Abi viresin hacmi çok düşük coinmarkete baktım çok popüler bir token değil espirisi nedir bunun bir de şu an dolaşımda olan miktar total supplyden fazla görünüyor az biraz konu hk bilgilendirebilir misin bir de waves nasıl 3-5 adet artıyor swap işlemleriyle
Ben nsbt token larımı 4 yıllığına kitledim. Böylece elimdeki nsbt adedine göre swap yapma imkanı veriyorlar.
Örneğin,
1000 usdn lik swap yapma imkanı verdikleri yatırımcı akıllı sözleşmeden (smart contrat) dan piyasa fiyatının altına waves alma imkanı veriyor.
misal waves.exchange deki aktif fiyat 3.98 usdn iken sc fiyatı 3.84 usdn oluyor. buda waves başına 12 cent gibi bir makas demek. fee ler ile sana 255 adet waves veriyor.
1000 usdn lik waves satıyorsun 3.98 den (251 adet) sana kar olarak 4 waves kalıyor. böyle böyle biriktiriyorum.
nsbt nin waves eko sistemindeki işlevini anlamak için şu videoyu izlemek lazım:
https://www.youtube.com/watch?v=k-xBrp9issMhatta nsbt ye ek olarak surf token çıkardılar, surf yatırımcılarında da swap yapma hakkı veriyorlar.
vires.finance ise bir likidite sağlama ve borç alma platformu. şu sıralarda bir kriz yaşıyor bu yüzden token fiyatı çok düştü fırsat olarak değerlendirdim.