Pages:
Author

Topic: DAO. takipte kalalım - page 4. (Read 6987 times)

hero member
Activity: 826
Merit: 1000
May 15, 2016, 05:03:18 PM
aynen öyle olacak, satışa çıktığında da 1 cent felan olur herhalde ilk başta. umarım daha az olmaz.  Grin

1 sent falan olamaz. Zaten şu anda 10 sent civarında 1 DAO'nun maliyeti.
100 DAO = 1 ETH ilk 14 gün, son gün 100 DAO = 1.5 ETH olacak. 1 ETH = 0.022 BTC. Ona göre hesaplayın işte.
sr. member
Activity: 594
Merit: 252
May 15, 2016, 04:54:33 PM
12gün kala, 1milyar dao üretildi... Bu nereye gidiyor.. Diyelim ico satişi bittiginde 2milyar dao uretilse, bunun birim fiyati kaç cent olacak ki...  Valla nereye gidecek anlamadim.. Çoğaldikca degersizlesecek gibi geldi bana.. Nedersiniz?

aynen öyle olacak, satışa çıktığında da 1 cent felan olur herhalde ilk başta. umarım daha az olmaz.  Grin

Hayır arkadaşlar bence DAO yu, tipik altcoinlerde olduğu gibi bilindik enflasyonel bir yaklaşımla değerlendirmemek gerektiğini düşünüyorum. DAO yu tüm diğerlerinden ayrı tutmak gerek biliyorsunuz bu başka birşey. DAO nun ETH ile etkileşimli olarak çok farklı bir fiyatlandırma dengesi ve stratejisi olacağını düşünüyorum. Belki ilk zamanlarda bu denge hemen oturmayabilir bilemeyiz ancak ilerleyen aylarda netleşecektir. Özellikle DAO ile finanse edilecek ilk proje koşmaya ve başarı ışığı göstermeye başladığında hep beraber göreceğiz etkisini.

DAO nun sayısının çok olması beni tedirgin etmek yerine aksine heyecanlandırıyor. Çünkü DAO, ethereum'u bugünlere getirmeyi başarmış güçlü bir ekibin elinde. Onlar DAO nun değerini yükseltecek projeler ve çalışmalarla başarılar sağladıkça, toplam DAO sayısınca değerlenme çarpanını düşünürsek, bu hem Ethereum hem Slock.it ekibinin finansal gücüne muazzam güç katacaktır acizane kanaatimce.
sr. member
Activity: 388
Merit: 288
Living the dream
May 15, 2016, 09:22:08 AM
aynen öyle olacak, satışa çıktığında da 1 cent felan olur herhalde ilk başta. umarım daha az olmaz.  Grin
hero member
Activity: 742
Merit: 501
May 15, 2016, 09:09:19 AM
12gün kala, 1milyar dao üretildi... Bu nereye gidiyor.. Diyelim ico satişi bittiginde 2milyar dao uretilse, bunun birim fiyati kaç cent olacak ki...  Valla nereye gidecek anlamadim.. Çoğaldikca degersizlesecek gibi geldi bana.. Nedersiniz?
hero member
May 15, 2016, 08:52:01 AM
DAO ya çevirdiğimiz ether leri  şuanda henüz kullanamıyoruz heralde dimi ? satamıyoruz yada harcayamıyoruz.  O na göre belirli bir miktarda yatırmak istiyorum.
Ve bunları kullanabileceğimiz zaman hakkında bir bilginiz var mı ?

DAO ön satışı 2 hafta daha sürüyor. Ondan sonra borsalarda trade yapabileceksiniz. Bu 2 hafta içinde satış yapmak isterseniz OpenLedger buna imkan sağlıyor.
legendary
Activity: 2240
Merit: 1112
LLP Programming & Electronics
May 15, 2016, 08:35:31 AM
DAO ya çevirdiğimiz ether leri  şuanda henüz kullanamıyoruz heralde dimi ? satamıyoruz yada harcayamıyoruz.  O na göre belirli bir miktarda yatırmak istiyorum.
Ve bunları kullanabileceğimiz zaman hakkında bir bilginiz var mı ?
member
Activity: 112
Merit: 10
May 15, 2016, 07:37:42 AM
dao ethereumun temelinde var zaten

dao da bu temel uzerine kurulu.

https://ethereum.org/dao
member
May 15, 2016, 06:34:51 AM
https://daohub.org/ girelim
get dao tokense tıklayın
asagıda start wizarda tıklayalım
çıkan ekranda asagı kaydıralım accept secelim yani kabul ediyorum
seceneklerden 3. yu secelim .
diger secenekte 3. yu yani sonuncuyu secelim
ancak bu adımda dikkat edin yeni ethereum wallet ve adres olusturacaksınız .
tum sifre private key , sifreli dosya hepsini yedeklediginizden emin olun .
altta sifre girin ( guclu olsun ve bi yere not edin bunu ,
kucuk buyuk harf dikkat edin . en az bir kucuk ve buyuk harf ve rakam girin )
sagdan generate tıklayın

burdan download  tıklayın .  bu sizin sifreli private key barındıran dosya
ilerde bunu https://www.myetherwallet.com/ uzerinden yukleyip sifrenizle
olusturdugunuz wallete ( hesaba ) ulasıp daonuzu kullanabileceksiniz .
alttaki adres walletinizin ethereum adresi onu da kopyalayın
bi yere kaydedin
bu adres otomatik yukardaki ethereum adres kısmına da geldi , artık asagıdan
shapeshift bolumune gelebilirsiniz
pay with altcoinse tıklayın
acılan pencerede bitcoin veya istediğiniz altcoini secip listeden
altına da return adres olarak da o coinin ( diyelim bitcoin ) sahip oldugunuz
wallet adresini yazın
bitcoinle yaparken bitcoin adresinizi , hata olursa gonderdiginiz bitcoin buraya
geri gelecek
altına email adresinizi yazın
submit e tıklayın ( amount eth bolumu bos kalacak )
simdi bekleyin
bikac dakka sonra ekranda hareketler olacak .deposit gelecek . sonra donusecek
en son tamamlanacak islem ve ekranda uyarısı gelecek su kadar bitcoin veya
altcoin gonderdiniz su kadar ethereuma cevrilip adresinize eklenmistir gibi
ayrıca email gelecek size
sonra bu pencereyi kapatın
sonra https://daohub.org/creation.html adresine gidin
ethereum adresinizi ilgili bolume yazın
checke basın kac daonuz oldugunu gorursunuz
ethereum adresinizi , indirdiginiz dosyayı ve sifreyi saklayın
ilerde lazım olacak Smiley
islem bitince o ekranı da kapatın
member
May 15, 2016, 06:27:48 AM
arkadaslar . sadece faydalanmanız icin bir baslık actım insanın burkundan getirmeyin pisman etmeyin . serkanbayır herkes istedigi baslıgı acabilir ben acmıstım sen niye actın gibi  birseyi sana yakıstıramadım . madem konu baslıgı actın git orda mesaj yaz . yazılanları oku .

ben farklı acıdan yaklasmak istiyorum belki ve de baska konu altında kaybolmasını istemiyorum  degerli paylasımlarımın .

son 2 gunde  yaklasık 47 milyon usd yatırım almıs  ( 2 gun once 60 milyon usd civarındaydı )

son zamanların en buyuk projesi .

alımı anasayfada wizarddan yapabilirsiniz .

eherwallet kuruluysa ordan yapın ancak ust duzey kullanıcılar icindir ether wallet .

ben asagıda birazdan yayınlayacagım yontemi tavsiye ederim size .

legendary
May 14, 2016, 11:05:50 PM
Bu dao parası POS gibi davranacak ozaman değilmi... Premine coin gibi... Yapılan işlerden gelen miktarı dao sahipleri elde tuttukları dao  miktarları oranınca pay alacak ve hesabına yeni dao lar yatacak?

Gercekten bu baslik iyi olmadi ve konu dagiliyor! Sorunuzu dao basligi altinda yazarsaniz cevabinizi verecegim.. Yoksa yarin bu baslik altta kaldiginda ayni soruyu bir baskasi soracak..

Evet başlık iyi olmamış .
1. si detaylı açıklama yok ve  konu sahibi tekrar yazmamış . Yardımcı olabileceğini söylemiş bana yazın demiş, ama cevap yok. Umarım iyidir başına birşey gelmemiştir.
2. si Artık böyle   "Koşun yakalayın, aman sakın kaçırmayın, kaçırırsanız üzülürsünüz, fırsat elden gidiyor" çeyizlik tencere tava satar tarzı sloganlar insanlarda antipati yaratıyor. En azından bende öyle  . Birde  (konu ile alakası yok ama ) sonu  .99 ile biten rakamlar. Sakın kaçırmayın Fırsat  7.99 TL   gibi .
3. sü neden indirim var ? ve süresi neden kısıtlı ? peki indirimi kaçıranlar enayi mi olacaklar daha pahalıdan alacaklar ?
legendary
May 14, 2016, 01:44:28 PM
Konuyu açan arkadaştan bir açıklama gelmemiş.  Bu durumda aklıma şu geliyor  "Elinde ki 1 elma ağacın dalında duran 2 elmadan daha değerlidir"
hero member
Activity: 661
Merit: 581
May 13, 2016, 05:40:00 PM
Bu dao parası POS gibi davranacak ozaman değilmi... Premine coin gibi... Yapılan işlerden gelen miktarı dao sahipleri elde tuttukları dao  miktarları oranınca pay alacak ve hesabına yeni dao lar yatacak?

Gercekten bu baslik iyi olmadi ve konu dagiliyor! Sorunuzu dao basligi altinda yazarsaniz cevabinizi verecegim.. Yoksa yarin bu baslik altta kaldiginda ayni soruyu bir baskasi soracak..
hero member
May 13, 2016, 05:33:05 PM
sr. member
Living the dream
May 13, 2016, 05:01:41 PM
yep. satıleybıl olacaklar. bitcoin ya da ether gibi.
hero member
May 13, 2016, 04:57:59 PM
diğer konuda bir arkadaş 495 milyon adet dao olacak demiş. Peki ico kapanınca bu dao tokenler exchange ofislerinde işlem görecekmi? bildiğimiz coinler gibi mi davranacak... Yani elimizdeki dao tokenleri satıp alabilecekmiyiz?

hero member
May 13, 2016, 04:53:55 PM
nediyorsunuz? girmelimi acaba??*

10 eth ile bi deneyimmi?
batarmıyız?

10 Ether ile ne batarsınız ne çıkarsınız. Denemek serbest.
"Kaybederseniz üzülmeyeceğiniz bir miktarla yatırım yapın."
hero member
May 13, 2016, 04:50:53 PM
nediyorsunuz? girmelimi acaba??*

10 eth ile bi deneyimmi?
batarmıyız?
hero member
May 13, 2016, 04:33:44 PM
10000 dao
3000tl yatırım yaptın ha...

Çok mu geldi az mı? Smiley
Bu kadar çok konuştuğuna göre ben daha çok yatırım yapmasını beklerdim arkadaşın ama parasının diğer bölümünü WAVES'e ayırmış olabilir.
hero member
May 13, 2016, 04:30:27 PM
10000 dao
3000tl yatırım yaptın ha...
sr. member
Living the dream
May 13, 2016, 01:29:06 PM
yok buraya yazsın, ben de katılıcam  Grin