Pages:
Author

Topic: Dünya bu işin neresinde? Biz neresindeyiz? - page 5. (Read 944 times)

member
Activity: 98
Merit: 21
Bu forumdaki adamların derdi değil ki memleketin bu piyasa da nerede kaldığı. Biz TÜRK girişimciler olarak bu piyasada var olmaya çalışıp kendimizce bu devrimi kaçırmamalıyız (Piyasada var olmaktan kasıt ponzi coin çıkarmak değil Cheesy) devlet,millet esaslı eleştiriiler için sesimiz fazla kısık kendimizi yormamalıyız bence.
Türkiyeden Blockchain tabanlı sağlam bir proje çıkacağına dair görünürde bir sey yok.
newbie
Activity: 126
Merit: 0
Kullanma açısından pek farkımız yok ama üretim açısından daha 40 fırın ekmek yememiz lazım
member
Activity: 182
Merit: 11
Bu forumdaki adamların derdi değil ki memleketin bu piyasa da nerede kaldığı. Biz TÜRK girişimciler olarak bu piyasada var olmaya çalışıp kendimizce bu devrimi kaçırmamalıyız (Piyasada var olmaktan kasıt ponzi coin çıkarmak değil Cheesy) devlet,millet esaslı eleştiriiler için sesimiz fazla kısık kendimizi yormamalıyız bence.
full member
Activity: 434
Merit: 112
Ortaya yeni cikan bir teknoloji var ve bu teknolojiyi bir sekilde uretimde kullanmaya baslarsak yeniden diger gelismis ulkeleri yakalayacagiz ama biz geride kalmayi daha cok seviyoruz galiba.

Yeniden derken. Hocam ne yaptınız ne zaman oraya geldik de yeniden diyoruz. Ben kendimizi bildim bileli teknoloji de gerideyiz. Hem de ciddi manada
member
Activity: 336
Merit: 11
Ortaya yeni cikan bir teknoloji var ve bu teknolojiyi bir sekilde uretimde kullanmaya baslarsak yeniden diger gelismis ulkeleri yakalayacagiz ama biz geride kalmayi daha cok seviyoruz galiba.
newbie
Activity: 182
Maalesef ulkemizin ne urettigi ne de gelistirmeye calistigi birsey yok. Bu durum gelecekte daha buyuk sorunlar cikaracak yakinda paramizin hic bir degeri kalmayacak.
legendary
Activity: 950
Merit: 1000
Her seferinde artık dünyayı yakaladık diyoruz ama onlar hep bizden 10 adım önde oluyorlar. sadece internet olarak ele almayalım. Sene 1950ler o zamanlar ülkede fabrikalar var traktör ve uçak fabrikaları. Marshall yardımları yapılıyor. Deniyor ki üretme ne gerek ben sana yollıyım. Bizimkiler tamama deyip fabrika kapatıyorlar. Sonra Gelen traktörler bozuluyor ve kafalarına dank ediyor bizde yedek parça yok.
Sonra araba  yapmaya başlıyorlar. yapılıyorda. mühendisler verilen kısacık süre içinde yapıyorlar ama protokolden geçerken arabanın benzini bittiği için iptal ediliyor.  Bizde işler hep ters. Biz depremden sonra jeolog, battıktan sonra ekonomist  bu sırada bi terslik var. Kısacası bu ükle bu kafayla bi yere gitmez.
full member
Activity: 630
Merit: 103
kimi yerde kraliyet ailesi bizzat yatırım yapar, kimi yerde bitcoinden nasıl vergi alırız konusu düşünülür. dünya blok zinciri teknolojisi ile uğraşıyorken biz daha bitcoin çiftlikbank ile aynı mı diye düşünelim. işin neresinde olduğumuz belli Smiley
member
Kendini dünya ile karşılaştıracaksan eğitim, ekonomi gibi konularıda ele al ondan sonra elindeki sonuçla neler yapacağını düşün. Uğraşların hepsi ekonomik koşullarca belirlenir. Eğer bir bilgisayar mühendisi blockchain tabanlı dapp geliştirmeye yıllarını vermek yerine daha hızlı para kazanabileceği mecralara yöneliyorsa burada ekonominin yönlendirmesinden bahsedebilirsin. Bu başlı başına bir eğitim sorunu değil, günümüz zaten internetten eğitim çağı. Fakat insanların ekonomik durumu çok kötü ve yaşamak için topluma ayak uydurup para kazanmalı. Bilimsel araştırmaların önemsiz olduğu bir ülkede kim ne diye zaman harcasın.
Dostum söylediklerin kesinlikle doğru fakat Rusya'yı örnek alalım. Halkın büyük çoğunluğu açlıktan ölüyor fakat hepsinin eğitim seviyesi çok iyi seviyede. Hatrı sayılır yazılımcılarda bol miktarda bulunmakta.
hero member
Activity: 896
Merit: 515
Kendini dünya ile karşılaştıracaksan eğitim, ekonomi gibi konularıda ele al ondan sonra elindeki sonuçla neler yapacağını düşün. Uğraşların hepsi ekonomik koşullarca belirlenir. Eğer bir bilgisayar mühendisi blockchain tabanlı dapp geliştirmeye yıllarını vermek yerine daha hızlı para kazanabileceği mecralara yöneliyorsa burada ekonominin yönlendirmesinden bahsedebilirsin. Bu başlı başına bir eğitim sorunu değil, günümüz zaten internetten eğitim çağı. Fakat insanların ekonomik durumu çok kötü ve yaşamak için topluma ayak uydurup para kazanmalı. Bilimsel araştırmaların önemsiz olduğu bir ülkede kim ne diye zaman harcasın.
member
Activity: 196
Merit: 10
Ne yazık ki bu konuda da diğer ülkelerden çok çok daha gerideyiz. Maalesef her konuda bilgisi olmayıp konuşan insan sayısı ülkemizde çok fazla olduğu için bu konuda da bilgisizce konuşanlar her geçen gün daha da geride kalmamıza neden oluyor.
member
Activity: 336
Merit: 10
Metahash
Dunyanin neresinde oldugu belli, direk ulke olarak destek verenler de yatirim yapanlarda var, buyuk sirketlerde ayni sekilde. Fakat bizde hala saadet zinciri mi, haram mi gibi konular tartisiliyor. Herseye biraz geriden geliyoruz
member
Teknolojik anlamda sadece savunma sanayiinde adımlar atmaya başladık. Aslında Aselsan gibi kurumlar güzel Ar-Ge çalışmaları yapıyor fakat mecburi olarak savunma sanayisine önem veriliyor. Kendi teknolojimizi üretmek zaman alacak gibi.
hero member
Activity: 756
Merit: 505
bizde kaygı ve bu kaygıdan garantici bir tavır söz konusu. ben bir çok insanı anlayabiliyorum çünkü öyle yetiştiler. yetiştirenlerde istikrarsız ne olacağımız belli değil duygusuyla yıllarca yaşayıp bugünlere geldikleri için yetiştirdikleri nesil de bu duygudan tavırdan çok da farklı olmadı. ben yıllarca sinema sektöründe çalıştım iyide kazandım ama ananeme bir türlü beğendiremedim. daha düşük maaşla ya sen de masa başı devlet işinde çalışsan iyi olur dedi ki sinemadan daha çok para kazanmama rağmen. 
ama değişiyor. bunu görebiliyorum.
devletten beklenti içinde olmayı eleştiren kişiler var. bir kısmına katılıyorum ama devletin bazı şeyleri desteklemesi önünü açması gerekiyor. şu an geleceğe dönük bir proje ortaya çıkartsan birileri destek olmasa da köstek olmamalı. ve devlet kanadında o kadar çok yetki sahibi olup ama vizyon sahibi olmayan insanlar var ki bunlar yüzünden verilebilecek destekler verilmiyor. insanlar sıradanlaştırılıp önü kesiliyor.
ev arkadaşım uydu antenlerine entegre edilen bir casusluk projesi tasarladı ve bunu kendi devletine satamadı. çünkü kendi devleti için yaptı. sinan aygün o zaman  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanı projeyi geliştirmek için destek istedi. söylenen ise israilli bir firmaya belli bir ücret karşılığında satılmasıydı. satmadı. hatta aralarında hakarete kadar varan tartışmada davalık oldu. o da gitti kyoto üniversitesine projeyi yolladı ve orda burslu okuma hakkı kazandı.
demek istediğim o ki yazılanlara katılıyorum ama ne yazık ki her şey kendi çabamızla olmuyor.
ileriyi düşünerek hareket etmeliyiz, küçük hesaplar yapmamalıyız. azdan çok olana gitmek mümkün.
member
Activity: 322
Merit: 12
Ulke bizden ibaret kabul yapilmamis seylerinde sorumlusu buyuk oranda biziz. Ama ben ilerleyen zamanlarda daha bilincli anne babalarla ulkemizin genclerinin ulkemize daha verimli olacagini dusunuyorum. Ama su anda birseyler yapmak oldukca zor.
newbie
Activity: 224
dünya da biz de daha henüz her şeyin başındayız.daha bebek bile değil bu sektör.yeni doğum yaptı diyebiliriz.umarım sağlıklı bir çocuk yetiştirebiliriz..
newbie
Activity: 210
türk milleti olarak şuan izlemekle yetiniyoruz diğer ülkeler yapsın kullansınlar biz daha sonra daha iisini yaparız mantığı var.
sr. member
Activity: 546
Merit: 252
İşin kripto para kısmını bir kenara bırakırsak bizde bu teknolojiye yatırım yapan herhangi bir şirket dahi yok ortada. Son günlerde bir iki firmadan kripto para yapacakları yönündeki açıklamalar ne kadar tutarlı bilemiyorum fakat blokzincir teknolojisi içinde geç kaldık gibime geliyor. Her zamanki gibi onlar yapıp satıyor, biz alıyoruz malesef.
sr. member
Activity: 434
Merit: 250
Bizim ülkemiz için bitcoin kolay yoldan para katlama aracı olarak gözüküyor zaten bu şekilde görenler şu an paralarının yarısını kaybetmiş durumdalar, onlar için üzülmüyorum piyasanın volatilitesini bilmeden tüm paralarını yatırdılar, araştırmalıydılar.
jr. member
Activity: 252
Merit: 1
Hocam arge yapalım araştıralım geliştirelim tarzı cümleler her gün kahvelerin, cam önü muhabbetlerinin vaz geçilmez hot topic'i   kusura bakmada insanın içinde olacak bilim aşkı, yoksa ne dersen de, sen burada goy goy yapmayı biliyorsun, şimdi dürüst ol sen ne yaptın? bu konuyu bırak her hangi bir bilim konusunda taş üstüne taş koydun mu, 1 cümle yazdın mı,

genelde bu tip konuşmaları hep goy goycular yapıyor, gerçekten bilim aşkıyla uğraşanlar bu tip kahve muhabbeti yapmıyorlar, yapıyorlarsa da ben denk gelmedim
Pages:
Jump to: