Anne baba ikiside emekli olanlar bir nebze. Ev kendisinin olacak. Sağlık durumlarında ciddi bir sorun olmayacak. Eh birde evlatlar arada bir destek alışversişlerinde bulunur ise emekli, emeklilik rezaletini hissetmeden yaşayabilir. Bizim emeklimiz tok gözlü hiç bir zaman çok bir şey istememiştir. Son zamalarda yönetimin yanlış politikalarının sonucunda çok aşırı derecede rencide edici bir maaş politikası ile aşağılanmaktadırlar. Buna rağmen bu kesim yine dimdik ayakta. Bunu oluşturanların gittigi zaman yine burada ve dimdik ayakta olacaklar. Bu zxor zamanlarında çocukları ve torunları ve yapabildiğimiz desteklerimiz. Emekli böyle geçiniyor.
Çünkü şu anki emeklilik çağı neslinin çocukluklarından beri üzerinde uygulanan manipülasyon tıkır tıkır işliyor, ben buna resmi dolandırıcılık gözüyle baktığım için şöyle bir göndermeli isim taktım:
Organize İşler Sükür Sarmalı !!!
Beslenmeyi önemsemiyor, karnının doyması yetiyor, hayattaki çoğu güzellik ilgi alanına girmiyor (para gerektirmese bile), sosyokültürel kökenine göre dizi ile, maç ile, gün ile, mevlit ile gününü dolduruyor, zaten beslenmediği için sağlıklı da değil, ve ona sublimünal olarak iletilen "vaden dolana kadar böyle devam" emrine harfiyen uyuyor (tabii ki hepsini değil ama çoğunu kastediyorum).
Ve daha genç kuşak "beni kullanıyorsan karşılığını vereceksin" diye diklendiğinde bunu algılayamıyor, nankörlük zannediyor, (doğduğundan beri sömürüldüğünü kıçını yırtsan anlatamazsın), ve dolayısıyla arkasından meşhur ifadeyle simgelenen tepki geliyor: Telefonunu çıhar !!!!
Bu manipülasyonun baş aktörü tabii ki din ama onunla sınırlı değil, bir çok yan unsur var.
Ve şunu rahatlıkla iddia edebilirim, şu an artık maaşları kabul edilemez halde olduğu için hemen hepsi hüsran içinde ama mesela kök maaş denilen zamların yansıtıldığı maaşa normal zam dışında, ek olarak beşbin lira zam yapsalar çoğu AERO moduna geçer...
(Allah Erdoğan'dan Razı Olsun)
Not: Ben de eytliyim ama modum AEBV....