Pages:
Author

Topic: Dolar 7.34 olur mu? - page 9. (Read 2601 times)

sr. member
Activity: 854
Merit: 267
August 30, 2018, 01:36:10 AM
Bu şekilde devam edersek max2 bile olabilir. Ama bende max1 tahmininize katılıyorum, ayrıca kriz ortamlarında emlak fiyatları sabit kalmaktan ziyade alıcı bulamadığı için düşedebilir.
legendary
Activity: 1320
Merit: 1001
August 30, 2018, 12:27:44 AM
petrol ve altın fiyatlarını bu zamana kadar baskıladılar. aynı tl/dolar gibi bir şeyler olabilir mi acaba?
doların gerçek fiyatının hesaplamalara göre kesinlikle 7 tl nin üzerinde olduğunu artık herkes biliyor.

mb bunu düşüremeyeceğini yıl sonu hedef fiyatını 5.96 ya yükselterek gösterdi zaten. (bir önceki hedef tahmin fiyatı 4.82 idi, ki o zaman dolar 4.80-4.90 civarındaydı. )

hazine bakanı kendine ve duyduklarına çok güveniyor. çok emin ve lakaytça açıklamalarına devam ediyor. bakalım nasıl olacak eylül ayı. (avrupa devletleri ile görüşmeler yapacağını söyledi ve ayrıca önemli bir son görüşme daha yapacakmış tarihi belli olmadığı için açıklamayayım dedi.)

dolar değilde altın almak en mantıklısı zaten global bir kriz var ya da biz öyle görüyoruz. ama çin gizli altın rezervlerini bu devirde güç gösterisi yapmayacakta ne zaman yapacak. Cheesy
hero member
Activity: 1078
Merit: 696
August 29, 2018, 09:31:49 PM
8 TL olacak, benim tahminim bu yönde, 7-8 arası gezecek 8 civarı yatay seyir yapacak okullar açıldıktan sonra- ve benzin zammından sonra,  şu anda avrupanın en ucuz benzinini kullanıyoruz, bize bu paraya benzin vermez devlet, zaten ana gelir kaynaklarının başında, petrolden alınan vergiler var
legendary
Activity: 2632
Merit: 1333
August 29, 2018, 05:40:35 PM
1$ = 6.50₺

Parasını %4'den $ faize yatıran birinin, parasını %19.50 ₺ faize yatıran birine karşı kârda olması için doların Eylül 2019'a kadar en az 7,34 ₺ olması gerekiyor.

• Bu bir döviz krizi, cumhurbaşkanı kendi söyledi
  • Dolar 2018 hariç son 5 senede ortalama %18 değerlendi
  • Ülkenin sırtına yük olan 5 milyon itici tip
  • Zencilerin acısını bizde çıkartan sarı pipi
  • Sınır bölgemizde artan terör
  • Halk bank kozu
  • Sıfır üretim
  • Avrupa'da yükselen sağ
  • Patlama riski bulunan emlak balonu
  • Ödenmesi gereken milyonlarca devlet + özel borç

Min1 ₺6.2
- Borç bulursak birkaç sene sabit idare eder

Min2 ₺7.34
- Enflasyona göre olması gereken

Med ₺7.67
- %18 ortalamaya göre olması gereken

Max1 ₺9
- Ortalama %18 + borçlar

Max2 ₺10-13
- İhracat için ucuz iş gücü, Çin ekonomisi, Hazir suriyeliler de var

Bence Max1 gerçekleşir ve emlak fiyatları sabit kalır. Ne düşünüyorsunuz?

Bu metin 20 yaşında deneyimsiz biri tarafından yazılmıştır, yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımlarını internet ortamındaki sanal karakterlere göre şekillendirenler kaybetmeye mahkumdur.
Şunu yazabilecek kadar hem birikiminin, tecrübesizliğinin farkında, hem de özgüveni yüksek olmak insana hayatta deneyimden bile değerli nasıl bir katma değer yaratır, umarım farkındasındır. Boş insanlar eksikliklerini, zayıflıklarını gizler, hatta tam tersini yansıtan yalan dünyalar kurarlar (halbuki eksiklik, zayıflık her insanda mevcuttur, akıllı olan gidermeye çalışır), sağlam insanlar ise bunu göstermekten çekinmez, minimize etmek için çabalarlar.
Takdir ettim
jr. member
Activity: 196
Merit: 4
August 29, 2018, 04:26:48 PM
8 liraya kesin gözüyle bakıyorum da üstü de gelirse şaşırtmaz beni. Şimdiki borçları- önümüzdeki yılda eklenecek olan yeni borçlar ile beraber 9 lira ve üstü muhtemeldir.
jr. member
Activity: 364
Merit: 1
August 29, 2018, 03:58:54 PM
Dolar kuru 2018 yılı sonuna kadar minimum taban beklentisi 7 lira ,üstüne çıkarsa zaten sürpriz olmaz ,büyük ihtimal bu yılı 7 ile 8 lira arasında kapatırız ve dolar bu rakamalarda kalır.
sr. member
Activity: 504
Merit: 251
August 29, 2018, 03:38:54 PM
Yazıdan ziyade sondaki nota takıldım Grin Daha önceki konudan yanlış hatırlamıyorsam yine böyle bir hesap yapmıştın ve daha birkaç günde usd o sınırı aşmıştı. Verdiğin gerekçelere genel olarak katılıyorum, ülkede hepbirlikte batağa sürükleniyoruz. 9 $ çok zor değil, hatta böyle giderse kaçınılmaz görünüyor maalesef.
hero member
Activity: 1484
Merit: 726
August 29, 2018, 03:30:26 PM
Faizin geldiği bu noktada parayı vadeli mevduata yatırmanın dolarda kalmaktan daha risksiz olduğunu düşünüyorum. Bahsettiğiniz varsayımlardan bende size katılarak bir numaranın gerçekleşeceği görüşündeyim.
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
August 29, 2018, 03:24:05 PM
1$ = 6.50₺

Parasını %4'den $ faize yatıran birinin, parasını %19.50 ₺ faize yatıran birine karşı kârda olması için doların Eylül 2019'a kadar en az 7,34 ₺ olması gerekiyor.

• Bu bir döviz krizi, cumhurbaşkanı kendi söyledi
  • Dolar 2018 hariç son 5 senede ortalama %18 değerlendi
  • Ülkenin sırtına yük olan 5 milyon itici tip
  • Zencilerin acısını bizde çıkartan sarı pipi
  • Sınır bölgemizde artan terör
  • Halk bank kozu
  • Sıfır üretim
  • Avrupa'da yükselen sağ
  • Patlama riski bulunan emlak balonu
  • Ödenmesi gereken milyonlarca devlet + özel borç

Min1 ₺6.2
- Borç bulursak birkaç sene sabit idare eder

Min2 ₺7.34
- Enflasyona göre olması gereken

Med ₺7.67
- %18 ortalamaya göre olması gereken

Max1 ₺9
- Ortalama %18 + borçlar

Max2 ₺10-13
- İhracat için ucuz iş gücü, Çin ekonomisi, Hazir suriyeliler de var

Bence Max1 gerçekleşir ve emlak fiyatları sabit kalır. Ne düşünüyorsunuz?

Çin asgari ücreti
2008 yılı 820 Yuan (1 Yuan = 0.15 TL) = 151 ₺
2018 yılı 2420 Yuan (1 Yuan = 0.98 TL) = 2371 ₺

Bu metin 20 yaşında deneyimsiz biri tarafından yazılmıştır, yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımlarını internet ortamındaki sanal karakterlere göre şekillendirenler kaybetmeye mahkumdur.
Pages:
Jump to: