Pages:
Author

Topic: Digital ekonominin Hayatımıza Etkisi - page 4. (Read 720 times)

sr. member
Activity: 378
Merit: 250
February 10, 2018, 05:01:16 PM
Şahsen benim hayatımda çok büyük bir değişim sağladı.Ekonomik anlamda güç kazandırdı çok aşağılara bile inse fiyatlar ben giriş paramı zaten çıkardım sorun değil.
jr. member
Activity: 252
Merit: 3
February 10, 2018, 01:46:54 AM
Kağıt paranın bitmesi oldukça uzun zaman alacaktır. Çünkü uzunca yıllardır alışılmış bir durum. Bir nebze kredi kartlarıyla alışkanlıklar değiştirilmeye çalışıldı ama hala kağıt paradan vazgeçmeyen insanlar var. Yani öncelikle kriptoparaların daha düzenli grafikler çizmesi gerekiyor. Daha sonra bakkallara kadar bütün yaşantımızda kullanılması gerekiyor. Daha sonra belki kağıt paraların yerini alabilecektir ama zor kısmı alışkanlıkları yıkmak. Asıl vakit alacak olanda budur bence.
member
Activity: 126
Merit: 10
February 09, 2018, 05:23:44 PM
Bence her türlü kolaylaştırır bir kere banka ile uğraşmak biter tüm işlerimize kendimiz bakarız ve devletlerden bağımsız bir birim olur ama devletler çok rahat oynatabilir dijital ekonomiyi o da ayrı bir gerçek.
hero member
Activity: 784
Merit: 500
February 09, 2018, 05:21:37 PM
Kağıt para yerine dijital para birimlerini kullandığımızda, daha doğrusu blokzincir teknolojisine entegre edilmiş para birimleri kullanıldığında para aklama gibi olaylara son verilecek ayrıca bir kişinin gönderdiği para kolayca takip edilebilecek.. Nakit parayı takip etmek çok daha zordur, blokzincirde ilk bloktan son bloğa kadar tüm işlemler kayıtlıdır.
member
Activity: 98
“Innovation Powered by Crypto”
February 09, 2018, 03:27:30 PM
Kara para aklama ve enflasyon son bulur diye düşünüyorum ayrıca daha şeffaf bir dünyada yaşıyor oluruz.

Enflasyon son bulur, ama sonuçta sanal para. Sanalda güvenlik konusu çok riskli, herşey hacklenebilir ne kadar güvenli olsada.
member
Activity: 336
February 08, 2018, 04:12:00 AM
Yeni bir finans ve ekonomik alan ve fırsat oluşturması.
member
Activity: 392
February 07, 2018, 05:41:34 AM
En önemliside sanırım bize hodle öğretmesi oldu.Sabır nedir çok iyi öğretiyor.
sr. member
Activity: 1750
Merit: 293
February 06, 2018, 11:16:47 AM
Bankalar için büyük sıkıntı olacak bu durum. Bu nedenler bir şeyler yapmaya çalışacaklar bu kadar fazla ön plana çıkmaması için. Şu an olumsuz açıklamalar yapıyorlar bile zaten. İleride devlete baskı da yaparlar sanal paralara vergilendirme için bence.
member
Activity: 238
February 05, 2018, 03:12:47 PM
Şu an nasıl insanlar cüzdanları çalıp hırsızlık yapıyorsa o zaman da sanal ortamda insanların hesaplarını ele geçirip paralarını çalabileceklerini düşünüyorum. Olayın bu boyutundan bakmak istedim ben. Bu nedenle daha riskli olabilir yani teknoloji ile başa çıkmak zor.
newbie
Activity: 196
Merit: 0
February 05, 2018, 02:26:47 PM
yanlış bilmiyorsam isviçrede para kullanımı büyük oranda kalktı.herkes kredi kartı ya da hesap kartı kullanıyor.daha pratik bir yöntem.kripto paralarda aynı şekilde kullanılacaktır.
member
Activity: 70
February 05, 2018, 10:08:27 AM
Yerel ekonomilerin sonu geldi. Yerel paralar artık işe yaramıyor. Bakkala crypto money ile ödeme yapmaya, dünyanın öbür ucuna sıfır masrafla para göndermeye hazır olun. Yatırım büyük oranda fiziksel alandan dijital alana kayacak.
full member
Activity: 333
Merit: 100
February 04, 2018, 06:43:38 AM
Kripto paralar sınırlı sayıdadır. Devletler kripto para oluşturup sınırsız sayıda basma işine giremezler. Aksi takdirde değeri çok düşer, kimse satın almaz. Yatırımcılar her zaman dikkatli yatırım yapar.
member
Activity: 294
February 04, 2018, 06:09:30 AM
İlk olarak enflasyon son bulur, yani devletler kendisine olmadığından daha fazla para basıp karşılığında ekonomisi düşük ülkelerden mal alıp satamazlar. Günümüzde Amerika bedavadan bastığı dolarları dünyanın dört bir yanına dağıtıyor. Herkesin parası kayıtlı olur, kimsenin parası kendi izni dışında çalınamaz vb. Dijitale geçiş şart.
Elbette bunlar olduğunda ona göre hırsızlık alternatifleri geliştirilir . Aynı zamanda her devlet kendi kripto parasını oluşturmak isteyecektir . Aynı dolar euro yen türk lirası kuron gibi . Yani yine devlet istediği gibi kripto parayı basacak ve yine enflasyon olacaktır . Bu dediklerin bana çok olası gelmedi ama tabikide bilgim dışında şeylerde vardır veya yanlış anladığım.
member
Activity: 84
February 04, 2018, 05:59:10 AM
Güvenlik, kayıtların sağlıklı bir şekilde tutulması, yeni fikirler, para transferinde hız ve para transferinde hiç ya da çok az ücret etkileri ekonomide çok yer tutacak. Yeni bir çağ başlayacak.
sr. member
Activity: 476
Merit: 251
February 03, 2018, 06:49:27 PM
Dijital ekonominin en büyük önemi blockchain üzerine işlenen bir veriyi kimse değiştiremez, ekonomik durumumuz çok iyi diye rakamları değiştirip vatandaşı aldatamaz.
hero member
Activity: 968
Merit: 624
Still a manic miner
January 28, 2018, 07:22:30 AM
Tamamen dijital ekonomiye geçilebilirse öncelikle gerçekçi bir ekonomiye adım atmış oluruz, politikacılar ekonomik verileri ( enflasyon, cari açık, GSMH vbg) kalemlerde oynamalar yaparak halka sunamazlar ve kafalarına göre para basamazlar, şeffaflık olur ve yolsuzluk dahi yapılamaz. Her şey kayıt altında olacağından ve bu kayıtlar tüm kullanıcılar tarafından görülebileceğinden denetim mekanizmasına gerek kalmaz. Muhtemelen daha adil bir düzende yaşayabiliriz.
member
Activity: 588
$CYBERCASH METAVERSE
January 28, 2018, 07:40:41 AM
bunları hep konuşuyoruz zaten bu yeni girişimin hayatımıza etkisi çok büyük olacak, ki şu an zaten sıklıkla görüyoruz crypto para ödemelerinin günlük hayatta yaygınlaştığını, bu zamanla artacak dediğin gibi kağıt paraların önemini azaltabilir tabii ki de ama yok eder mi onu pek sanmıyorum, beraber kullanılmaya başlanır. Daha bir çok yararı var onları da siz biliyorsunz zaten Cheesy
full member
Activity: 210
Merit: 100
January 27, 2018, 06:11:15 PM
Kağıt paradan dijital hayata geçiş kolay olmaz elbette kendince bir takım zorluklar yaşanacaktır umarım bu aşamalari kolay atlatır ve bir an önce kullanmaya başlarız bu kriptolari
newbie
Activity: 30
Merit: 0
January 19, 2018, 12:44:29 AM
Dijital ekonominin olumlu yönde birçok etkisi olur. Güvenlik, para transferindeki hızlılık ve düşük komisyon, kayıt sistemleri, yolsuzluğun önüne geçilmesi , kağıt paraların yapımında kullanılan malzemelerden tasarruf daha say say bitmez.
sr. member
Activity: 714
Merit: 250
January 19, 2018, 12:15:28 AM
İnternetten alış veriş kültürü giderek yaygınlaşıyor ayrıca fiyat olarak çok daha uygun hale gelmeye başladı. Kriptoparalar hala direkt bir ödeme aracı değil. Ancak bu geleceğe artık çok uzak değiliz.
Pages:
Jump to: