Pages:
Author

Topic: Dolar 4.50TL oldu => Mehmet Şimşek'in açıklamaları - page 7. (Read 783 times)

jr. member
Activity: 239
Merit: 1
Üretimin olmadığı yerde sermayenin hep kısa vadeli betona gömüldüğü yerde dolar niye düşssün ki ,açıp yıllara göre incelerseniz sürekli artışın devam ettiği rahatça görülür son zamanlarda artık sistem tıkandı ohal devam ettikçe dışardan gelen yatırımcı ortama güvenmeyip yatırım yapmama kararı alıyor ,diğer yandan ülkede hukuk yok tüm sistem tek kişinin sözüne bakıyor ayrıca medya afona özgür bir ortam yok yani anlayacağınız yok oğlu yok bi dönemdeyiz daha da artar merkez bankası hiç bişey yapamaz bir partinin genel merkezine giden merkez bankası başkanı nasıl bağımsız karar alabilir ki dolara pozitif etki yaratsın..
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
Sabit kur uygulaması olursa bizim için faydalı bile olabilir, şu anki manzaraya göre her ay 10 kuruş artıyor zaten. Doları 5'e, Euro'yu 6'ya sabitlesinler döviz yükseldi derdimiz kalmasın Cheesy
member
Activity: 194
Merit: 10
Sabit kur demek sacmalik, bankacilik sektoru yerle bir olur birr gunde, mantikli birsey degil. Onun yerine alinabilecek onemler var ama devalue olmus durumdayiz burdan kacis yok artik
sr. member
Activity: 812
Merit: 262
Dolar aldı yurudu hala gerçekçi bir yaklaşım akılcı bir mudahale göremiyorum. Seçim atmosferinden gerçekçi bir tedbirde alınabilecek gibi durmuyor. Kuru sabitlemek çok kötü sonuçlar doğurabilir.
member
Activity: 224
Bos vaadler olmaz umarim. Ekonomimiz icin hayirlisi budur insallah.
jr. member
Activity: 252
Merit: 3
Umarim hayirlisi olur artik. Cunku oldukca sikintili zamanlar gecirecege benziyoruz.
jr. member
Activity: 266
Merit: 2
yuan-abd kurunu Çin sabitlemişti. ABD dert yanıyordu şu kadar zararımız oluyor diye. Şimşek'in dediği kurallara dayalı ekonomik sistem tek seçenek. bu anlamama geliyor. bence pek iyi olmaz. hani sabitlersin örneğin 3-5 sene sonra serbest bırakırsın devaluasyon bile çıkabilir. bunun yerine şu kurun oynaklığını düzeltici ekonomik girişimlerde bulunalım şuna odaklanın be.
jr. member
Activity: 196
Merit: 2
PLATIO - Smart Banking Ecosystem
Aslında internetten bir kronometre sipariş edip dolar kurunu artık onunla takip etmeyi düşünüyorum. İşin esprisi bir yana bu kadar kısa sürede bu kadar artış ya spekülasyon amaçlı yapılıyor ya da ekonomik durum dip yapmış durumda, ben ikisinin de var olduğunu düşünüyorum.
member
Activity: 378
Merit: 11
Günde 10 kuruş artar oldu neredeyse. Kurlardaki bu durum ekonomik olarak her hareketimize olumsuz yansıyacak.
Merkez Bankası kendince piyasaları rahatlatmak için devreye girdi ama günlük müdahalelerle bu iş son bulmaz.
jr. member
Activity: 168
Bu memleket artık kandırılmaktan aldatılmaktan bıktı. Ülke ekonomisi daha aklı başında adım atıp ekonomiyi düzeltecek politikalar getirecek bir ortak akla ihtiyaç duyuyor. Tek bir kişinin ağzından çıkacak popülist söylemlerle ekonominin geldiği yer ortada. İktidara kim gelecek olursa olsun önümüzdeki dönemde ben ciddi kısıtlamalarla ve tasarruflarla ekonomideki gidişatı düzeltmeye yönelik adımlar atılacağını düşünüyorum.
jr. member
Activity: 154
Ülke çöküyor yabancı yatırımcılar kaçıyor bu bana feto darbesi gibi geliyor çünki türkiyeyi onlar yönetiyordu şimdi dolar ile çökertiyorlar bu gidişle 5 seneye çöker. Düşünsenize 3 sene önce desem dolar 4.5 tl olacak bana söverdiniz sallama ergen diye şimdi düşünün dolar 10tl olacak benzin litresi 30tl olacak. Hadi bakalım yasa ülkede bir işte çalısabilecenmi. EEE sonra ne olcak birilerinden özür dileyeceksin affet kandırdık biz etse sen etme diyeceksin.
member
Activity: 336
Doların yükselmesini engelleyecek hamleleri atmak merkez bankasının görevi olsada ülkemizin durumundan dolayı yapılacak en önemli adımlardan biri ithalat kısıtlması getirmek zorundayız bir süre , bu kısıtlama ile birlikte ülke içerisinde ki tekelleşmeyi ve fahiş fiyat arttırımının önüne geçebilecek adımlar atılmalı.
full member
Activity: 616
Merit: 118
bu kur artışını millet çok yanlış anlıyor arkadas ülke ekonomik krizle yüzleşiyor şuan devlet ev kredi faizlerini bile cebinden karşılayacak hale geldi bakalım ne olur sonu
full member
Activity: 392
Merit: 101
Haberleri takip ediyorum da şimdi Merkez bankasının sözlü müdahalesi sonucu dolar 4.40'a geriledi diyorlar ama kur 4.42 seviyelerinde. Bence artık merkez bankası faiz artırımı da yapsa piyasaya rezervlerdeki doları da sürse dolardaki kur artışı düşecek gibi görünmüyor. Bunun acısını ilerleyen günlerde başkanın dediği gibi hayatın her alanında daha fazla hissedeceğiz.
newbie
Activity: 22
Merit: 0
memleketin henüz satılmamış bir iki şeyini daha bulup satılığa çıkarsınlar ya da rezervden bi 10-20milyar USD daha satsınlar. o zaman düşer belki eheh Smiley
full member
Activity: 616
Merit: 100
Arkadaşlar son günlerde yaşanan dövizdeki aşırı kur artışı malesef her alanda hayatımızı olumsuz etkiliyor.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in "Kurallara dayalı piyasa ekonomisi tek makul seçenek" açıklamasından;

• İran'da yapılan sabit kur uygulamasının ülkemizde de hayata geçeceği sonucunu çıkarabilir miyiz?
  • Şayet sabit kur uygulanırsa ülke içindeki ekonomik dengeleri ve uluslararası alanda ülkemizi ne gibi riskler bekliyor olabilir?

Görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.
Pages:
Jump to: