2-3 aydır ufak ufak test ettiğim, sonunda "Evet Oluyor" diye neticelendirdiğim, elinizde olan ya da olmayan, herhangi bir borsada işlem gören fakat işlem hacmi düşük diye sınıflandırabileceğimiz bir coin/token'den nasıl kazanç sağlanırı paylaşacağım.
Aç gözlü olmadıktan sonra, her bir işlem için, 5%-10% çok rahat kâr sağlanıyor. Maksimum gördüğüm oran ise 40% idi bu süreçte.
İşlem aslıneda basit, borsa içi arbitraj diyebiliriz.
abc.com adlı borsada 50%-50% oranlarına yakın(BTC bazında) şekilde BTC ve XXX olması çıkış noktamız.
Benim gördüğüm, düşük hacimli coinlerde alım/satım arasında en az 3%'lik, hatta 10%lere kadar çıkabilen farklar var. İşte bu yüzden site içi arbitraj gibi dedim.
Elimizdeki BTC ile, ilk sıraya yerleşecek şekilde XXX alım emri giriyoruz, ve hemen ardından da elimizde XXX'i yine ilk sıraya yerleşecek şekilde satış emri giriyoruz.
En fazla birkaç saat içinde her iki işlem de gerçekleşiyor ve hem elinizdeki xxx miktarını, hem de BTC miktarını arttırmış oluyorsunuz ve bunu düzenli bir döngüyle sürdürdüğünüzde, bendeki örnekte olduğu gibi, haftada sadece 4-5 kez bile yapsanız, elinizdeki coin sayısı 20-25 katına çıkıyor.
Olur mu demeyin, oldu.
Her malın mutlaka her fiyattan bir alıcısı ve satıcısı vardır prensibini unutmayalım.
Bir kaç emir örneği göstereyim;
En barizini gösterirsek, 200 satoshiden alım emri girerken, 235'den satış emri girdik ve işlem tamamlandı.
Bu da daha eski tarihli bir örnek;
Burada da 1499 sathoshi den satıp, 1250'den almışız.
Piyasa kötü iken bile, alım satımdan para kazanılır.
Hemen belirteyim, ben esasnen bir trader değilim, trade'in inceliklerini bilmem. Kimseye de trade tavsiye etmem, etrafımda trade'den zor duruma düşen bir sürü insan var.
Onlar da benim gibi önce sadece mining ile başlamışlardı, ama gaza geldiler. Ben sadece ufak arbitraj fırsatlarını değerlendirmek dışında trade'e olumlu bakmıyorum.
Bu bir önyargı değil, yapanlara lafım yok, sadece prensip meselesi.