Pages:
Author

Topic: Dolar 7.34 olur mu? - page 4. (Read 2601 times)

jr. member
Activity: 154
Merit: 1
September 26, 2018, 12:03:16 AM
Bence dolar bu düzeyde takıldı gibi birşey . Bundan daha ileriye gideceğini düşünmüyorum belki aşağı yukarı sallanabilir ama bu seviye süreklilik gösterecek gibi.
member
Activity: 294
Merit: 27
September 25, 2018, 07:47:56 PM
Tüm mantıklı ekonomistler doların gerçek değerinin Kasım ayı sonrasında şekilleneceğini düşünüyor. Bunda iki etken var. Birincisi devlet ve şirket borç ödemelerinin bu ay ve sonrasında ciddi seviyelerde olması ve dış piyasaların bu aylarda gelişmekte olan piyasalar üzerinde daha çok etkili olacağını düşünmeleri. Açıkçası 8 liranın altında her bir değer başarı gibi görünüyor. Ancak konuşmayı çok seven bir cumhurbaşkanı olunca o seviyeler de hayal. Bence de OP haklı. 9 lira ve üstüne çapalanacak yıl sonunda. Buna da şükredeceğiz.

Dolar yapılan 625 baz puan artışa rağmen düşmedi. Bunun en temel nedeni sokaktaki adam bile doların düşmesine inanmıyor. Küçük yatırımcılar bile dolar 6 lirayı görse de alsak diye bekliyor. Bütün bunlar değişmedikçe dolar düşmeyecektir.

Oldukça düştü. Aslında şu şekilde sormak lazımdı. Bu büyük faiz artışı olmasaydı şuan dolar kaç lira olurdu. Sanırım 1 lira üstte olacaktı.
jr. member
Activity: 237
Merit: 3
September 25, 2018, 01:48:44 PM
Peşembe günü FED tutanakları önemli bir veri olacak. Eğer 25 baz puan (-ki büyük çoğunluk bu beklenti içerisinde ) artış olursa piyasada fazla bir tepki olmaz ancak 25 baz puan üstü her artış maalesef doları fırlatır.
newbie
Activity: 252
Merit: 0
September 25, 2018, 07:50:07 AM
Bu gidişle dolar yılsonuna 7.90 nida geçer  çünkü bizim vatandaşlarımız elinde avucunda ne varsa dolara yatırıyorlar.
member
Activity: 406
Merit: 14
September 23, 2018, 05:56:57 PM
Dolar yapılan 625 baz puan artışa rağmen düşmedi. Bunun en temel nedeni sokaktaki adam bile doların düşmesine inanmıyor. Küçük yatırımcılar bile dolar 6 lirayı görse de alsak diye bekliyor. Bütün bunlar değişmedikçe dolar düşmeyecektir.
sr. member
Activity: 561
Merit: 274
September 23, 2018, 05:02:12 PM
Sokaktaki kedi köpeğe sorsak onların bile tl’nin değer kaybettiğinden ve büyük ihtimalle doların yükselmesinin kaçınılmaz son olduğundan haberi vardır. Ne kadar istemesek de bazı zorluklara ve sıkıntılara göğüs germek zorunda kalacağız ekonomik açıdan belli ki. Beni en çok üzen şey, günü kurtarmak için kalıcı hasar bırakıyorlar. Satıp savrulmayan bir şey kalmadı. Keşke böyle olmasa.
member
Activity: 322
Merit: 32
September 23, 2018, 11:06:46 AM
Amerika faiz arttırımına devam ederse özellikle gelişmekte olan ülkeler için durum facia olur. Hele ki üretmek yerine mercimeği bile Kanadadan alan, ülke de etin pahalı olmasını ithal et ile çözen hükümetlerin olduğu ülkeler.
sr. member
Activity: 392
Merit: 250
September 23, 2018, 10:47:54 AM
Ben doların bu gidişle daha da yükseleceğine inanıyorum çünkü imam hatiplerden kalifiye eleman çıkmıyor. Her biri torpille bir yerlere gelebiliyor başka türlü bir şey olamıyorlar zaten ortalamaları da çok düştü. Ülkeye destek olmadıkları gibi bir de köstek oluyorlar yani fen listesi açmıyor ya da kapatıyorlar.

Egitimde ki geriye gidiş konusunda sizinle hemfikirim.Dünyada ki egitim standartlarının altına düşmüş olmak bu ülkenin gelecegini karartmak anlamına gelir,sonrası Doların artması ya da artmaması sorusu ise; egitimde,hukukta,sağlıkta uluslar- arası normlarda degilseniz dolar artacaktır.
Eğitim sistemimiz yeniden mercek altında. Her gelen kafasına göre bir kaç yılda bir bozdu yaptı. Nasıl gelişmeler olacak izliyoruz.
sr. member
Activity: 518
Merit: 251
September 23, 2018, 08:45:10 AM
Dünyanın ekonomik durumuda cabası, FED faiz artışları bekleniyor, dünyada dolar azalıyor bu durumların bizim gibi ülkelerde doların artışına etkisi var.
full member
Activity: 406
Merit: 121
September 23, 2018, 07:55:13 AM
Dolar artacağını düşünüyorum.Bu şartlarda doları düşürmek zor. Üretip satan bir ülke ekonomisine geçmediğini sürece dolar hep artacak. Yıl sonu en kötü 7 civarında olur.
member
Activity: 392
Merit: 10
September 22, 2018, 07:29:58 PM
Ben doların bu gidişle daha da yükseleceğine inanıyorum çünkü imam hatiplerden kalifiye eleman çıkmıyor. Her biri torpille bir yerlere gelebiliyor başka türlü bir şey olamıyorlar zaten ortalamaları da çok düştü. Ülkeye destek olmadıkları gibi bir de köstek oluyorlar yani fen listesi açmıyor ya da kapatıyorlar.

Egitimde ki geriye gidiş konusunda sizinle hemfikirim.Dünyada ki egitim standartlarının altına düşmüş olmak bu ülkenin gelecegini karartmak anlamına gelir,sonrası Doların artması ya da artmaması sorusu ise; egitimde,hukukta,sağlıkta uluslar- arası normlarda degilseniz dolar artacaktır.
legendary
Activity: 1264
Merit: 1008
September 22, 2018, 05:12:20 PM
sr. member
Activity: 542
Merit: 250
September 22, 2018, 04:45:21 PM
Sade vatandaş geri çekilme bekliyor hala, ekonomi uzmanları vehametin boyutunu koşullar izin verdiği kadar anlatıyor, alınan önlemler kısıtlı bir düşüş yapabiliyor.
sr. member
Activity: 630
Merit: 252
September 22, 2018, 04:08:37 PM
İşin özü kendine yeten ve iç kaynaklarını arttıran bir ülke olmadığımız sürece her zaman dışa bağımlı kalacağız. Geçici çözümler veya baskılar sonuç vermeyecek. Her halukarda bir kırılma noktası göreceğiz. Sanki bastırmaya çalıştıkça daha kötü sonuçlar doğacak gibi hissediyorum. Belki sene sonu bile gelmeden 7.34 çıtasını aşmış olur.
newbie
Activity: 252
Merit: 0
September 22, 2018, 01:46:06 PM
Hükümetin öncelikli konusu doları düşürmek olduğu müddetce doların 7.34 görmesi mümkün değil diye düşünüyorum.
full member
Activity: 742
Merit: 112
September 22, 2018, 01:02:38 PM
doların daha önce 3,70'lere geldiği grafiğe bakın ve şu andaki tepe yaptığı 7 liradan başlayarak gerildiği durumu yan yana getirin. bence buna benzer bir geri çekilme yapılacak. sonra artık sebebi ne olur bilemem. 7 liraya aşacak şekilde yine ralli başlatılabilir. dolar 4 liradayken görüp 7 liraya kadar uzayacağını daha önce tahmin etmiştim. doların düşeceği en fazla 5 lira ve civarıdır bence. yeni bir eşiğe ulaştı çünkü.
jr. member
Activity: 34
September 14, 2018, 03:06:46 PM
bu gidişle 10 tl de olur
sr. member
Activity: 672
Merit: 254
September 14, 2018, 01:30:16 PM
Suni düşüşler görüyoruz. Merkez bankası sizce ne kadar bağımsız? Bu faiz artışı ile ne kadar süre daha dövize zincir vurabileceğiz? Ben bu durumun uzun süreceğine inanmıyorum. Bir aya kalmaz Dolar 8 Lirayı Tekrar Görür Mü konularını açmaya başlarız.
jr. member
Activity: 462
September 13, 2018, 02:35:28 AM
son gelişmeler ışığında bakarsak biraz daha düşüş devam edecek sonra gelecek yeni kötü verilerimiz dolayısıyla yükselişe geçecek. Hepimiz düşüşlere alım fırsatı gözüyle bakar olduk.
sr. member
Activity: 266
Merit: 251
September 12, 2018, 05:05:41 PM
Biz ailece markete pazara gitmeye korkar olduk, aklınıza gelebilecek en basit şeyde bile inanılmaz zamlar var. İnsanlar birbirini yemeye başlar yakında. 7.34 yıl sonuna kadar kesin gözüyle bakıyorum. Bu kadar zammı, vergiyi, ötv’yi nasıl karşılayacağız bilmiyorum.
Pages:
Jump to: