Pages:
Author

Topic: DARBE GIRISİMI - page 3. (Read 20647 times)

full member
Activity: 238
Merit: 100
July 22, 2016, 02:47:44 PM
rahat ol hocam acıklanan sayı gercektır..neden dersen bu konuda yalan solemezler..nedenını kendınız dusununuz..
ayrıca cok dıkkatımı ceken bıseyde forumlarda gercek hayatlarda tv lerde olsun erdogan denılırken artık cumhurbaskanımız recep tayyıp erdogan dıyorlar .  Grin Grin
8000 polis 9000 asker 3000 yargic 500 mufettis valiler kaymakamlar falanlar filanlar OGLUM ZATEN DEVLET SIZDEYMIS NE DIYE DARBEYE TESEBBUS ETTİLER KI   Grin Grin

İlk başlarda ben dahil bir çok kişi bunun düzmece bir darbe olduğunu düşünüyordu. Sonra bir çok şey, görüntüler, canilikler ortaya çıkınca, CB nin halkı sokağa çağırarak doğru bir hamle yaptığı ortaya çıktı. Dolayısıyla CB na tepkili olan bir çok kişi bunu fark ederek, en azından ılımlı olmaya başladı.
hero member
Activity: 868
Merit: 502
July 22, 2016, 10:59:03 AM
rahat ol hocam acıklanan sayı gercektır..neden dersen bu konuda yalan solemezler..nedenını kendınız dusununuz..
ayrıca cok dıkkatımı ceken bıseyde forumlarda gercek hayatlarda tv lerde olsun erdogan denılırken artık cumhurbaskanımız recep tayyıp erdogan dıyorlar .  Grin Grin
8000 polis 9000 asker 3000 yargic 500 mufettis valiler kaymakamlar falanlar filanlar OGLUM ZATEN DEVLET SIZDEYMIS NE DIYE DARBEYE TESEBBUS ETTİLER KI   Grin Grin
hero member
Activity: 938
Merit: 1000
July 22, 2016, 09:20:53 AM
ben mi kaçırdım bilemiyorum ama şöyle bir sorum var. 250 civarı şehidimizin olduğu açıklandı. içerisinde asker, polis ve siviller var. diğer yandan da darbecilerin cenazeleri hakkında diyanet şöyle olacak böyle olacak diyor. ibb başkanı bunlara ayrı mezarlık yapmak lazım diyor falan tamam da; darbeye karışıp ölen kişi sayısı kaç acaba? bu ben günlerdir yakalayamadım. başlarda bi 108 rakamı duydum sonra ne 108'i ne başka bir rakamı duymadım.

misal bogaz koprusunde linc edildikten sonra, kopruden asagi atilan yuzbasinin cesedi bulundu mu? bogazi kesilen erin cenazesi kalkti mi, ailesi kimdir nedir?

ortadogu ulkesi mi olduk, afrika mi olduk bir anda.

ilk gün söylenen rakam 108 idi..
daha sonra bu rakam 45 olarak düzeltildi..
daha sonra da artmadı..
ama asıl sıkıntı sivil kayıp sayısında..
tahminim açıklanan rakamın çok daha üstünde olduğu..
legendary
Activity: 1890
Merit: 1037
July 22, 2016, 08:48:26 AM
ben mi kaçırdım bilemiyorum ama şöyle bir sorum var. 250 civarı şehidimizin olduğu açıklandı. içerisinde asker, polis ve siviller var. diğer yandan da darbecilerin cenazeleri hakkında diyanet şöyle olacak böyle olacak diyor. ibb başkanı bunlara ayrı mezarlık yapmak lazım diyor falan tamam da; darbeye karışıp ölen kişi sayısı kaç acaba? bu ben günlerdir yakalayamadım. başlarda bi 108 rakamı duydum sonra ne 108'i ne başka bir rakamı duymadım.

misal bogaz koprusunde linc edildikten sonra, kopruden asagi atilan yuzbasinin cesedi bulundu mu? bogazi kesilen erin cenazesi kalkti mi, ailesi kimdir nedir?

ortadogu ulkesi mi olduk, afrika mi olduk bir anda.
legendary
Activity: 2912
Merit: 1150
July 22, 2016, 05:56:24 AM
Sosyal medya da hükümet karşıtı söylemler ve darbeyi övücü sözleri nedeniyle 6 kişiye tutuklama kararı verilmiş. Daha ileride bu tür haberlerin artmasından endişe ediyorum. Düşünce özgürlüğü zaten yok gibi bir şeydi şimdi o "gibisi" de olmayacak. Aklı selim davranılmalı. Yaş ile kuru ayırt edilmeli, yargısız infaz yapılmamalı bu ohal sürecinde ...

Bu nasıl bir mantık?
insanlara baskı uygulamak doğru mu?
o zaman hiç yazmayalım konuşmayalım tartışmayalım.
dolayısı ile düşünmeyelim ot gibi mi yaşayalım.
Hükümeti destekler veya karşı olur burda bu forumda herkes görüşünü paylaşabilmeli.

Hiç dikkatinizi çektimi arkadaşlar,
Forum üyeleri olarak kamplaşmadık. Taraf veya bi taraf olmadık. Güzel güzel tartıştık sadece. Oysa takip ettiğim diğer forumlarda küfür kıyamet gırla gidiyor.
bitcointalk Türkçe forum üyelerinin ülke geneline göre çok daha elit olduğunu bir kez daha gördüm bu sayede.
o yuzden sadece bu forumu takip ediyorum. muhabbet kısmı bile daha seviyeli. tartısmalar oluyor insanlar geriliyor ama hic kufreden görmedim. Eğitim ve öğrenim hayatının onemini görüyoruz. hic anket yapılmadı ama universite mezunu olan uye %si bence %50 nin uzerindedir burada.
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
July 22, 2016, 03:05:46 AM
Sosyal medya da hükümet karşıtı söylemler ve darbeyi övücü sözleri nedeniyle 6 kişiye tutuklama kararı verilmiş. Daha ileride bu tür haberlerin artmasından endişe ediyorum. Düşünce özgürlüğü zaten yok gibi bir şeydi şimdi o "gibisi" de olmayacak. Aklı selim davranılmalı. Yaş ile kuru ayırt edilmeli, yargısız infaz yapılmamalı bu ohal sürecinde ...

Bu nasıl bir mantık?
insanlara baskı uygulamak doğru mu?
o zaman hiç yazmayalım konuşmayalım tartışmayalım.
dolayısı ile düşünmeyelim ot gibi mi yaşayalım.
Hükümeti destekler veya karşı olur burda bu forumda herkes görüşünü paylaşabilmeli.

Hiç dikkatinizi çektimi arkadaşlar,
Forum üyeleri olarak kamplaşmadık. Taraf veya bi taraf olmadık. Güzel güzel tartıştık sadece. Oysa takip ettiğim diğer forumlarda küfür kıyamet gırla gidiyor.
bitcointalk Türkçe forum üyelerinin ülke geneline göre çok daha elit olduğunu bir kez daha gördüm bu sayede.
legendary
Activity: 1890
Merit: 1037
July 22, 2016, 02:12:58 AM
su sorusturma seffaf bir sekilde yapilsa, bakin gorun neler cikar altindan ustunden sagindan solundan. kimin kimi oyuna getirdigi belli degil.
legendary
Activity: 1288
Merit: 1068
July 21, 2016, 09:35:49 AM
TSK Akın Öztürk ikna için ordaydı diyor Ne olacak şimdi o yaşta bir asker ve üstün başarıları olan bir asker 3 5 zibididen dayak yedi.adamın butun her seyı gıttı .nasıl ısler bunlar anlamıyoruz artık ya
ohal ilan edildi ya rahat ol evinde ofisinde deposunda garajinda falan orgut dokumanlariydi darbe bildirgeleriydi yazismalardi bi ton delil cikar Smiley
hero member
July 21, 2016, 09:18:52 AM
TSK Akın Öztürk ikna için ordaydı diyor Ne olacak şimdi o yaşta bir asker ve üstün başarıları olan bir asker 3 5 zibididen dayak yedi.adamın butun her seyı gıttı .nasıl ısler bunlar anlamıyoruz artık ya
legendary
Activity: 2310
Merit: 1028
July 21, 2016, 04:51:56 AM
sr. member
Activity: 420
Merit: 250
July 20, 2016, 05:11:17 PM
Onu bunu bilmem bu saatten sonra emniyet güçlerinin şakası yok : Evimin hemen karsısında polis çevirmesi var sigara içeyim diye balkona cıktım bir araca kenara cek deildi süren anlamadı mı bi bok mu ne ceviriyordu yavas yavas ilerledi hızı 10 km bile yoktu bi 30-40 sn böyle devam etti arkadan polis yürüyerek geliyodu bi el ateş etti şimdide aracı kontrol ediyorlar didik didik . OHAL sürecinde bu ciddiyeti korurlarsa terör ve yapılanmanın dışında birçok sorunun oranlarında azalış görülecek gibi duruyor .

O değil de amerikadaki gibi polis şiddeti bize sıçrarsa çok kötü olur
bızım polısler bence oldurmuyo ama psıkoljık baskı daha fazla kotu 2 kere dustum ellerıne cehennemı yasadım allh korusun su 3 ayda dusmeyelım ellerıne mk

Polislerin davranışları genellikle mağdur ve mağdur edene göre şekilleniyor eğer mağdursa olabildiğince nazik ama değilse yandı o arkadaş Cheesy
hero member
Activity: 882
Merit: 507
July 20, 2016, 05:08:16 PM
Arkadaşlar o kadar çok fazla evham yapmayalım bence kendisi dediğinin dışına çıkmaz bana kalırsa o zaman biz şimdi bir kaç güne gitcez evden dışarı çıkartmayacakmı sonuçta?
hero member
July 20, 2016, 05:07:13 PM
Onu bunu bilmem bu saatten sonra emniyet güçlerinin şakası yok : Evimin hemen karsısında polis çevirmesi var sigara içeyim diye balkona cıktım bir araca kenara cek deildi süren anlamadı mı bi bok mu ne ceviriyordu yavas yavas ilerledi hızı 10 km bile yoktu bi 30-40 sn böyle devam etti arkadan polis yürüyerek geliyodu bi el ateş etti şimdide aracı kontrol ediyorlar didik didik . OHAL sürecinde bu ciddiyeti korurlarsa terör ve yapılanmanın dışında birçok sorunun oranlarında azalış görülecek gibi duruyor .

bızım polısler bence oldurmuyo ama psıkoljık baskı daha fazla kotu 2 kere dustum ellerıne cehennemı yasadım allh korusun su 3 ayda dusmeyelım ellerıne mk
legendary
Activity: 1232
Merit: 1001
July 20, 2016, 05:04:50 PM

sr. member
Activity: 420
July 20, 2016, 05:00:03 PM
full member
July 20, 2016, 04:38:12 PM
ALINACAK OHAL TEDBİR VE YAPTIRIMLARI
Olağanüstü hal ilanında; genel güvenlik, asayiş ve kamu düzenini korumak, şiddet olaylarının yaygınlaşmasını önlemek amacıyla 9 uncu maddede öngörülen tedbirlere ek olarak aşağıdaki tedbirler de alınabilir:
a) Sokağa çıkmayı sınırlamak veya yasaklamak,
b) Belli yerlerde veya belli saatlerde kişilerin dolaşmalarını ve toplanmalarını, araçların seyirlerini yasaklamak,
c) Kişilerin; üstünü, araçlarını, eşyalarını aratmak ve bulunacak suç eşyası ve delil niteliğinde olanlarına el koymak,
d) Olağanüstü hal ilan edilen bölge sakinleri ile bu bölgeye hariçten girecek kişiler için kimlik belirleyici belge taşıma mecburiyeti koymak,
e) Gazete, dergi, broşür, kitap, el ve duvar ilanı ve benzerlerinin basılmasını, çoğaltılmasını, yayımlanmasını ve dağıtılmasını, bunlardan olağanüstü hal bölgesi dışında basılmış veya çoğaltılmış olanların bölgeye sokulmasını ve
dağıtılmasını yasaklamak veya izne bağlamak; basılması ve neşri yasaklanan kitap, dergi, gazete, broşür, afiş ve benzeri matbuayı toplatmak,
f) Söz, yazı, resmi, film, plak, ses ve görüntü bantlarını ve sesle yapılan her türlü yayımı denetlemek, gerektiğinde kayıtlamak veya yasaklamak,
g) Hassasiyet taşıyan kamuya veya kişilere ait kuruluşlara ve bankalara, kendi iç güvenliklerini sağlamak için özel koruma tedbirleri aldırmak veya bunların artırılmasını istemek,
h) Her nevi sahne oyunlarını ve gösterilen filmleri denetlemek, gerektiğinde durdurmak veya yasaklamak, i) Ruhsatlı da olsa her nevi silah ve mermilerin taşınmasını veya naklini yasaklamak, j) Her türlü cephaneler, bombalar, tahrip maddeleri, patlayıcı maddeler, radyoaktif maddeler veya yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı eczalar veya diğer her türlü zehirler ve boğucu gazlar veya benzeri maddelerin bulundurulmasını, hazırlanmasını, yapılmasını veya naklini izne bağlamak veya yasaklamak ve bunlar ile bunların hazırlanmasına veya yapılmasına yarayan eşya, alet veya araçların teslimini istemek veya toplatmak,
k) Kamu düzeni veya kamu güvenini bozabileceği kanısını uyandıran kişi ve toplulukların bölgeye girişini yasaklamak, bölge dışına çıkarmak veya bölge içerisinde belirli yerlere girmesini veya yerleşmesini yasaklamak,
l) Bölge dahilinde güvenliklerinin sağlanması gerekli görülen tesis veya teşekküllerin bulunduğu alanlara giriş ve çıkışı düzenlemek, kayıtlamak veya yasaklamak,
m) Kapalı ve açık yerlerde yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşlerini yasaklamak, ertelemek, izne bağlamak veya toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yapılacağı yer ve zamanı tayin, tespit ve tahsis etmek, izne bağladığı her türlü toplantıyı izletmek, gözetim altında tutmak veya gerekiyorsa dağıtmak,
n) İşçinin isteği, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller, sağlık sebepleri, normal emeklilik ve belirli süresinin bitişi nedeniyle hizmet aktinin sona ermesi veya feshi dışında kalan hallerde işçi çıkartmalarını işverenin de durumunu dikkate alarak üç aylık bir süreyi aşmamak kaydıyla izne bağlamak veya ertelemek,
o) Dernek faaliyetlerini; her dernek hakkında ayrı karar almak ve üç ayı geçmemek kaydıyla durdurmak,
sr. member
Activity: 395
July 20, 2016, 03:54:01 PM
 OHAL hayırlı olsun.
legendary
Activity: 1288
Merit: 1068
July 20, 2016, 03:34:37 PM
3ay sure ile ohal ilan edildi. vatana millete hayirli !!? ekonomi icin beteri oldu.
full member
July 20, 2016, 03:29:17 PM
Yaşananlar öyle bir noktaya geldi ki, artık ne hükümeti, ne muhalefeti, ne de başkasını eleştiremiyorum.
hero member
July 20, 2016, 02:58:37 PM
Türkiye'nin yeni istihbarat kurumu: #MEİT milli enişte istihbarat teşkilatı! Hakan fidan a haber verin ☺️
Hakan Fidan OUT
Enişte İN   Grin Grin Grin
Pages:
Jump to: