Bir kaç coinde bu tür çatallaşmadan dolayı sorun olmuştu. Dev takımı sorunu çözdüğünde emin ol ki tekrar artış göstricktir. Sync de de aynı durum var panik satışlar. Ben biraz bu işi hileli görüyorum. Coin para etmiş bi çatallaşma hop panik satışları başla toplamaya. Sonra bi haber çatallaşma çözüldü. Biraz pump dump gene herşey eskisi gibi. Umarım kısa zamanda toparlarlar. Bende Sync'yi bekliyorum bakalım ne olacak. Umarım kısa zaman da toparlanır az zarar yada karlı ayrılırsın darkdan.
Hardfork sonrası çıkan problemler aslında son kullanıcıdan çok coin mine edenleri ve pool'ları ilgilendiriyor. Ancak kara haber hızlı yayıldığı için hardfork sonrasında bir problem oluşmuşsa, bir kısım coin sahibi fiyatların düşeceğini düşünerek elindeki coin'leri satmaya başlıyor. Talep arzı karşılayamadığı için satışlar geldikçe fiyat daha da düşüyor, fiyat düştükçe kalan coin yatırımcıları da panik yapıp daha çok coin satma eğilimi gösteriyorlar. Sonuç olarak coin fiyatı olması gereken seviyenin altına inse bile satışlar kolay kolay durmuyor.
Dün gece Darkcoin'de gerçekleşen tam da bu oldu. Darkcoin'in anonim bir şekilde coin gönderilmesine olanak sağlayan bileşenine Darksend adı veriliyor. Bu teknolojinin çalışmasını sağlayan masternode'ların sahiplerine coin mining işinden %10 komisyon aktarılabilmesi için Pazar günü akşamı yeni bir hardfork güncellemesi gelmişti. Ancak bir kısım masternode/pool/exchange yeni versiyon client'lara upgrade etmeyi unutunca blockchain birden fazla fork'a bölünmeye başladı; yani bir çok ledger-muhasebe defteri ortaya çıktı. Dün gece vakti yeni bir client güncellemesi yayımlanarak bu problem geçici olarak düzeltildi. Ortada ciddi bir problem yokken, sadece diğer trader'ların davranışlarını görüp panik satış yaparak elindeki coin'leri piyasa fiyatının %30-%40 altından satan yatırımcılar ciddi miktarda para kaybetmiş oldular.
Dolayısıyla bu tarz hardfork problemlerinde bir hile/hülle/üçkağıttan şüphelenmeye gerek yok. Sadece sakin kalıp problemin düzeltilmesini beklemek gerekiyor.