Pages:
Author

Topic: Dolar 4.50TL oldu => Mehmet Şimşek'in açıklamaları - page 4. (Read 783 times)

sr. member
Activity: 602
Merit: 255
CryptoTalk.Org - Get Paid for every Post!
Dolar 5 TL 'yi görecek diyorlar ülke şuan ekonomi açısından çok kötüye gidiyor umarım seçimden sonra bir nebzede olsa işler yoluna girer.
sr. member
Activity: 425
Merit: 250
İran daki sabit kur ülkemizde kullanılmayacaktır. Bu durum seçime kadar oluşan boşluktan kaynaklanıyor. Ama bununda önüne erkenden geçilmesi gerekiyor. Merkez bankası gerekli adımlar atılacak dedi. Sonrasında Ötv indirimi geldi ve bu durum o anki durumu biraz olsun rahatlattı ama tehlike devam ediyor. Mehmet Şimşekin açıklamalarıyla becerebileceği bir durum değil. Zamanında alınmayan önlemlerle zaten dolar şu geçtiğimiz 4 ayda hep yeni rekorlar kırdı. Bu durumun devam etmesi demek ülkenin enflasyonu göğüslemesi demek. İşsizliğin artması demek.
sr. member
Activity: 672
Merit: 273
-
İstediği kadar dolar satsın doların sahibi kim belli doları düşürmek mi istiyoruz çözüm basit rusya ve iran ile ilişkileri kes bak nasıl düşüyor gerçekten bu kadar basit ama bunu yapmayacağız.

jr. member
Activity: 266
Merit: 1
artık tam kanaat oluştu bende. mevcut hükümetin adımlarını piyasa önemsemiyor. MB bankası başkanı ve Mehmet Şimşek tweet attıktan sonra 15 kuruş geriledi. iki güne kalmadan yeniden 4.50'de. bir nevi göz korkuttular. piyasayı yakından takip ediyoruz gibi açıklamalar. hiçbir halt yaptıkları yok. şu ekonomiyi bi güçlendirelim. nerede yanlış yapıyoruz da kur, faiz, enflasyon hepsi zirvelerde dedikleri var mı?
legendary
Activity: 1288
Merit: 1068
Zeybekçi açıklama yapmış bunun %10'u köpük diye. Şu hayal dünyasından bir çıkın artık. Görünen köy kılavuz istemez hala neyin yalanı dolanı bu.

bana göre de dolar olması gerekenin daha altında bile.

bunlar rakam verdiginde bir dogruluk payi vardir suanki durumda olsa olsa tl/usd paritesi 10 olur Smiley 10tl yi gorecegimiz gunler yaklasmis demektir
member
Activity: 378
Merit: 55
Zeybekçi açıklama yapmış bunun %10'u köpük diye. Şu hayal dünyasından bir çıkın artık. Görünen köy kılavuz istemez hala neyin yalanı dolanı bu.

bana göre de dolar olması gerekenin daha altında bile.
sr. member
Activity: 729
Merit: 251
Memlekette ehil olmayan kişiler alakası olmayan bakanlık ve mevkilerde otururlarsa böyle olur tabi. Döviz kurundaki artışlar ekonominin kötüye gittiğinin açığa çıkmış hali. Halk zaten koşulları gereği ekonominin yolunda gitmediğini biliyordu. Mehmet Şimşek’in açıklamaları, bu konuda henüz bir yol haritalarının olmadığı izlenimi veriyor. Deneme yanılma yoluyla nereye kadar?
full member
Activity: 840
Merit: 103
Ulkede kimse anladigi isi yapmadigindan ve kadrolara tanidiklar yerlestirildiginden 5te olur 10da olur sonu ne olacak onu merak ediyorum.
sr. member
Activity: 812
Merit: 262
Dolar ile alakalı ben tutarlı bir politika görmüyorum bu işin sonu nereye varacak göreceğiz inşaattan başka bir üretim katma değer yok ülkede, tarım zaten teknoloji ithalatı karşısında sinek vızıltısı gibi kalıyor.
jr. member
Activity: 154
Merit: 3
Artik halk bu aciklamalari takmiyor. Bariz belli hocam secim oncesi bos vaadler. Adam diyor secimden sonra duzelecek kim inanir ki buna.
jr. member
Activity: 182
Merit: 3
Sayin mehmet simsek ya da bu konuda birseyler yapmasi gereken godamanlar simdiye kadar nerdelerdi acaba bariz belli bir durum var ortada adamlar sadece secim zamani calisiyor.
newbie
Activity: 135
Merit: 0
Artik birseyler yapilmali. Yillardir dolarin yukselmesinden ortaya cikan sorunlarla ugrasiyoruz zaten. Umarim birseyler yapar artik.
jr. member
Activity: 434
Merit: 1
Ülkenin ekonomisi büyüyordu ne oldu da dolar fırladı ve durdurulamıyor. Aslında sorunun cevabını hepimiz biliyoruz ama ülkeyi yönetenler ne güzel yalan konuşuyorlar. Serbest pazar ekonomisinden vaz geçip 4 dünya ülkesi mi olmaya karar verdik. Durmak yok yola devam ........
full member
Activity: 434
Merit: 112
ülke büyümüyor rakamlarla oynanıyor devamlı. enflasyon yalan, işsizlik yalan, büyüme yalan. bunlarda sayılarla oynayabiliyorlar ama iş gerçek değere gelince öyle olmuyor işte. tl'nin değerinden anlayabiliyoruz bunu.
jr. member
Activity: 252
Merit: 2
Iste sorun tam olarak burda. Halktan 4.5 olana kadar saglam bir tepki gelseydi devlette once baslayacakti birseyler yapmaya. Ama maalesef halkimiz herseyden hosnut.
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
Ekonomimiz buyuyor diye sacma sapan konusanlar nerede,  goremiyorum bu bagnaz insanlari.  Ciknin arkadas adam gibi yanildik bizide kandirdilar deyin.  Sizin yuzunuzden ulkenin gelecegi karardi,  donun su yanlistan artik.  Bu kadar mi beyninizi ipotek altina aldiniz.

Ekonomimiz inşaat üzerine kurulu olduğu için yapımlar büyüyor bunda sorun yok lakin asıl sorunumuz bunun devamlılığı yok ve bir sonraki güne faydası yok. Bu yüzden inşaat istediği kadar büyüsün sana yarın için hiçbirsey katmayacak.

Bundan sonraki adımda üretim olmadığı için o inşaatların olduğu yerde olması gereken tahıllı ve sebzeleri yiyemeyecek, mecburen o inşaat parçalarını diğer milletlere satarak ülkeye para girmesi için çabalayacağız. Bir zamanlar Fethiyede, şimdi ise Karadeniz kıyılarında olduğu gibi.
member
Activity: 322
Merit: 11
Asıl mesele yükselmesi değil yükselirken hükümetin birşey yapmayıp seçim ile uğraşması. Şimdi gelip açıklama yaparlar bunlar bizi devirmek için fetö PYD YPG daes IŞİD vb bir çok kişinin oyunu. Bunların oyununu bozacagiz. Bunlar vatan haini vs.
member
Activity: 462
Merit: 42
şu sıralar 4.49 seviyesindeki seyrine sürdüren dolar benim düşüncelerime göre seçime kadar dinecek gibi durmuyor seçimlerden sonraki kısmı için yorum yapmak zor.
member
Activity: 308
Merit: 11
Ekonomimiz buyuyor diye sacma sapan konusanlar nerede,  goremiyorum bu bagnaz insanlari.  Ciknin arkadas adam gibi yanildik bizide kandirdilar deyin.  Sizin yuzunuzden ulkenin gelecegi karardi,  donun su yanlistan artik.  Bu kadar mi beyninizi ipotek altina aldiniz.

Ekonomimiz inşaat üzerine kurulu olduğu için yapımlar büyüyor bunda sorun yok lakin asıl sorunumuz bunun devamlılığı yok ve bir sonraki güne faydası yok. Bu yüzden inşaat istediği kadar büyüsün sana yarın için hiçbirsey katmayacak.
legendary
Activity: 1424
Merit: 1001

Büyüme var, yalan yok. Ama bu büyüme sadece belli bir kesim için var. Asıl önemli olan kalkınmanın olması ki o yok işte. Kalkınma olmadığı zaman gelir dağılımındaki adaletsizlik artar. Orta kesim bitti, insanlar ya zengin ya fakir artık.
Pages:
Jump to: