Pages:
Author

Topic: Eğer ABD kendi dijital parasını çıkarırsa Bitcoin bundan nasıl etkilenir? - page 3. (Read 800 times)

full member
Activity: 406
Merit: 101
Valla öyle bir durum olursa yeni bitcoin adayı olur. Amerika'nın elinde olan bir paraya herkes güvenir. Nitekim dünyanın en güçlü devletinin parası olacak...

hiç alakası yok. yeni bitcoin adayı falan da olamaz. bir arada Çin kendi ülkesinde bitcoini yasakladı kullanılmıyor diye söylendi,
bitcoin bu durumdan etkilenmedi. amerika kripto para yapacak veya yaptı diyede dünyanın en güçlü ülkesiymiş falan filan
diye bitcoin bu durumdan etkilenmez yok öyle bir şey.

ayrıca kendin söylüyorsun amerikanın elinde olan bir para neden ben güveneyim ? ya da insanlar neden güvensin ?
amerikanın çıkaracağı kripto parayı; bitcoin ile kıyaslamak bile yanlış. bitcoin in özelliklerinden biri bağımsız ve merkezi sistemi olmayışıdır.
sr. member
Activity: 812
Merit: 262
böyle bir durum risk oluşturur.normalde biz dolara değer biçemiyoruz çünkü abd fiyatı sabitlemiş
ama piyasaya tether olarak girince fiyat düşebiliyor.
eğer böyle bir piyasaya girerse büyük ihtimal üzerinde çok büyük spekülasyon döner normal piyasada yapılamayan hareketler burada yapılır
abd bunları çoktan düşünmüş önlemini almıştır.
newbie
Activity: 37
Merit: 0
Valla öyle bir durum olursa yeni bitcoin adayı olur. Amerika'nın elinde olan bir paraya herkes güvenir. Nitekim dünyanın en güçlü devletinin parası olacak...
sr. member
Activity: 784
Merit: 268
Helena Helena!
Bence Abd kendi dijital parasını çıkarmaz ve böyle bir riske girmez. Nitekim bu şekilde açıklamalarda sonradan geldi. Dahası Abd yeni çıkarmak yerine işine geldiği bir veya bir kaç koinin üstüne çöreklenir.Sonrada onu resmi boyuta sokar. Sonra da alın diye milletin önüne atar. Benim bildiğim Abd böyle yapar.
hero member
Activity: 756
Merit: 541
Merhaba;

Karşılıksız para basan (Amerika) karşılıksız dijital para da üretir burada bir sorun yok. İhityaç duyduğunda total supply'ı artırmak isterse ki eli mahkum yapmak zorunda, bu işlem takip edilebilir olacaktır ve parasının değerini düşürecektir. Bu da ülkenin kendi sanal parasını çıkarma olayını anlamsızlaştırıyor, çünki mevcut durum ile piyasaya ne kadar para sürdükleri takip edilemiyor. Ülkelerin darphaneleri 7/24 para basıp değer kaybına uğramıyor. Benim nazarımda ülkelerin sanal para çıkartmasının merkezsiz olmadığı sürece hiç bir önemi yok. Merkezsiz olayı da onlara uymayacağına göre...

Bence bir ülkenin sanal para çıkartması o ülkenin kendi fişini çekmesi olur. Bu da başını Amerikanın çektiği 70'li yıllarda bırakılan altın rezervi kadar para basma mantığına geri dönüş olur ki hiç bir ülkenin işine gelmez. Olurda yaparlarsa BTC değer kazanır derim.

İyi dileklerimle
member
Activity: 74
Merit: 10
Bence olumlu etkilenir. Zaten sanırım Ruslarda böyle bir şey düşünüyorlar. Uruguay'ında buna benzer bir planı vardı forumda görmüştüm. Reel dünyadaki "Altın" ın yerini digital dünyada "BTC" alır diye düşünüyorum.
hero member
Activity: 1582
Merit: 520
ABD Merkez Bankası  New York şubesi başkanı William Dudley'nin geçenlerde yapmış olduğu bir açıklamada ,ABD Merkez Bankası kendi dijital parasını çıkarak demişti ! Sizce ABD Merkez Bankası'nın kendi dijital parasını çıkarması Bitcoini olumlu yönde mi etkiler yoksa olumsuz yönde mi etkiler ?
Pages:
Jump to: