Am un portofel instalat pe telefon, este un portofel de pe bitcoin.org...
Sunt o groază de portofele de Bitcoin pentru telefon.. numai pe Bitcoin.org dacă mergi poți găsi peste 10 portofele virtuale pentru Android/iOS. Fiecare portofel are un alt tip de interfață, nu am cum să îți dau indicații cum să îți găsești adresele dacă habar nu am ce ai tu în față.
Dacă nu dorești să spui ce aplicație folosești mai exact, e decizia ta și am să o respect. Ideea este că unele portofele te lasă să vezi care îți sunt adresele (în general ți se vor afișa adresele folosite) în timp ce altele nu. În orice caz, nu știu dacă te-ar ajuta prea mult o listă de adrese. Când apeși pe butonul ”Receive” din portofel, adresa pe care portofelul o va produce va fi una nefolosită. Acea adresă va continua să apară de fiecare data când apeși pe ”Receive”, până în momentul în care vei încasa o sumă de BTC pe ea.
Din acel moment, se va genera o noua adresă pentru propria ta intimitate, însă vechea adresă folosită încă va funcționa. Poți primi sume de BTC pe 10 adrese diferite în același timp. Exemplu, în caz că nu ai înțeles (sunt obișnuit să dau mai multe explicații deoarece este destul de complicat cum funcționează tehnologia Blockchain pentru cei începători):
1. Îți creezi un portofel prin intermediul aplicației tale instalate
2. Apeși pe ”Receive” pentru a încasa o sumă de BTC în portofel. Ți se va afișa o adresă pe care o vom numi
A, alături de un cod QR. Vei folosi adresa A pentru a încasa suma de BTC.
3. După ce ai încasat suma în adresa A și îți apare în lista de tranzacții din portofel, în momentul în care apeși pe ”Receive” vei observa că adresa pentru încasare s-a schimbat. Aceasta este adresa
B.
Deși ai folosit deja adresa A, poți în continuare să primești BTC pe ea dar să și trimiți către alte adrese. După ce folosești adresa B, se va genera automat o a treia adresă
C însă vei putea folosi în continuare și adresele A si B, generate anterior.
În cazul în care ai vreo nelămurire, poți să revii cu întrebările pe care le ai.