Pages:
Author

Topic: Dolar, Euro, Sterlin rekora koşuyor, bu durum altcoinleri etkiler mi? - page 2. (Read 514 times)

sr. member
Activity: 546
Merit: 252
Aslında kripto paraları etkileyen bir durum yok, sadece TL'ye geçerken kur fiyatı yükseldiği için TL olarak değerlenmiş gibi gözüküyor. Aslında değerlenmiyor kendi paramız değer kaybederken kur farkı sebebiyle para korunmuş oluyor diyebiliriz. Öte yandan kripto paralarda düşmeye devam ediyor, ortada fırsata dönüşen bir durum yok.
member
Activity: 560
Merit: 12
Dolar nerede rekora koşuyor kaç aydır bitcoin gibi yerinde sayıyor.7 cent arttı diye bitcoin uçacak öyle mi .
member
Activity: 238
Merit: 10
etkilemez bence. fx piyasasina gore hacimler cok kucuk kalir.
sr. member
Activity: 714
Merit: 250
Dolar acayip şekilde fiyatlanmaya başladı. 4 dolar eşiği geçilir mi bilmiyorum ancak geçilirse TR için pek iyi olmaya bilir alım gücümüz her geçen gün eriyor. Marketten aldığınız çikolataların gramajlarına bir bakın, gizli enflasyon çok vahim durumda
member
Activity: 294
Merit: 10
Ulke para birimlerinin dusup yukselmesinin crypto coin borsasini etkileyecegini zannetmiyorum. Ozellikle su an ki duruma bakildigin Turk Lirasi diger para birimlerine karsi deger kaybediyor. Su anki durumda diger para birimlerinin yukselmesi olarak lanse edilse bile aslinda gercek TL nin uzerindeki deger kaybi. Bu da ancak TL ile crypto coin borsasina girecek yatirimcilari etkiler. Elinde baska bir para birimi olanlari etkilemez.
member
Activity: 406
Merit: 11
Hocam yanlış anlaşıldım sanırım ben parayı çekerkenki kar/zarar durumundan bahsetmiyorum, genel anlamda onların yükseliş ve ya düşüşünden altcoinlerin etkilenip etkilenmediğini merak ediyordum

Doğrudan etkileyeceğini düşünmüyorum. Globalde zaten dolarla alan satan aynı şekilde, atıyorum euro, yen ile alan aynı şekilde devam eder.
Ülkemizde btc nin fiyatı dolar bazında artmasa bile tl bazında artmasına neden olabilir. Ben bir yıldır tl karşılığına bakmıyorum bile, bizde bile etkilemez belki.
full member
Activity: 490
Merit: 105
bence rekor kırmaları tl bazında bizi daha çok kazançlı duruma getirmekten başka bir şeyin olması mümkünatı yoktur bu gidişatın.
member
Activity: 504
Merit: 12
istedikleri kadar rekor kırsın bu piyasayı sadece bizim karlarımı zı etkileyecektir yoksa apiyasanın hacmiyle oynamaz bence .
jr. member
Activity: 98
Merit: 1
WWW.OAX.ORG - MARKET INTEGRATION PLATFORM
Bugün kü çerçevede baktığınızda çok fazla etkileyen bir durum da değil. Kripto paralar hem hacim olarak hem de realite olarak henüz daha çok büyük bir yerde değil. Ama olur da 3 yıl sonra X coin X ürün yerine hayatımıza girerse o zaman çok farklı olur.
hero member
Activity: 756
Merit: 505
tabiki de etkilemez. çünkü o piyasanın hacmi üretim alanı farklı. ama türkye de alım gücünü etkiler mi dersen o ayrı birşey. doların 5 lira olursa 10dolarlık coine ödediğin tl karşılığı şimdikinden farklı olacağı için birim fiyatta daha fazla türk lirası ödemiş olursun. ama piyasayı etkileyen bir şey olmaz.
full member
Activity: 252
Merit: 100
The Standard Protocol - Solving Inflation
Dünyaki bütün ekonomiler birbirini etkiliyor doların euronun inişi cıkışı bence ufakta olsa kripto para dünyasını etkiler biri real para biri dijital para sonuçta
full member
Activity: 630
Merit: 102
Dünya çapında bir etki bekleyemeyiz bence ama Türk vatandaşları dolaylı yoldan etkilenir. Sonuçta dolara çevirerek alım yapıyoruz coinleri. Aşırı bir yükseliş çekincelere yol açabilir
copper member
Activity: 1274
Merit: 555
https://refpa28543.top/L?tag=d_286347m_1264c_&site
Doğrudan etkilemese bile euro dolar düşüşlerinde marketin biraz da olsa düştüğünü gözlemledim. Belki benim gözlemlediğim gün denk gelmiştir bilemem. Şayet, kazançlarımız dolar üzerinden olduğu için doların artmasını istiyorum. Ülke zaten vatandaşına en kazık mal satan ülkelerden. Kazancımız dolar olduğundan kripto paralar piyasasıyla uğraşanların işine gelmiş olur.
full member
Activity: 938
Merit: 115
Bence fiyatsal yönden etkilemez. Burda sadece etkileyecek olan mal almak artık daha pahalı ama elinizde mal varsa satmak daha karlı olacaktır.
member
Activity: 532
Merit: 29
Altcoinler'in seyrini etkileyeceğini düşünmüyorum. Fakat kripto para yatırımı kısmından dolar ya da euro olarak kara geçilse bile, günlük hayattaki ithal harcamalara olumsuz yönde yansıyacağı gerçeğini de unutmamak gerek. Bu sebeple kardan bahsetmek pek mümkün değil gibi.

Avrupalı'nın 1 birim parası senin neredeyse 5 birim parana denk gelmeye devam ederse, bunun uzun vadede sıkıntıların başlayacağının sinyali olduğunu da göz önünde bulundurmak gerek ayrıca.
full member
Activity: 798
Merit: 106
👉bit.ly/3QXp3oh | 🔥 Ultimate Launc
Dolarla bir bağlantımız yok ki değerler ona göre ayarlansın.Tamamen insanların alıp sattığı fiyat önemli.
legendary
Activity: 1092
Merit: 1000
Şimdilik global ekonomideki olaylar coin piyasasını pek etkilemiyor ama piyasa gerçekten büyürse ve işlem hacimleri yükselirse işte o zaman borsada olduğu gibi burdada etkilerini görmeye başlarız.misal cuma günleri açıklanan abd'de tarımdışı istihdam verileri bile paritelerde çok volatiliteye sebep olurken bu piyasada pek bir etkisi olmuyor.çünkü gerçekten global ekonomide minnacık yer bile kaplamıyor hala
newbie
Activity: 196
Merit: 0
Diğer türlü de etkilenir bence ama alış-satış hangisi karlı olur bilemedim şimdiden  , bir anda çok yükselmeye başladılar yine hayır olsun..
newbie
Activity: 196
Merit: 0
elinde tutanlar için gayet de iyi bir durum akmasa da damlar sonuçta onlar yükseldikçe (maalesef) bizim paramız değer kaybediyor kaybettikçe de biz ufak tefek kazanıyoruz
sr. member
Activity: 434
Merit: 250
Mevcut cari açıkla dövizin yükseleceği aşikar. Şu anda uygulanan seçim ekonomisi nedeniyle bugüne kadar çok fazla olumsuz yansımasını görmedik ama ilerleyen zamanlarda paritedeki yükseliş nedeniyle coin alışlarında olumsuz; coin satışlarında ise olumlu yönde etkisini yaşayacağız. Aslında hem kriptolar hemde döviz düşükken depoyu fullemek lazım.
Ben de bu durumun coin satışlarına etkisi olabileceğini düşünmekteyim ve kripto paralarla döviz arasında dogru ve ya ters de olsa bir orantı oldugu kanaatindeyim, gerekli cevabı güzel bir şekilde anlatmışsınız teşekkürler.
Pages:
Jump to: