Fonun %9,35 'lik kısmı Bitkapital Trading olarak görülüyor , toplamda günlük 1 BTC işlem olan yerde (08.01.2017 verileri) 10 BTC tutmak iki ihtimal akla getiriyor.
1) Fonun %10 'luk kısmı atıl durumda bekliyor.
2) Biz fon yatırımcıları olarak BitKapital'i fonluyoruz.
Bununla birlikte haftalık olarak yayınlanan sonuçlar ve sitedeki yatırım alanlarının gösterimi daha ayrıntılı olmalı diye düşünüyorum. Neredeyse 400 bin TL tutarında bir miktarı yönetiyorsunuz ancak haftalık sonuçların; oradan %0,20, buradan %0,25 geldi şeklinde açıklanması bence hoş değil. Nereye ne kadar tutar yatırıldı , ne kadar kazanıldı ,lendingler hangi vadeyle ve hangi getiri oranıyla verildi, hangi trading işlemlerini yaptınız vs. gibi ayrıntılı olarak gösterilse daha güzel olur ve fonun güvenilirliği artar diye düşünüyorum.
Örneğin ben geçen hafta Bitkapital üzerinde yaptığınız işlemleri ve oradan elde ettiğiniz getiriyi çok merak ediyorum.
muhtemelen bitcoin, kripto-varlık konularında yenisiniz. çünkü foruma attığınız ilk mesajınız olduğunu görüyorum. ilk mesajınızı bize ayırdığınız için çok teşekkür ederiz.
mesajınızın ilk olması nedeniyle bilgi ve deneyim anlamında bilginizi öncelikle arttırmanızı öneririz. Böylece yaptığınız yorumlar daha nokta atışı olabilir. Çünkü yorumlarınızdan bilgi anlamında eksik olduğunuzu görüyoruz.
Bildiğiniz gibi Cyrptomerian Invesment Private Crypto-Fund , Kuzey Kıbrıs merkezli Bitkapital Tradin Ltd. altında işletilen bir fondur. Bu forumda işletilen alternatiflerinden başka bire bir örneği yok. Ki forumda işletilen fonlardan da bir çok farklılığı vardır. Detaylarına girmeyeceğim ancak en basiti 4 farklı alanda 30 farklı yatırım merkezine yatırım yapıyoruz. Diğer yatırım imkanları ki bizim zaten yatırım yaptığımız Dice, Lending veya OxBTC, Magnr gibi doğrudan yıllık %2-24 arası getiri sunan şirketler. Lending ve Dice hariç BTClerinize nasıl bir getiri geldiği belirtilmez, doğrudan getiri hesabınıza ödenir.
Konvansiyonel bankacılık sisteminde kurgulanmış fonlarda da benzer şekilde fonlar sonuçları raporlar. Yani şunu aldım sattım, oradan şu geldi değil. Yatırım yapılan hisseler açıklanır. Detaylı analizleri bağımsız denetim şirketleri ve SPK gibi kurumlar yaparlar. kullanıcılar ile bu detaylar paylaşılmaz. Bu denetim şu an için bizim fonumuz için hem mevzuat hem de maliyet anlamında zor. ama ilerde büyüdüğümüzde yeterli mevzuat olmasa bile bağımsız denetim şirketi ile çalışmak bizde istiyoruz. Şu ana kadar hedeflerimizi gerçekleştirdik bunu da gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz.
Diğer taraftan haftalık raporlamanın ötesinde aylık ve önümüzdeki günlerde yayınlayacağımız yıllık rapor ile yatırımcıların daha fazla detayı görmesini sağlamaya çalışıyoruz.
Bahsettiğiniz gibi hami şirket olan Bitkapital Trading Ltd. nin gate olduğu Bitshares platformu üzerinde 10 BTC lik bir yatırımımız var. Burada amaç farklı bir trade bölgesinden de kazanç sağlamak. Nasıl ki Poloniex ve Bitfinex de gün içi al-sat yapılıyorsa burada da yapılmakta. Ancak toplam trading getirisi, toplam Dice ve Lending gibi birlikte hesaplanmaktadır.
Yatırım merkezlerimizi sürekli arttırmaya çalışıyoruz ki risk anlamında dağıtımı daha iyi yapabilelim. bu bağlamda önerilere her zaman açığız ve forumda açılan fonlara da azami desteği vermeye çalışıyoruz.
Daha önce de ilettiğimiz gibi getirimiz de forumdaki diğer alternatifler gibi yüksek hedef veya vaatlerimiz yok. Bizi HYIP siteleri ile de karşılaştırmayınız.
Lütfen bizi bizim gibi şirket temelli ve daha büyük fonlar yöneten Magnr, Bsave, Bitbays, OxBTC gibi şirketlerle karşılaştırınız. Ondan sonra yatırım yapmayı veya yapmamayı düşününüz. Mümkünse de ikinci mesajınıza kadar bu şirketleri, sundukları hizmetleri, raporlamaları ve getirilerini inceleyiniz.
teşekkürler...
Haklısınız , kripto varlıklar konusunda yeniyim , bir aylık mazim var hepi topu, birçok konuyu yavaş yavaş öğreniyorum. Bununla birlikte 2000 senesinden beri eski adıyla I.M.K.B. yeni adıyla BİST' de işlem yapıyorum. Bu nedenle olsa gerek , hala kripto varlıklar konusunda birçok terimden bihaber olsam bile , atıl duran , başka şirketi fonlamada kullanılan parayı hemen farkedebiliyorum.
Fonun daha açık bilgiler vermesi konusunda da size hak veremiyorum. Bütün trade işlemlerini önüme dökün demiyorum haftalık yapılan işlemi 2 kaleme sığdırabilirsiniz , örneğin ;
Poloniex Trading :
Satım: 10 BTC , 10.000 $
Alım: 10.45 BTC , 10.000 $ vb. gibi
Lending konularında; birilerine "piyasa teamüllerinin dışında bir oranla" borç vermediğinizi nereden bilebiliriz vade ve oran açıklamazsanız. Yada verdiğiniz borçların tamamı haftalık mı ? Daha uzun süreli, örneğin 2 ay sonra geri ödenmek üzere borç verdiğinizde bunu getiri olarak fona nasıl yansıtıyorsunuz. Haftalık yansıtsanız, oldu ki borç verdiğiniz borcu ödemedi , fondan erken çıkanlar avantajlı, ödenmeyen borçtan dolayı getiri elde etmiş gibi oldu. Para geri döndüğünde, 2 aylık sürenin sonunda yansıtsanız 7. hafta fondan çıkanın günahı ne bu lending' den "sıfır" kazanç elde etti. Belki vade ve oranlar açıkça belirtilse bir hafta daha bekleyip o getiriden de faydalanacaktı bu kişi.
Bu kadar bilgiyi verebilmek için para ve insan kaynağımız yok demek bahanedir en basiti , basit bir format hazırlarsınız haftalık güncellemek 15 dk alır. Zaten birçok yatırım yaptığınız yerde pozisyonunuz sabit duruyor.
BitKapital'deki 10BTC nin izahını bana yapamazsınız ama asıl merak ettiğim bunun izahını gerçekten inanarak kendinize yapabiliyor musunuz ?
Akıllı para boş durmayı sevmez...