
Hocam valve’nin para vereceğini sanmam zaten oyunu oynamak için can atıyor herkes. Yeni çıkan oyunlarda para aldıkları ve oynadıklarını kendileri de söylüyor ama bunda öyle bir durum yoktur düye düşünüyorum. Dediğiniz gibi dünyanın en zevkli işi olabilir. Pek tv izlemem arka planda genelde bir yayıncı açık olur yıllardır belli başlılarını izlerim. Güzel meslek doğrusu.
Hilelere ne çare bulacaklar dedik ya bence bulmayacaklar. Profesyonel arenada bile hile kullanırken yakalanan oyuncular oldu. Bu hilelere önlem almak için çalışmaları çok yetersiz ya da tamamen hikaye.
Hilelere çare bulamayan oyunlar er ya da geç kullanıcı kaybetmeye mecburdurlar. Valve’nin bu konuda mutlaka çalışma yapacağını düşünüyorum. Dediğim gibi yayıncılık dünyanın en keyifli işi ve insanların hayali bu işi yapmak. Bunu anlıyorum. Artık profesyonel arenada bile hile yapmaya tenezzül edecek oyuncular varsa onlarda zaten en büyük eksiklik haysiyet ve onurdur.