Pages:
Author

Topic: Dünya bu işin neresinde? Biz neresindeyiz? - page 6. (Read 944 times)

member
Activity: 182
Merit: 10
Bir çok arkadaş halen " Nerde o eski bayramlar" kafasında. Devleti suçlamaktan başka bir şey yaptığımız yok. Devlet kim dir? Devlet biziz arkadaşlar...
keşke söylediğiniz kadar kolay olsa devlet bizsek hadi o zaman bir ay içinde vergilendirmeden tutun yasallaşmasına kadar bütün gereken işlemleri yapalım da herkesin kafası rahat etsin
full member
Activity: 224
Merit: 100
Eğitim sisteminin kaçınılmaz bir sonucu bu malesef. Bilgisayarı aç facebooka gir oyun oyna bizim TOSUN'a para yatır. Sonra bir kaç saçma haber oku ve Bitcoin'e düşman ol. Bu kafa ile sadece dolandırılız.
newbie
Activity: 140
Merit: 0
Her zamanki gibi türk milleti olarak teknolojide devrim olarak görülen blockchain teknolojisini seyir halindeyiz. Dünyada ki dev firmalar çok büyük yatırımlar yapmaya başladı bizde hala bir firma bu işe yatırım yaptığını açıklamadı. Seyretmeye devam.
member
Activity: 266
Dünya kripto paralarla çok erken tanışmış biz ancak 2017 nin son çeyreğinde tanıdık özellikle btc nin zirve yaptığı dönemde ondan önce bitcoin dediğin zaman şaşkın şaşkın suratına bakıyorlardı adamın. Sonra da oturduğumuz yerden para kazanacağız algısı oluştu bizim millette sonrası sukutu hayal. Şimdi biz bu işin neresindeyiz? tabi ki izleyici tarafında. Angry
full member
Activity: 476
Dünya bu işin üretim ve kazanç tarafında, biz ise kısa vade de kazanma derdindeyiz. Bazı kişiler ico çıkartmaya çalıştılar onda bile başarılı olmadılar. Türkiye de bu alanda üretim yapılamayacak, güven açısından sınıfta kaldık.
member
Activity: 560
Merit: 11
7-8 milyar insan mı var çoğu bitcoinden habersiz. bitcoin ve kriptolarla ilgilenen çoğu kişi de yapılmak istenen oyunun tam olarak farkında değil, bunların içinde ben de varım. tüm dünyada 800 milyar dolar paraya kadar bu kriptolara parayı gömdük. şimdi 300 milyarlar dolar oldu ve birileri fena zengin hale geldi, birileri ise iyice fakirleşti.
full member
Activity: 602
Gönüllü olarak bir proje içerisinde yer almak, görev yapmak, sorumluluk almak ne yazık ki toplum olarak en büyük eksikliklerimizden birisi. Bunu yapan çok az sayıda bilinçli insanımız var...
full member
Activity: 546
Dostum mhanbostanci sana kesinlikle katılıyorum, bu işin kazanç noktası bir başka, gönül verip bunun için çabalama bambaşka. Forumda çok farklı becerilere sahip arkadaşlarımız mevcut; dediğin gibi yabancı dili iyi olan çeviri yaparak, sosyal medyayı etkili kullanan insanları gerçek bilgilerle donatarak, Bilişim okuryazarlığı yeterli seviyede olanlarda web siteleri youtube kanalları vb. mecralarda çok muazzam kitlelere ulaşıp ailemizi genişletebiliriz.
member
Activity: 98
Merit: 21
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
Yıllardır bu piyasanın içinde bulunan arkadaşlarıma sormak isterim.
aldınız sattınız az yada çok kazandınız, bu teknolojiyi kullandınız.
Peki kripto para uzayına bir katkınız oldu mu? bir taş üzerine taş koydunuz mu?
Bir düşünün! varlığınızın bu uzaya katkısı nedir?

bu uzaya nasıl katkı yapayım sorunuzu duyuyorum.

Yaparsınız,

Yardımlaşın, okuduğunuz araştırdığınız  öğrendiğiniz konuları forumda toplulukla paylaşın.

Destek verdiğiniz, uzun vadeli tutacağınız coinler için tam düğüm çalıştırın.

her gün en az 1 kişiyi kripto para uzayı hakkında gerçek bilgiler ile donatmaya çalışın.

Bilgi eksiğiniz varsa aptal saptal coinlere para basmak yerine önce kendinize yatırım yapın.

Projeler de görev almaya çalışın, bu bir coin'in yönetim ekibinde yer almak ta topluluğa katkı vermektir.

Programlama bilginiz varsa desteklediğiniz projelerin github sayfalarından fix önerileri yapabilirsiniz.

Bir problem ile karşılaştınız, Türkçe forumda alakalı bir kaynak bulamadınız, çözümü İngilizle bir sayfada buldunuz. Hemen bir konu açın, anlatın ekran görüntülerini koyun. Ben yandım sen yanma kardeşim deyin. Unutmayın bilgi paylaşıldıkça büyür.

Yabancı dil bilginiz iyi ise, ICO lar için çeviri yapın. hem bounty kazanın hem de İngilizce bilmeyen üyelerin hayır duasını alın. Buda topluluğa hizmettir.

Teknoloji devrimini ıskaladık, Internet devrimini teğet geçtik, Kripto para devriminden geç haberdar olduk.
Lütfen çok rica ediyorum. Bari bunu ıskalamayalım. Bunu beraber başarabiliriz. Türkçe forumda farklı birikimlere sahip bir sürü kişiyiz;
Aramızda mühendisler, doktorlar, sistem yöneticileri, pc elektronik dehaları, şirket sahipleri, işletmeciler, analistler daha bir çok meslekten insanlar var.
Bir araya gelirsek nice projeler çıkar.
full member
Activity: 392
Merit: 101
Forumda gezinirken az önce çok önemli bir haber gördüm, dünya bu işin neresinde görmemiz açısından önemli; "Kanada Merkezli Bankadan Blockchain Patenti" başlık bu şekilde, bağlantı adresini paylaşıyorum:

https://bitcointalksearch.org/topic/m.32734595
member
Activity: 98
Merit: 21
Bir çok arkadaş halen " Nerde o eski bayramlar" kafasında. Devleti suçlamaktan başka bir şey yaptığımız yok. Devlet kim dir? Devlet biziz arkadaşlar...
member
Activity: 154
aldığımız uçağa karşılık fındık,doğalgaza karşılık domates vermeye devam ediyoruz bari bu teknolojinin farkına varsak ta kurtulsak artık bu durumdan
sr. member
Activity: 378
Merit: 250
Geleceğin teknolojisi diye lanse edilen blockchaine dünyanın büyük firmaları yatırım yapmaya başladı, bizdeki büyük firmalardan hala bir ses seda yok. Neyi bekliyorlar anlamadım. Hadi halk anlamıyor diyelim profesyonel geçinen firmalara ne demeli. O yüzden bizden bir cacık olmaz lafı çok doğru.
Yakın zamanda koç ve sabancıdan ortak bir atak geldi coin çıkaracaklar ilk gelişme bu olacak ükle adına ama ico yapmak kolay önemli olan blok zincire katkı yapmak
member
Activity: 308
Geleceğin teknolojisi diye lanse edilen blockchaine dünyanın büyük firmaları yatırım yapmaya başladı, bizdeki büyük firmalardan hala bir ses seda yok. Neyi bekliyorlar anlamadım. Hadi halk anlamıyor diyelim profesyonel geçinen firmalara ne demeli. O yüzden bizden bir cacık olmaz lafı çok doğru.
sr. member
Activity: 370
Merit: 250
Ülkecek hangi alandaki fırsatları kaçırmadık ki? 100 yıl önce petrol yataklarını kaybederek yaşadık şimdi geri kafalılıktan yaşıyoruz imam hatip açıyoruz sürekli ne olacak.
hero member
Activity: 1582
Merit: 520
Blockchain sisteminin önce ne kadar önemli bir sistem olduğunu insanlarımızın anlaması ve devlet büyüklerinin bu işi kavrayıp bu konuda yatırım yapmaları gerek ama biz ülke olarak sadece paraya odaklanan ve gelecek için plan yapmayan bir millet olduğumuz için Blockchain ni değil altcoinlerin fiyatlarıyla ilgleniyoruz yani para odaklı düşünüyoruz ama aslında önce düşünmemiz gereken olay FAYDA olmalı sonrasında para düşünmeliyiz o yüzden bu devrim niteliğindeki sistemi anlamaktan ,araştırmaktan uzaklaşıyoruz bu konuda en iyi yorumu yağan kişi Emin Çapaydı şunu demişti gelecek Blockchain'de! 
member
Activity: 196
Biz bu işe çok uzak yerlerdeyiz. Hala helal mi değil mi tartışmaları yaparken bu konuda da çağı yakalamamız pek mümkün gözükmüyor.
Yine de umarım şaşırtıcı gelişmeler yaşarız ve gurur duyarız Smiley
member
Activity: 602
Merit: 12
elysian.finance
Muasır medeniyetler seviyesini blok zincirini teknolojisini hayatımıza yerleştirmekte de yakalayamayacağımız çok net belli olmaya başladı bence.
Oturup diğer ülkelerin atacağı adımları izlemekten kendimizi alıkoymayalım, başka bir yol görünmüyor bize bu ülkede  Smiley
sr. member
Activity: 476
Merit: 257
Şu elindekileri satanları anlamıyorum ben bu işe gireli bir sene oldu satsamda geri aldım, genele bakarsak sağlam bir holder olmuşum bu fiyattan satmayı da uygun bulmuyorum eğer gerçekten iyi yaşam koşullarına sahip olabilecek kadar paraya sahip olabilirsem anca o zaman çıkış yaparım (ev almak + eğitim masraflarını karşılamak) ayrıca çıkış yapsam da yine girerim, bırakamam. daha yeni g20 heyecanı yaşadık, en kötü aksiyon oluyo
Pages:
Jump to: