Pages:
Author

Topic: De ce scade Bitcoin atat? - page 2. (Read 8277 times)

legendary
Activity: 1397
Merit: 1019
January 03, 2015, 08:44:01 AM
perfect deacord , cu o mentiune : 100 ron = 3 usd , 100 ron = 2 grame aur , 100 ron = 10 pui de la supermarket. ca sa urmez exemplul dat de tine mikez 100 ron = 1 BTC .

intelegi ce vreau sa spun ? daca lucrurile ar fi asa de usoare ca 100 ron = 100 ron aceasta discutie nu ar mai fi avut loc. dar secunda de secunda banii se convertesc in alti bani sau bunuri.

si de aici incepe discutia despre valoarea fiatului si a btc ului. chiar nu s-a inteles deloc si mi-am batut gura degeaba?

Im0rtel, incearca sa faci un experiment mental:
  Presupunem ca tu ai in momentul asta 1 BTC. Dupa spusele tale cum ca bitcoinul nu are nici o valoare inseamna ca daca vin eu si'ti ofer 10 USD tu o sa mi'l vinzi si o sa fii foarte fericit ca ai vandut ceva fara valoare pe 10 USD. In realitate lucrurile stau putin diferit, deoarece o sa refuzi oferta mea si implicit te contrazici singur pentru ca tu ii atribui acelui BTC o valoare. Chiar daca nu intelegi aceste lucruri prin logica, totusi le intelegi la un nivel primordiar, deoarece accepti "conventia" valorii unui bitcoin data de un grup de oameni. In teorie asa se formeaza piata libera, in practica e putin mai complicat.

Ca idee, de cate ori vei sustine ca bitcoinul nu are valoare incearca sa te gandesti prima data cu cat esti tu dispus sa'l vinzi in cazul in care l'ai avea. Rezultatul va fi mereu acelasi: Vei fi dispus sa'l vinzi cu pretul pietii.

Cat despre aur: http://www.infomine.com/investment/metal-prices/gold/all/
Daca ai studiat un chart al pretului bitcoinului vei gasi ca de fapt sunt foarte asemanatoare, mult mai mult decat te'ai fi asteptat.
sr. member
Activity: 351
Merit: 252
January 03, 2015, 08:11:04 AM
perfect deacord , cu o mentiune : 100 ron = 3 usd , 100 ron = 2 grame aur , 100 ron = 10 pui de la supermarket. ca sa urmez exemplul dat de tine mikez 100 ron = 1 BTC .

intelegi ce vreau sa spun ? daca lucrurile ar fi asa de usoare ca 100 ron = 100 ron aceasta discutie nu ar mai fi avut loc. dar secunda de secunda banii se convertesc in alti bani sau bunuri.

si de aici incepe discutia despre valoarea fiatului si a btc ului. chiar nu s-a inteles deloc si mi-am batut gura degeaba?

hero member
Activity: 508
Merit: 500
January 03, 2015, 08:07:16 AM
Daca aurul pierde in valoare o face mult mai lent ca bitcoinul si in cel mai rau caz am garantia ca valoarea monezii emisa de bnr nu va fi mai mica de 100 RON datorita inscriptiei oficiale orice s-ar intampla.

Daca bitcoinul pierde din valoare  nu exista nici un fel de opreliste . Din 0 nu-l mai scoti .

100ron = 100ron
1btc = 1btc

Te-ai cam incurcat in valori.
sr. member
January 03, 2015, 07:53:54 AM

N = ?

Bombo hai sa iti explic ce inseamna N printr-un exemplu :

Avem o moneda de aur emisa de BNR cu o valoare inscriptionata de 100 RON . http://www.bnr.ro/Numismatica-726.aspx?arch=1

Pe de cealalta parte avem un bitcoin . Stii cum arata un bitcoin in portofel nu iti mai dau link.

Daca aurul pierde in valoare o face mult mai lent ca bitcoinul si in cel mai rau caz am garantia ca valoarea monezii emisa de bnr nu va fi mai mica de 100 RON datorita inscriptiei oficiale orice s-ar intampla.

Daca bitcoinul pierde din valoare  nu exista nici un fel de opreliste . Din 0 nu-l mai scoti .

din acest exemplu rezulta ca N = infinit - 1 .  

ps : btc 299 usd pe btc -e acum.
hero member
Activity: 742
January 03, 2015, 04:57:48 AM
daca mergem dupa ''give me a fixed point and i will move the world'' nimic nu este stabil! nici aur, nici diamante, nimik.
explicatia: avem stapani! care ruleaza sume cu atatea zerouri incat nu iti vine a crede!

dece scade btc? cumparaturile de sarbatori!

legendary
Activity: 1442
Merit: 1005
January 03, 2015, 04:52:23 AM
aurul are stabilitate
Ce inseamna asta? Anul asta a variat cu 10% pe luna. In ultimii 5 ani a variat de la 3000 RON la 6000 RON per uncie (in sus si in jos). Pentru o comoditate de peste 5000 de ani, mi se pare cam slaba "stabilitatea asta".

inseamna ca volatiliatea aurului este de N shpe ori mai mica fata de volatiliatea BTC ului .
N = ?
sr. member
January 03, 2015, 03:49:50 AM
aurul are stabilitate
Ce inseamna asta? Anul asta a variat cu 10% pe luna. In ultimii 5 ani a variat de la 3000 RON la 6000 RON per uncie (in sus si in jos). Pentru o comoditate de peste 5000 de ani, mi se pare cam slaba "stabilitatea asta".

inseamna ca volatiliatea aurului este de N shpe ori mai mica fata de volatiliatea BTC ului .
legendary
January 02, 2015, 05:43:28 PM
1. in momentul in care trimiti bitcoinul din punctul X in punctul Y apelezi la reteaua bitcoin . aceasta retea bitcoin care te ajuta pe tine sa faci tranzactia te comisioneaza cu aproximativ 0.0001 BTC . transferul nu este gratis.

2. aurul a fost folosit de cateva mii de ani . cand a fost transformat in moneda , aceea era tot din aur . Adica valoarea de 2 tzechini inscrisa pe moneda era sustinuta de bucata de aur din palma. Spre deosebire de astazi cand bucata de plastic inscrisa cu valoarea de 100 lei este doar o bucata de plastic. Asta este diferenta intre aur , bitcoin si fiat.Aurul are valoare prin bucata de metal din palma pe cand bitcoinul si fiatul sunt niste forme fara fond . biti si plastic . de cand un bit si o bucata de plastic fac cat 20 de grame de aur ? Bitcoinul are valoare doar daca fiatul are valoare. Fara fiat bitcoinul nu inseamna nimic. aurul are valoarea de 2 tzechini pentru ca ai aur de doi tzechini in mana si va rezista orice cadere a fiatului . de fapt se va aprecia in valoare daca fiatul sau bitcoinul se rostogolesc la vale. Indiferent de ce se poate intampla tot cu aurul ramai in mana , daca o pala de necaz adie peste bitcoin sau fiat ai ramas cu biti si plastic .

Hai sa te intreb ceva : Daca eu sunt mare exportator chinez de asicuri si tu esti cumparator american . Eu iti dau tie masini de calcul care au fost construite cu sudoarea fruntii de o armata de muncitori . tu ce imi dai mie ? niste bancnote care la o adica imi servesc pe post de hartie igienica? Deci eu iti dau tehnologie de ultima ora si tu imi dai hartie igienica la schimb? Intelegi ce spun? De asta au americanii succesul pe care il au . pentru ca au supt tot ce au putut bun de pe glob si au dat la schimb valuta lor buna de hartie igienica in ultima instanta.

3. tehnologia bitcoin nu este ceva special. de fapt tehnologia in crypto a dat nastere la mii de monezi rivale care baga aceeasi placa . Adica ne spun ce noi si ce cool sunt ele cu tehnologia lor noua ca ele nu mai folosesc algoritmul sha 256 ci folosesc algoritmul X 100 care e rezistent la toate formele de minat in afara de CPU si de aia sunt superioare bitcoinului. Intelegi ce spun ? Orice face bitcoinul ca tehnologie , altii sustin ca fac mai bine .

Smiley))))))) Subscriu.
Si daca acest "aur" atat de pretios pentru tine il ai in desert cu tonele, iti garanez ca il dai pentru o gura de apa... Ce nu poti tu realiza este conventia unui lucru care are valoare atat timp cat un grup de oameni ii da valoare. Esti foarte inchis la minte sa vezi imaginea de ansamblu... Stii cazul cand aia au pus pe foc niste tablouri de cateva milioane de dolari?... cam tot pe aici ne invartim..
legendary
Activity: 1442
Merit: 1005
January 02, 2015, 04:22:36 PM
aurul are stabilitate
newbie
Activity: 42
Merit: 0
January 02, 2015, 04:08:41 PM
1. in momentul in care trimiti bitcoinul din punctul X in punctul Y apelezi la reteaua bitcoin . aceasta retea bitcoin care te ajuta pe tine sa faci tranzactia te comisioneaza cu aproximativ 0.0001 BTC . transferul nu este gratis.

2. aurul a fost folosit de cateva mii de ani . cand a fost transformat in moneda , aceea era tot din aur . Adica valoarea de 2 tzechini inscrisa pe moneda era sustinuta de bucata de aur din palma. Spre deosebire de astazi cand bucata de plastic inscrisa cu valoarea de 100 lei este doar o bucata de plastic. Asta este diferenta intre aur , bitcoin si fiat.Aurul are valoare prin bucata de metal din palma pe cand bitcoinul si fiatul sunt niste forme fara fond . biti si plastic . de cand un bit si o bucata de plastic fac cat 20 de grame de aur ? Bitcoinul are valoare doar daca fiatul are valoare. Fara fiat bitcoinul nu inseamna nimic. aurul are valoarea de 2 tzechini pentru ca ai aur de doi tzechini in mana si va rezista orice cadere a fiatului . de fapt se va aprecia in valoare daca fiatul sau bitcoinul se rostogolesc la vale. Indiferent de ce se poate intampla tot cu aurul ramai in mana , daca o pala de necaz adie peste bitcoin sau fiat ai ramas cu biti si plastic .

Hai sa te intreb ceva : Daca eu sunt mare exportator chinez de asicuri si tu esti cumparator american . Eu iti dau tie masini de calcul care au fost construite cu sudoarea fruntii de o armata de muncitori . tu ce imi dai mie ? niste bancnote care la o adica imi servesc pe post de hartie igienica? Deci eu iti dau tehnologie de ultima ora si tu imi dai hartie igienica la schimb? Intelegi ce spun? De asta au americanii succesul pe care il au . pentru ca au supt tot ce au putut bun de pe glob si au dat la schimb valuta lor buna de hartie igienica in ultima instanta.

3. tehnologia bitcoin nu este ceva special. de fapt tehnologia in crypto a dat nastere la mii de monezi rivale care baga aceeasi placa . Adica ne spun ce noi si ce cool sunt ele cu tehnologia lor noua ca ele nu mai folosesc algoritmul sha 256 ci folosesc algoritmul X 100 care e rezistent la toate formele de minat in afara de CPU si de aia sunt superioare bitcoinului. Intelegi ce spun ? Orice face bitcoinul ca tehnologie , altii sustin ca fac mai bine .

Smiley)))))))))))))))))))))))))) si asta e motivul pentru care esti inca sarac. Nu intelegi nimic

sr. member
January 02, 2015, 03:45:33 PM

legendary
January 02, 2015, 11:34:31 AM
aurul are stabilitate . bitcoinul are ? cat de volatil este bitcoinul in comparatie cu aurul?

aurul il poti transforma in bijuterii , il poti folosi la echipamente electronice , il poti folosi in reactii chimice , etc etc etc . bitcoinul mai face altceva decat sa stea intr-un portofel sau altul?

cand ti se viruseaza calculatorul , ti se fura aurul sau bitcoinul ?

cand spui bitcoin primul lucru la care te gandesti este ce tehnologie cool ai in buzunar sau cat face in fiat mana aia de biti ?

cate mii de monede virtuale fac concurenta azi bitcoinului ? ce zici ? zici ca multe mii ? mai sa fie cate mii de metale fac concurenta aurului ? nici 10 metale pretioase zici ? ptiu dracie.

hipsterii obositi sa comenteze despre cum iubesc ei tehnologia cu potential de a schimba lumea .

daca 1 btc ar valora 0.01 usd permanent ai mai fi auzit tu de bitcoin vreodata ?

ps : bitcoin la 309 usd in scadere la sfarsit de an .  in anul 2015 bitcoin ajunge la 100 usd.

Un lucru pe care'l face bitcoinul, in afara de sa stea intr'un portofel este ca poti sa'l trimiti lui X din Asia, Y din Africa si Z din America chiar simultan si instantaneu, fara a apela la nimeni, fara sa platesti transport, taxe de vama, etc etc etc. Oricum ceea ce nu poti tu intelege este ca bitcoinul este ceva abstract si functioneaza ca o conventie. Intr'adevar nu sunt decat niste biti in blockchain. La fel de bine cum un cantec in format digital nu reprezinta absolut nimic daca incerci sa privesti doar insiruirea de 0 si 1, el capata substanta (si aici nu ma refer la substanta ca si materie) doar atunci cand incarci acea insiruire de biti in WinAmp sau orice alt player care intelege aceasta conventie. Ca o analogie daca incarci sirul de biti in Paint nu o sa reprezinte nimic. Cam asa este si cu bitcoinul care pentru unii oameni reprezinta ceva si pentru altii nu.
        Despre stabilitatea bitcoinului in comparatie cu aurul se poate spune ca aurul este folosit de mii de ani si sincer chiar crezi ca cineva a descoperit aurul si in 5 ani avea un pret stabil si se putea tranzactiona cu el? Acest proces a durat sute de ani. Aurul este de asemenea tot o conventie datorita raritatii lui deoarece fierul este de 100 de ori mai util in viata de zi cu zi decat aurul, dar nu asta e important, importanta e conventia. Daca s'ar inversa cantitatea de aur si fier s'ar vinde aur la "aur vechi" Smiley
        Ca o concluzie nimeni nu sie daca bitcoinul o sa reziste peste 5 sau 50 de ani si daca da atunci la cat va fi evaluat, dar destul de certe este ca tehnologia blockchain o sa ramana si o sa evolueze. Haidem sa incercam sa nu "ardem pe rug" pe aia care zic ca pamantul se invarte in jurul soarelui... sau sa'i numim "hipsteri obositi" ca parca e cam tarziu in 2015 sa aratam un comportament atat de primitiv. Frumusetea bitcoinului este ca nu obliga pe nimeni sa'l foloseasca... si atunci, de unde atata ura oare? Poate de la domnii cu imprimantele care transforma hartia in aur si simt cum usor usor societatea evolueaza si vor sa ne'ntoarcem la arhaism?
sr. member
December 31, 2014, 04:55:19 AM
aurul are stabilitate . bitcoinul are ? cat de volatil este bitcoinul in comparatie cu aurul?

aurul il poti transforma in bijuterii , il poti folosi la echipamente electronice , il poti folosi in reactii chimice , etc etc etc . bitcoinul mai face altceva decat sa stea intr-un portofel sau altul?

cand ti se viruseaza calculatorul , ti se fura aurul sau bitcoinul ?

cand spui bitcoin primul lucru la care te gandesti este ce tehnologie cool ai in buzunar sau cat face in fiat mana aia de biti ?

cate mii de monede virtuale fac concurenta azi bitcoinului ? ce zici ? zici ca multe mii ? mai sa fie cate mii de metale fac concurenta aurului ? nici 10 metale pretioase zici ? ptiu dracie.

hipsterii obositi sa comenteze despre cum iubesc ei tehnologia cu potential de a schimba lumea .

daca 1 btc ar valora 0.01 usd permanent ai mai fi auzit tu de bitcoin vreodata ?

ps : bitcoin la 309 usd in scadere la sfarsit de an .  in anul 2015 bitcoin ajunge la 100 usd.

sr. member
Activity: 392
Merit: 250
December 31, 2014, 03:37:11 AM
Nu e nevoie deloc de inflatie. Mai ales daca este previzibila.

Mai inteleg daca unii prefer o inflatie controlata dar neprevizibila fiindca asta macar va stabili preturile.

Ecuatia M*V = P*Q

Adica daca baza monetara creste, dar viteza este previzibila atunci singurul lucru care va varia este viteza, adica cererea, deci daca cererea fluctueaza atunci si pretul va fluctua.

Insa daca toata lumea va adopta moneda atunci cererea o sa creasca mereu, pe cant M-ul se va fixa in viitor la 21 de milioane de bitcoini.

Astel pretul va varia numai in ritmul incare viteza de tranzactie (adica volumul) va varia. Si asta va fi egala mereu cu cererea.

Si asta va rezulta intro moneda al carei valoare va creste proportional cu numarul de utilizatori al acestuia.

Daca ai introduce inflatie in ecuatie atunci pretul va varia foarte mult si va crea "bule de aer" care va rezulta in crize economice, recesiune, etc.

Daca scoatem inflatia si in inlocuim cu deflatie atunci avem o moneda care nu se depreciaza si utilizatorii lui devin din ce in ce mai bogati in fiecare zii, contrar cu ce avem acum cu bani astia de servetele cu care devenim din ce in ce mai saraci in fiecare zii.

Asta e singurul si cel mai important fapt pe care tampiti astia de Keynesianisti nu pot sa inteleaga, teoria lor ne insaraceste pe toti si mai cauzeaza si crize economice.  Huh

Deflatia si inflatia au punctele lor slabe insa deflatia are marele dezavantaj ca blocheaza investitiile si progresul in societate pentru ca un investitor cu o multime de bani o sa prefere sa tina moneda pe margine decat sa-i investeasca intr-o noua afacere sau intr-un nou proiect unde riscul e foarte mare. Asadar Bitcoinul in viitor o sa aiba doar rolul de stocare a averii la fel ca aurul, pentru cumparaturi zilnice trebuie folosita o moneda care nu valoreaza foarte mult si care are o inflatie anuala potrivita(0,1%-0,5%), previzibila si care sa nu fie controlata de vreun guvern/banca centrala.
newbie
December 30, 2014, 07:36:48 PM
cumpara si tine btc ul ca pana la sfarsitul anului scade sub 200 . treziti-va odata din sperantele astea absurde cu btc to the moon. voi nu vedeti ca btc - ul se duce in jos non stop ? o sa va pierdeti si camasa de

pe voi sperand la ce a fost anul trecut pe vremea asta . dovada ca btc ul se duce in cap e chiar in fata voasta . puneti mana pe un chart .

din iunie cand era 650 azi e 330 . e chiar asa de greu de inteles ca ne ducem la 5 usd in urmatoarele sase luni ?

nu mai baga nimeni bani in btc cum a fost anul trecut . toti scot cum pot . putini s-au imbogatit multi s-au fript . ori luand teapa cu mineri care nu s-au mai livrat niciodata , ori bagand banii prin exchangeuri

hackuite , ori jucand banii prin nu stiu ce siteuri de jocuri de noroc , ori visand la bitcoin la 1000000 usd au tinut si tin in continuare in cold storage niste biti care acum se duc repede la vale , ori pur si simplu

facand trade-uri proaste cu tepari care au disparut cu banii in noapte.

volatilitatea btc ului , odata ce s-au fript , ii face pe cei mai multi sa nu mai revina niciodata pe piata. si-au luat teapa si acum sufla si in iaurt.

a da era sa uit , zi de zi vin noi monede cu modele mult mai inteligent facute si mult mai simpatice decat bitcoin. in acest moment avem literalmente mii de cryptocurrencies , se va gasi una sa detroneze btc -ul .

voi care tineti si sperati la bitcoin to the moon , voi nu intelegeti ca timpul e impotriva voastra ?

Da-i dracu de struguri, si-asa sunt acri!
Un post fara pic de baza sau legatura. Ori esti sarac si nu-ti permiti, ori urasti faptul ca nu esti printre cei putini care s-au "imbogatit".

Bitcoin nu e nimic altceva decat o alta tehnologie noua pe "piata", ceva cu potential urias. Nu intru in detalii pentru ca oricum nu esti in stare sa intelegi decat matematica de baza aplicata la sume care sunt urmate de $, EUR, etc.

~4.5b marketcap? Asta e o nimica toata in comparatie cu potentialul real. Investitori adevarati o sa se "calce in picioare" cand va fii lumina din pct. de vedere legal in ceea ce priveste Bitcoin ca "moneda virtuala".

Un investitor destept isi pune "ouale" in mai multe cosuri cum vine vorba. Imagineaza-ti ca investitorii in aur sa mute fiecare 0,5% in Bitcoin doar pe simpla premisa "cine stie, in viitor, poate...".

Anyway, nu are rost...postul tau oricum pute rau a hater...

ciaossu

newbie
December 30, 2014, 06:33:31 PM
@BitcoinFreak12, interesante informatiile despre Japonia. Ce vreau sa adaug e ca monezile fiat chiar daca o sa esueze, tot populatia o sa plateasca, cei care le printeaza la buna dispozitie a intereselor lor, o sa o duca in continuare bine mersi. Iar bogatii or sa-si duca capitalul in alte investitii, chiar monede digitale cum ai zis.
In schimb cred ca e o greseala sa privim inflatia ca pe un inamic. Inflatia artificial sustinuta de un guvern sau banca centrala etc e cauza problemelor. O inflatie constanta si predictibila asa cum o au anumite monede digitale(quark, etc) e chiar recomandabila pentru a inlocui un ecosistem financiar in viitor. Desigur si Bitcoin are rolul lui, dar cred ca o sa fie mai degraba cel al aurului si mai toata lumea o sa fie tentata sa-l economiseasca in loc sa-l investeasca inapoi in societate.

Nu e nevoie deloc de inflatie. Mai ales daca este previzibila.

Mai inteleg daca unii prefer o inflatie controlata dar neprevizibila fiindca asta macar va stabili preturile.

Ecuatia M*V = P*Q

Adica daca baza monetara creste, dar viteza este previzibila atunci singurul lucru care va varia este viteza, adica cererea, deci daca cererea fluctueaza atunci si pretul va fluctua.

Insa daca toata lumea va adopta moneda atunci cererea o sa creasca mereu, pe cant M-ul se va fixa in viitor la 21 de milioane de bitcoini.

Astel pretul va varia numai in ritmul incare viteza de tranzactie (adica volumul) va varia. Si asta va fi egala mereu cu cererea.

Si asta va rezulta intro moneda al carei valoare va creste proportional cu numarul de utilizatori al acestuia.

Daca ai introduce inflatie in ecuatie atunci pretul va varia foarte mult si va crea "bule de aer" care va rezulta in crize economice, recesiune, etc.

Daca scoatem inflatia si in inlocuim cu deflatie atunci avem o moneda care nu se depreciaza si utilizatorii lui devin din ce in ce mai bogati in fiecare zii, contrar cu ce avem acum cu bani astia de servetele cu care devenim din ce in ce mai saraci in fiecare zii.

Asta e singurul si cel mai important fapt pe care tampiti astia de Keynesianisti nu pot sa inteleaga, teoria lor ne insaraceste pe toti si mai cauzeaza si crize economice.  Huh
sr. member
Activity: 288
December 26, 2014, 06:30:33 AM
sr. member
Activity: 392
December 25, 2014, 07:36:54 PM
@BitcoinFreak12, interesante informatiile despre Japonia. Ce vreau sa adaug e ca monezile fiat chiar daca o sa esueze, tot populatia o sa plateasca, cei care le printeaza la buna dispozitie a intereselor lor, o sa o duca in continuare bine mersi. Iar bogatii or sa-si duca capitalul in alte investitii, chiar monede digitale cum ai zis.
In schimb cred ca e o greseala sa privim inflatia ca pe un inamic. Inflatia artificial sustinuta de un guvern sau banca centrala etc e cauza problemelor. O inflatie constanta si predictibila asa cum o au anumite monede digitale(quark, etc) e chiar recomandabila pentru a inlocui un ecosistem financiar in viitor. Desigur si Bitcoin are rolul lui, dar cred ca o sa fie mai degraba cel al aurului si mai toata lumea o sa fie tentata sa-l economiseasca in loc sa-l investeasca inapoi in societate.
newbie
December 15, 2014, 10:02:46 PM
Bitcoinul scade fiindca media globala manipuleaza preturile valutelor si minte despre starea reala a economiei, sunt prea optimisti si vorbesc prostii Keynesianiste pe orice post financiar (Bl**mb**g TV, si alte posturi manipulate) vedeti acolo non-stop propaganda Keynesianista despre cat de bun este economia, si ca am iesit din recesiune, prostii curate...

Iar anticiparea pentru marirea dobanzilor dolarului e doar o minciuna,pe care boii manipulati le cred usor. Nu doar ca nu va fi nici o recuperare mondiala (SUA,EU,Japonia,etc) ci defapt o noua runda de QE va avea loc.

Japonia are deja o datorie enorma, e aproape de faliment ( chiar daca isi cresc impozitele de 2 ori pe an la fel ca la noi  Cheesy), si banca lor centrala printeaza banii ca hartia igienica, apoi cumpara cu el obligatiuni din SUA cu care momentan stabilizeaza moneda de rezerva mondiala ,dolarul.

Daca Japonia intra in faliment si FMI-ul va fi nevoit sa il salveze, sa vedeti ca EU si celelalte tari occidentale se vor alatura la masina de printare. Deja majoritatea tarilor din UE are datorii de 4-500% fata de GDP, iar inflatia deja se vede in tari precum Slovenia si Polonia, pun pariu ca si banca centrala europeaza o sa se ocupe de QE dupa ce vad ca nici Germania si nici Franta nu iese din recesiune.

Au scazut deja dobanda la EUR anul acesta, inclusiv dobanda de depozit la o cifra negativa!!!
(pentru a stimula *COUGH* inflatia *COUGH* economia)NEMAIPOMENIT sa vezi asa ceva  Cry  (inseamna ca daca ai depozit bancar in EUR nu banca iti da dobanda ci tu trebuie sa platest dobanda la banca  Cheesy)

https://www.ecb.europa.eu/home/html/index.en.html

Marginal lending facility    0.30 %
Main refinancing operations (fixed rate)    0.05 %
Deposit facility    − 0.20 %

Si fiindca nu mai au unde sa scada dobanzile, vor fi nevoiti sa inceapa si ei un program QE ca sa salveze tarile europene de prabusire.

Deci sa rezumez:

Japonia printeaza ca nebunul (aproape de hiperinflatie), daca Japonia da faliment FMI-ul poate sa intervina cu un nou pachet de credit pe care sigur ca si BCE o va garanta/finanta, iar SUA la fel nu are cum sa iasa din recesiune fara inca un QE. Adica economiile uriase occidentale sunt deja greu sub apa, cu un credit enorm, pe care nu au cum sa o plateasca inapoi, fiindca toate guvernele au deficit urias, cheltuiesc prea mult si nu mai au unde sa creasca impozitele ca ele si asa sunt prea mari...
Astfel singura solutie ramane printarea banilor infinite pentru a eroda o datorie care (indiferent de acesta tot va) creste exponential, ca e imposibil sa fie rambursat (ca asta necesita cel putin dublarea taxelor/accizelor/impozitelor de pretutindeni si taierea  cheltuielilor socialiste de pretutindeni pe care stim ca nici un guvern nu va face  Cheesy), eventual va cauza o hiperinflatie globala

Intrebarea importanta nu e ca oare hiperinflatia va avea loc sau nu, ci e cert ca va avea loc, intrebarea importanta este cand? Nu pot prezice cand se va intampla asta, uni prezic ca se va intampla inainte de 2018, cine stie,totul depinde de sobrietatea populatiei generale, dar e cert ca in momentul in care apare, toata lumea o sa sara pe aceste valute virtuale (BTC,LTC,DOGE,etc) sau in metale pretioase ca sa isi protejeaza averea.Movitul prentu acesta e simplu BITCOINUL si celelalte monede au baza monetara finita, nu poate fi printat la infinit astfel inflatia lui este foarte restransa (egal cu viteza de minare) ,fapt care ii da un farmec atractiv printre cei bogati.Iar cand wallstreteri isi dau seama ca moneda lor este egala cu un servetel umed cu care te poti sterge pe stiti voi unde, atunci o sa vedeti BTC/USD la milioane  Grin

Desigur asta e doar opinia mea, poate gresesc dar cifrele nu gresesc, si cine are un pic de intelegere economica/financiara si e cu mintea deschisa, poate sa vada si el care e defapt starea reala a economiei globale Smiley
hero member
Activity: 508
November 02, 2014, 03:15:21 PM
Deschide si tu un thread nou pentru asta, ca n-are treaba cu topicul asta.
Pages:
Jump to: