Düşüş sürüyor ama çokta korkulacak bir durum yoktur bir hafta 12.000 dolar seviyesine çıkıyor bir hafta 10.000 dolar seviyesinin altını görüyor. Bitcoin sanki gelen olumsuz haberlere karşılık alay ediyor gibi, düşmesine düşüyor da kalıcı bir düşüş olmuyor nedense, benim en çok merak ettiğim bu. Ancak ciddi para kazanan büyük yatırımcılar da daha fazla riske girmeyerek çıkış yaptıkları için yatırımın bir kısmı da uzaklaşmış oluyor yani artık 20.000 dolar seviyelerini kısa zamanda göreceğimizi düşünmüyorum.
20 falan hayal artık insanları yalan haberler yok 60 bin olacak 2018 de falan diyerek çektiler ve kucaklarına bırakıyorlar ben acilen çıkış kapısı bakıyorum btc 3 bın dolara düşecek gibi duruyor
Hocam 20k haberleri hiç bişi 50k lar 100k lar bile gelebilir. (YTD)
ekim ayında herkes bitcoin seneyi 10bin dolardan kapatır diyordu kasım ayında 19bin dolarları gördü. 4bin dolardan 19bin dolar sadece 1 ayda neredeyse 5 katı.
Unutmamak lazım bitcoin bir gecede 1000 dolardan 100 dolarlara kadarda düşmüşdü sanırım.
yani bu düşüşler hiç bişi bence.
Bakın eskiden 1 para çalındı haberi çıkardı piyasa göçerdi . şimdi küçük bir tepki verip ertesi gün toparlıyor.
Ve şu an bitcoin genel olarak düşmüyor arkadaşlar . Resmen kafasına vura vura zorla düşürüyorlar. DÜşmeye zorluyorlar.
Buna rağmen en fazla düşürebildikleri 9k hadi olsun 8k ya düşürsünler.
Şu an piyasayı süpürüyorlar . bir sonraki büyük yükselişden önce ucuzdan toplamaya bakıyorlar.
Piyasa çökdü diyuorlar çökmüş marketcap 450milyar dolar. Kasımda 250 milyar dolardı. Ocakda 800 milyar doları gördü.
Bitcoinden çok korkuyorlar korktukları içinde bu kadar açıklama baskı yapıyorlar.
Ama bugün bunları diyenler yarın kendi kripto para borsamızı kuruyoruz kendi yasal düzenlememizi yapıyoruz dese ne olur ?
Bugün bunları diyenlerin uygun çalışmayı yapıp hazırlıkları bitirip kendi delet kontrolünde borsa açmayacakları ne malum.
Ki şu an piyasada söylenen dedikodulardan geçen sene borsaları yasaklayan çinin kendi kontrolünde borsa açabileceği söyleniyor.
Bu piyasada her söylem her an değişebilir.
Ama çok kısa sürede gördüğüm bir şey var bu piyasada .
Karınızı mutlaka realize etmelisiniz. Büyük yükselişlerin hemen ardından mutlaka hangi coin olursa olsun düşüşler düzeltmeler gelişyor.
Eğer coin sağlam değilse o yükseliş anlık oluyor ve sonrasında başladığı yere düşüyor.
Ama proje ve coin sağlamsa yükseliş sonrası belli bir düzeltmesini yapıp yoluna devam ediyor.