DSÖ tarafından bu illete dair semptomlar 8 Aralık 2019 tarihinde başlamıştı, o dönem birer hafta arayla iş yerinde önce bir arkadaşım ailece, sonraki hafta da ben bu illetin bütün belirtilerini gösterir şekilde hastalanmıştık. Aradan bir süre geçti covid hayatımıza resmen girince, ulan biz bunu geçirmiş olabiliriz diye epey konuşmuştuk, özellikle belirtiler bizimkilerle birebir uymaya başlayınca. 2021 Ocak ayında maalesef halam ve eniştem arka arkaya bu illetten vefat ettiler. Bize en büyük darbesi de bu oldu sanırım.
Bu arada koca koca sitelerde milyonluk dairelerde hapis kaldı insanlar hafta sonlarında, bizim gibi köyde yaşayanlar ise müstakil evlerinin bahçesine masa atıp birçok kısıta maruz kalmadan yaşadılar süreci.
Neredeyse bütün dünya benzerini yaptı ama Türkiye bokunu çıkartarak yaptı, çok sayıda covid ölümü kayıtlara farklı tıbbi nedenler olarak geçirilerek gizlendi maalesef. Aynı şekilde, özellikle pandemi başlarında hastane zinciriyle para basan faarettin mümkün olduğunca covid teşhisi konulmaması için tüm sağlık birimlerine baskı yaptı. Vaka ve ölüm sayılarını rahatlıkla x5 olarak düşünebilirsin.
Ayrıca senin gibiler yüzünden müstakil ev hayalimiz hayalden de öte, ütopya oldu, oralarda çok daha serbest ama güvenli yaşayıp hava attınız, talep artınca fiyatlar da fırladı.
(Senin gibiler yüzünden kısmı şaka tabii ki
)
Hocam başlangıç sürecinde, hatta işler dünya genelinde ciddiye binmeye başladığında bile bizdeki bazı aklı evveller ne olacak canım normalde de nezle gripten ölümler bu seviyede oluyor diye olayı yumuşatmaya çalıştılar, sonrasında ise genel olarak bizde ölümleri hep az belirtmek hastalığı hortladı, ( son depremde söylenen sayı ortada, ama GSM şirketlerinin ulaşamadığı abone sayısına bakarsak durum hiç öyle değil örneğin)
Hocam ben kendim almaya kalksam hayaldi, yere dededen kalma arsaya ev yaptık zamanında, iyi ki yapmışız, umarım size de kısmet olur.😅