Emek verip, uğraşıp yaptığınız birşeyi bizimle ücretsiz paylaştığınız için elinize sağlık.
Benim kullandığım Claymore versiyonu -> Claymore CryptoNote AMD GPU Miner v11.2 - POOL
Ben bu versiyon ile XMR kazım yaptığım zaman Claymore'nun ayarlarında allpools özelliğini kapatabiliyorum ve bu sayede claymore devfee işlemi için belli poollara SSL haricinde bağlanabiliyor. SSL haricinde bağlanabildiği için bizde network üzerinden dinleme yapabiliyoruz.
Fakat aynı Claymore uygulaması üzerinden XMR değilde ETN kazımı yapmaya çalışınca ayarlardan allpools özelliğini kapatmamıza izin vermiyor. Ve belli aralıklarla şu üç poola şu portlar üzerinden bağlanıyor.
xmr-eu.dwarfpool.com port 8005 (unsecure)
xmr-eu1.nanopool.org port 14433 (SSL/TLS)
us-east.cryptonight-hub.miningpoolhub.com port 20580 (SSL/TLS)
Dwarfpool'a unsecure bağlantı sağladığı için dinleme işlemi başarılı bir şekilde uygulanabiliyor. Fakat diğer pool'lara SSL üzerinden bağlandığı için dinleme yapılamıyor.
Bununla ilgili bir düzenleme yapabilecek misiniz?
İlgili SSL bağlantıların decrypt (çözülmesi) edilmesi için trafiğin hedefe gitmeden bir noktada sonlandırılması ve ilgili değişikliğin o noktada yapılarak poola iletilmesi gerekiyor.
Mevcut uygulamayı rayına oturttuktan sonra uygulama üzerine bir proxy eklemeyi düşünüyorum
En kısa sürede güzel haberlerinizi bekliyoruz.
Sana tam hazır bir proxy ile bu işi halletme opsiyonu önerecektim fakat aşağıdaki sebepten ötürü çok mantıklı olmayacağını düşünüyorum.
Allpool 1 olduğunda şöyle bir sıkıntı hasıl oluyor.
Hadi ssl i proxy ile hallettik, lakin bu sefer sen nanoda kazarken arkadaş devfee sini miningpoolhub.com a gönderiyor. Tabi bu durumda ilgili devfee senin adresin ile miningpoolhub.com üzerinde birikiyor. Düşük hashrate ler için acaba ne kadar sürede payout oluşabilecek ? Bu konu geliştirmenin faydası noktasında gerekliliği baya bir düşürüyor.
Linuxta biraz uğraştım bununla ilgili nfqsed ve nfqueue kullanarak,
ld_preload ile library ekleyerek devfee paketlerine müdahale etmek mümkün gibi gözüküyor,
ama bu fee paketlerindeki ssl şifreli solution ve adresi değiştirmeyi beceremedim.
paketi yakalıyorum, yönlendirsem sizin dediğiniz gibi küçük miktarda birikimi payout olarak almak sorun oluyor.
devfee leri kullanıcı pooluna forward edebiliyoruz ancak sadece devfee+kullanıcı poolu aynı olursa oluyor.
Onun dışında devfee flypoolda kazarken, ben miningpoolhubda kazıyorsam bi halta yaramıyor.
LD_PRELOAD ile OPENSSL 1.0'a müdahale etmeyi incelemek gerekiyor sanırım.