@gospodin geçmiş olsun üstat gerçekten iğrenç bir durum tat koku kaybı ben yaşamadım ama hanım yaşadı koku falan gitti koku gidince bir süre nefes aldığını bile hissedemez duruma geldi bir şeyi koklayamıyor tek iyi yanı çocuğun bezini değiştirirken koku almaması oldu
Allah acil şifalar versin üstadım dikkatli olun yeni varyant çok tehlikeli diyorlar
allah'tan yöneticilerim bu konuda son derece hassas ve akıllı insanlar. geçtiğimiz dönemlerde covid olsa bile çalışanlarından bunu saklamalarını isteyen bir sürü olay duymuştum. biz de kalabalık bir iş yeriyiz ve sonuçta herkesin yakınında hasta ya da yaşlı insanlar var. bu halde işe gidip salak gibi yatıp insanları riske atacağıma evde kendi halimde takılmam en mantıklısı.
bu arada ilk postu yazdığım sırada tat ve kokuda pek fazla sorun yoktu ama gün itibariyle tat duygusu tamamen yok oldu diyebilirim. tuzlu bir şey yersem onun sadece tuzunu anlayabiliyorum:)) rokanın tadından nefret ederim mesela ve o acı tadı en sonunda ancak alabiliyorum. koy önüme 10 kilo pırasa belki yerim.
@RaltcoinsB ben ilk benim uşağın bezini alırken kokunun gittiğini anladım şaka gibi bir andı burnum çok iyi koku alır ancak kaka kokusunu alamadım lan dedim ne oluyor.
geçmiş olsun.
@RaltcoinsB @gospodin @mandown Geçmiş olsun beyler, covid 19 çok bela bir hastalık, ben başladığından beri dikkat ediyorum yakalanmamaya, en iyi silahımız aşı ve yakalanmamak. Normalde iş yerinde pek maske takılmıyor ama kalabalık odaya girince maskeyi takıyorum. üşenmiyorum. Kalabalıkta hep takarak daha yakalanmadım. Şimdi bu Omicron belası çıktı o çok daha fena, haberlerde de göstermeye başladı, eskiden virüs gençleri ya hiç tutmuyordu ya da yaşlılar gibi ağır hasar veremiyordu. bu sefer gençleri tutuyor hem de hasar veriyor. Yakın zamanda covid olanlar dikkat etsin omicron olabilir, bol su ve sürekli proteinli beslenin. NAC marka ilaç veriyorlar etken maddesi Asetilsistein. halk arasında balgam sökücü deniyor ama etki mekanizması bilindiğinden kesinlikle işe yarıyor. Virüs az tutunuyor ciğerlere, en belası ciğeri tutması çünkü. Asetilsistein i araştırın çok ciddi antioksidan özelliği var, yabancı maddelere direk yapışıyor nötrlüyor. Hem tedavi edici, hem de ciğere inmediyse ciğere tutunma ihtimalini azaltıyor.