Pages:
Author

Topic: Doların 1 kuruş artması ve bunun bizim borcumuza yükü - page 2. (Read 466 times)

full member
Activity: 406
Merit: 101
valla hocam aslında doların 1 kuruş artması değil, çünkü dolar çok oynak değil, TL düşüyor asıl problem burada yani

aynen. tl nin değer kaybetmesi için de sebep aramaya gerek yok. çok uzaklara eskilere arşivlere bakmaya da gerek yok. 100 günlük eylem planı diye sunulan son icraatin satır başlıklarına baksanız o da yeterli olacak. tasarruf ya da üretim adına bir çalışma yok. termik santral kurulacakmış çed raporlarını çevredeki tarım arazilerinin akibetini sorgulayan yok. bürokrasinin ortadan kaldırılması her halde en çok bu beton kafalıların işine yarayacak.
newbie
Activity: 171
Merit: 0
valla hocam aslında doların 1 kuruş artması değil, çünkü dolar çok oynak değil, TL düşüyor asıl problem burada yani

member
Activity: 208
Merit: 10
Keşke sadece borcuma yük olsa. Borcuna yükün kadar ödediğin elektrik, su, mtv, ötv, gelir vergisi, çevre vergisi, emlak vergisi, kdv ve benzeri vergi çeşitleri de arttığından üstüne enflasyon zıpladığından işler gittikçe zorlaşmaktadır.
member
Activity: 275
Merit: 11
dibine kadar girmedi daha dostlar millet 7tl ye çıkacak diyor sonumuz hayrolsun gerçekten çok zor zamanlar bizleri bekliyor yoksulun haline üzülüyorum.
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
götümüze dibine kadar şemsiye şimdi açmaya çalışıyoruz. resmen ülke ekonomisine tecavüz edildi. halen daha herşey güllük gülistanlıkmış gibi takılanlar var.
valla sonumuz ne olacak bilmiyorum. bu gidişle iflas bayrağı yakındır.

Yok daha dibi bulmadık. Dibi ne zaman vururuz söyleyeyim. Memur emekli maaşlarını 1 ay vermesinler bak neler oluyor. ne cumhurbaşkanı kalır ne saz arkadaşları.
Bunun olmaması için de taze taze TL basmaya başlayacaklar. İşte o zaman bizim için sonun başlangıcı başlar.
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
Bir kuruş değil 20 kuruş 20 kuruş birden yükseliyor. Aldığımız hammaddeler de dolar ve özel sektörün dolar bazında borcu çok fazla. Zamanında dolarla krediler çekildi artık sırada ödeme faslı var

daha ödeme faslı falan yok ödeme yapılabilecek güç yok. şu anda daha yüksek faizle daha büyük krediler almanın peşine düştüler.
member
Activity: 336
Merit: 10
Metahash
Bir kuruş değil 20 kuruş 20 kuruş birden yükseliyor. Aldığımız hammaddeler de dolar ve özel sektörün dolar bazında borcu çok fazla. Zamanında dolarla krediler çekildi artık sırada ödeme faslı var
jr. member
Activity: 182
Merit: 1
şu ülkede tüm evlerin kapısına ekonominin gerçeklerini anlatan broşürler verilmesi lazım. gerekirse tek tek gidin konuşun ne olacak ki. basit, anlaşılır bir dil ile karşıdakinin anlayabileceği cümleler ile anlatabilirsin. bir kere şüphe hissini verdiğin zaman o zaten araştırmaya başlayacak. gerçek bilgi internette bulması kolay.
legendary
Activity: 2338
Merit: 1070
götümüze dibine kadar şemsiye şimdi açmaya çalışıyoruz. resmen ülke ekonomisine tecavüz edildi. halen daha herşey güllük gülistanlıkmış gibi takılanlar var.
valla sonumuz ne olacak bilmiyorum. bu gidişle iflas bayrağı yakındır.
newbie
Activity: 70
bu değerlerin hepsi göz ardı ediliyor. 1 kuruş önemsenmiyor ama ülkemizin borcunu, cari açığını ve bağımlılığımızı düşününce çok büyük değerlere ulaşıyor işte.
member
Activity: 322
Merit: 14
medikalci ile görüştüm. almak istediğimiz ürün dolara endeksli. dolar arttığında tl karşılığı da artıyor. bize türk lirası ile satış yapıyor medikalci ama önüne fatura daha yüksek gelmesinden korktuğunu söyledi. dolar kurunun artması herkesi etkileyecek. her şeyimizi dolarla alıyoruz, nasıl etkilenmesin. o nedenle ithalatı değil, türkiyede üretimi yerine getirin. valla iki sene sonra belki 1 trilyon dolar dış borcumuz olacak. bu bizi ne hale getirir haberiniz var mı?

kardeşim sadece medikalci değil ülkedeki her şey dolar ile endeksli zaten. en milli dediğimiz şeyin bile içinde doların yeşili var. Çok şirket batacak çok.
jr. member
Activity: 364
Doların ülkemizde artış göstermesinin olumsuz taraflarını hep beraber göreceğiz  ,çekeceğiz ve bu borç yükünü beraber  ödeyeceğiz, ne hikmetse bu yükselişin önüne maalesef geçilemiyor.
jr. member
Activity: 224
Merit: 4
medikalci ile görüştüm. almak istediğimiz ürün dolara endeksli. dolar arttığında tl karşılığı da artıyor. bize türk lirası ile satış yapıyor medikalci ama önüne fatura daha yüksek gelmesinden korktuğunu söyledi. dolar kurunun artması herkesi etkileyecek. her şeyimizi dolarla alıyoruz, nasıl etkilenmesin. o nedenle ithalatı değil, türkiyede üretimi yerine getirin. valla iki sene sonra belki 1 trilyon dolar dış borcumuz olacak. bu bizi ne hale getirir haberiniz var mı?
newbie
Activity: 224
çok güzel bir başlık.anlamayanlara böyle anlatacaksın.hani var ya bana ne dolardan ben tl kazanıyorum diyenler..
newbie
Activity: 238
Ülkeden beyin göçü hızlandı, insanlar ekmeği neredeyse orayı bulmaya çalışıyor, yüzbinlerce üniversite mezunumuz işsiz perişan, emekli desen başka türlü bunlarda bizim suçumuz çok fazla.

ülkede sadece beyin göçü de artmadı herkes ülkeden kaçmak için bir şeyler aramaya başladı. bu ülkede yaşamaktansa gider bulaşıkçılık yaparım daha iyidir.
jr. member
Activity: 154
Doların her kuruş artışı ülke ekonomisine büyük zarar ama bu zararı telafi etmenin kalıcı yolu kendi üretimimizi yapmamızdan geçiyor bunun için Türkiye tamda geçiş noktasında geçiş noktasını aşabilirsek ekonomide gelişme dolarda düşüş başlayacak geçemessek vay halimize.
full member
Activity: 434
Merit: 111
Hydax Global Bounty Program
valla tüm gençler bir şekilde yurt dışına kaçmaya çalışıyor hocam, yani türlü türlü yolunu arıyorlar oralara kaçmanın
sr. member
Activity: 478
Merit: 250
1 kuruşluk artışın genele yüklediği borç ile ne yatırımlar yapılırdı, düzelir inşallah geç olsunda güç olmasın diyecem gene de ama dünyayı sömüren ülkelerin bunun samimi bir dilekten öte gitmesine izin vermeyeceklerini düşünmekteyim.
sr. member
Activity: 548
Merit: 251
Ülkeden beyin göçü hızlandı, insanlar ekmeği neredeyse orayı bulmaya çalışıyor, yüzbinlerce üniversite mezunumuz işsiz perişan, emekli desen başka türlü bunlarda bizim suçumuz çok fazla.
sr. member
Activity: 735
Merit: 251
Yemin ederim insanları ülkeden soğuttular, yaka silktirdiler artık. Bu kadar halkını, toplumunu düşünmeden hiçe sayarak hareket eden, hiçbir vizyonu olmayan rezalet ekonomi anlayışı dünyanın hiçbir yerinde yok. Yazıklar olsun, bunlar iyi günlerimiz.
Pages:
Jump to: