Pages:
Author

Topic: Covid üzerinden 4 yıl geçmesi - page 3. (Read 549 times)

legendary
Activity: 1624
Merit: 1436
VPN Friendly & Exclusive Bonuses!
January 21, 2024, 11:52:14 AM
Bağışıklığımızı olduğu kadar yüksek tutmanın yollarını bulmamız gerekiyor.Covid hayatımıza gireli 4 yıl oluyor fakat halen daha dışarıda dolaştığını söyleyebiliriz.Birileri hasta oluyor iyileşiyor ama daha sonra başkasına bulaştırıyor.Buna bir çözüm bulmak zor fakat bunun yerine kendi bağışıklığımızın gücünü yükseltmemiz gerekiyor.Hayatımızdan uzun bir süre çıkmayacak zaten artık grip olduk demiyoruz Covid olduk diyoruz Cheesy
Zaman bu arada gerçekten hızlı geçiyor işin ilginç yanı covid gireli 4 yıl oldu ama resmi kayıtlarda bir kere pozitif olarak gözükmedim.

O iş tam olarak iki ucu boklu değnek, bağışıklık düşük olursa o hastalık senin, bu hastalık benim, bakteri/virüs kokteyliyle canımıza okunuyor ama bağışıklık gerekenden fazla yüksek olursa da bu sefer otoimmün hastalıklar dediğimiz son derece tehlikeli olabilecek durumlar oluşabiliyor. yani tam olarak meşhur reklamdaki slogan yaşanıyor: Kontrolsüz güç güç değildir...Vücut bu sefer normalde sakıncası olmayan şeylere ve kendi kendisine saldırmaya başlıyor. O nedenle en ideali normal düzeyde bağışıklık.

Hocam tabiki öyle her şeyde abartıya kaçmak zararlı. Bağışıklığa takviye edici gıdalar harici bunu sebze ve meyve ile de halledebiliriz. Daha kötü olan bu soğuklar direncimizi düşürüyor ve hasta olma şansımız artıyor. Sağlıklı ve düzenli bir hayatımız olduğunda hasta olmaktan ziyade hem daha dinç oluyoruz hem de bu tarz bağışıklık arttırıcı ek takviye gıdaları tüketmemize gerek kalmıyor.
legendary
Activity: 2646
Merit: 1333
January 21, 2024, 08:42:19 AM
Bağışıklığımızı olduğu kadar yüksek tutmanın yollarını bulmamız gerekiyor.Covid hayatımıza gireli 4 yıl oluyor fakat halen daha dışarıda dolaştığını söyleyebiliriz.Birileri hasta oluyor iyileşiyor ama daha sonra başkasına bulaştırıyor.Buna bir çözüm bulmak zor fakat bunun yerine kendi bağışıklığımızın gücünü yükseltmemiz gerekiyor.Hayatımızdan uzun bir süre çıkmayacak zaten artık grip olduk demiyoruz Covid olduk diyoruz Cheesy
Zaman bu arada gerçekten hızlı geçiyor işin ilginç yanı covid gireli 4 yıl oldu ama resmi kayıtlarda bir kere pozitif olarak gözükmedim.

O iş tam olarak iki ucu boklu değnek, bağışıklık düşük olursa o hastalık senin, bu hastalık benim, bakteri/virüs kokteyliyle canımıza okunuyor ama bağışıklık gerekenden fazla yüksek olursa da bu sefer otoimmün hastalıklar dediğimiz son derece tehlikeli olabilecek durumlar oluşabiliyor. yani tam olarak meşhur reklamdaki slogan yaşanıyor: Kontrolsüz güç güç değildir...Vücut bu sefer normalde sakıncası olmayan şeylere ve kendi kendisine saldırmaya başlıyor. O nedenle en ideali normal düzeyde bağışıklık.
sr. member
Activity: 770
Merit: 442
January 21, 2024, 07:48:08 AM
Konuşulmasada kovit salgını bence devam ediyor. Bu kadar sık hasta olduğumu hatırlamıyorum. 20 aralıkta şiddetli baş ağrısı çektim yaklaşık 10-12 sonra geçti derken dün yine hasta oldum grip gibi görünüyor yine şiddetli baş ağrısı devam ediyor 24 saatten fazla yatıyorum. Eskiden kış döneminde 1-2 kere hasta olurduk şimdi ay geçmeden hastalanıyorum.

Covid hiç bitmeyecek (kendi fikrimi yazmıyorum, bilim insanları böyle söylüyor), hastalığa neden olan virüs artık hayatımıza kalıcı olarak yerleşti, kedi fare oyunu şeklinde devam edecek. O vücuda girecek, bağışıklık sistemi tanıyıp savaşacak, o değişime girecek, yeniden güçlenecek vb
Yani nasıl gribi dünyadan yok etmek gibi bir olasılık yoksa, covidi de yok etmek söz konusu değil.
Kovidin zaten türlü türlü varyasyonları varmış öncesinde hocam. Şimdi olan ise insan hayatının içine giren türü ona tamamen yapay diyorlar ama yemin edebilirim, ispatlayamam mevzusu var ortalarda. Koronavirüs hayatımızın gerçeği oldu. Bununla yaşamayı kabullenmeliyiz. Vücudun artık ona göre daha hızlı antikor üretmesini dilemekten başka çaremiz yok sanırım. Şu an ondan daha tehlikeli olan Influenza virüsü. Ondan korkmak daha mantıklı çünkü daha tehlikeli bir virüs.
legendary
Activity: 1624
Merit: 1436
VPN Friendly & Exclusive Bonuses!
January 21, 2024, 06:33:16 AM
legendary
January 21, 2024, 05:11:05 AM
Konuşulmasada kovit salgını bence devam ediyor. Bu kadar sık hasta olduğumu hatırlamıyorum. 20 aralıkta şiddetli baş ağrısı çektim yaklaşık 10-12 sonra geçti derken dün yine hasta oldum grip gibi görünüyor yine şiddetli baş ağrısı devam ediyor 24 saatten fazla yatıyorum. Eskiden kış döneminde 1-2 kere hasta olurduk şimdi ay geçmeden hastalanıyorum.

Covid hiç bitmeyecek (kendi fikrimi yazmıyorum, bilim insanları böyle söylüyor), hastalığa neden olan virüs artık hayatımıza kalıcı olarak yerleşti, kedi fare oyunu şeklinde devam edecek. O vücuda girecek, bağışıklık sistemi tanıyıp savaşacak, o değişime girecek, yeniden güçlenecek vb
Yani nasıl gribi dünyadan yok etmek gibi bir olasılık yoksa, covidi de yok etmek söz konusu değil.
hero member
Activity: 1498
Merit: 936
January 21, 2024, 05:00:34 AM
Başlangıcından bu yana 4 yıl geçmiş olabilir ama kısıtlamalar yasaklar kalkalı sanırım 2 yıl oluyor. Hafta sonu ve akşamları sokağa çıkmak yasak bütün bir yılı böyle geçirmiştik öyle sıkıcı günlerdi ki. Hayatımız yaşantımız değişmişti okullar online bazı işler online hale dönmüştü. Umarım bir daha böyle bir pandemi yaşamayız.
hero member
Activity: 1330
Merit: 645
January 21, 2024, 04:11:21 AM
Covid19 üzerinden 4 yıl geçmiş pek çoğumuzu delip geçti. Epey sorunlarla uğraşan insan bıraktı geride.
Şimdi hep olumsuz değil bende bir şeyi ciddi olumlu değiştirdi.
Koku alma duygum hastalık esnasında kaybolmuştu. Sonra yine geldi. Eskiden kötü deneck kokuları çok iyi alabiliyordum. Hani nasıl anlayaım yanımdaki insanda iltihabik bir durum var ise bunun kokusu bana gelirdi. Ama gül kokusun seçemezdim. Güzel koku konusunda sıkıntılarım vardı. Şimdi bu güzel koku dediğimiz gurup ta gayet iyi durumda burun 10 numara oldu. Şimdi en çok sıkıntı çektiğim durum kolonya kokusu. Piyasada satışa çıkan nerdeyse her kolonya dezenfektan gibi kokuyor. Geçenlerde selin marka bir ürün aldım limon kolonyası gibi kokuyor. Şimdilik durum bu.
hero member
Activity: 1498
Merit: 936
January 21, 2024, 12:06:55 AM
legendary
January 20, 2024, 05:18:10 PM
Valla bende eskiden de olan ama kontrol edebildiğim bir takım davranış bozuklukları oluşmasına neden oldu. Kişisel hijyen ve tuvalet temizliği konusunda hassasım, millet marketlerde vb bulunmadığı için öyle şeyler satıldığını bilmezken bizim evde her zaman dezenfektan vardı mesela. OKBli değilim, ev pis, tozlu, dağınık vb olabilir, asimetriyle hiç derdim yok, önemsemem ama yazdıklarım farklı.
Pandemi ile bir de içeri/dışarı durumu oluştu, dışarıdan gelir gelmez bir yerlere dokunmadan önce kıyafet değiştirmek, sonra el yıkamak, dışarıdan alınan/gelen her şeye dezenfektan sıkmak olayı bende kalıcı hale geldi, kıyafet ve el yıkama bence zaten her şekilde gerekli ama o dezenfekte etme dürtümü dizginlemeye çalışıyorum, pandemiden önce yoktu bu durum.
Ve gerçekten titiz birisi falan kesinlikle değilim.
sr. member
Activity: 1386
Merit: 374
January 20, 2024, 04:56:16 PM
Vay be geçmişe dönüp bakıyor insan ve neler yaşamışız bir kere daha görüyor, kapanmalar, yasaklar derken aradan geçen yıllar, koronavirüs hala var ve grip gibi karşılıyoruz artık, koronavirüs bahanesiyle dünyaya enjekte edilen M-RNA ise sanırım yıllar sonra etkilerini gösterecek, umarım genetik bir hataya sebep olup yıllar sonra doğacak nesillerimizi etkileyecek yan etkiler bırakmaz,
member
Activity: 1011
Merit: 65
January 20, 2024, 12:42:08 PM
Covid salgını başladığından bugüne 4 yıl olmuş.

Zaman su gibi akarken oyalanacak birşey buluyor insan...

Pages:
Jump to: